В любом случае выносная даст фору встроенной, вопрос в в целесообразности, и на сколько... . В своих краях на мифи + выносную 17-ку ловлю порядка 5-6 пилотов, при ДРС 2.4...-3,2.., скорость может глобально отличаться..., Поэтому и пишу, для чистоты эксперимента нужно тестировать одну и туже БС,пилот, канал..., я думаю ход мысли Вы поняли
Я зрозумів,просто Ви не прочитали про предмет дискусії,а він був про те,що людина,яка їздить часто у відрядження і придбала новател 2200,питала,чи є сенс купляти маленьку кімнатну антенку,яка легко вміщається в сумці чи зараз в модному рюкзаку,на що йому була дана відповідь,що у майфай 2200 така потужна внутрішня антена,що кімнатна нічого йому не дасть і чоловік просто викине кошти. Я з цим твердженням не погодився і поїхав з роутером у місцину з великою кількістю перешкод:ліс,горби, високовольна лінія електропередач.
Без зовнішньої антени результат був слабенький,а при підключенні покращився і в плані чутливості,і в плані зменьшення шумів,і в плані збільшення швидкості,і в рази збільшеним ДРЦ, можливо якихось пару відсотків в відмінності результатів можна списати на різні БС,але сутність користі цієї антени,особливо для подорожуючих,очевидна,адже людина не знає який сигнал буде в тій місцині куди він буде змушений їхати,а інтернет потрібний і метрову антену тягати з собою по маршрутках дуже незручно.