Серьезные "кулибины" - с осцилографом 
Эх, еще бы "сбросить" лет 20 в "минус" по возрасту... BGA чип перепаять уже всерьез проблематично - острота глаз и точность рук подводят, уже не те, что были раньше... 
Mr.Alex, як я Вас розумію! Навіть 30 скинув би "в мінус", бо тоді я спокійно паяв розтяжки на головках вимірювальних приладів магнітоелектричної
системи діаметром з волосину. А зараз, як казав Папанов у своїй останній ролі, "...годы уже не те... А как хочется пожить!" - така техніка пішла фантастична, тільки от і око не бачить і зуб не бере...
Але дуже дякую за практичне втілення UTP, тому що я теж виношував цю ідею, але мав нещастя розпочати в хаті ремонт...
А тепер точно зроблю, як дружина піде в магазин

Ідея ж проста і вірна: модем працює як головка у супутниковій тарілці - приймає високочастотний радіосигнал і конвертує його в цифру.
Отак грубо - 850 МГц в 3 Мбіт/сек (читай 3 Мгц). Отож, дай йому нормальний рівень радіо (підніми вище), нормальне живлення і мале затухання
в цифровому каналі (солідна жила) - і твоє щастя! А UTP, як відомо, працює на 100 Мбіт/сек аж на 180 метрів

, сам перевіряв (правда лінія була пряма, без поворотів, розеток і т.п.)
І взаємно приємно, що є "кулібіни", які не надіються на америкосів і не забули, що таке осцилограф.
Успіхів!