Нетобзор - форум про интернет

Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Расширенный поиск  

Автор Тема: Обзор та тестування кімнатної антени виробництва RNet 5 Дбі  (Прочитано 28232 раз)

Leshiy

• Гость

Yatan прав, судя по номерам пилотов в скрине 428 и 404 , Вы тестировали  вообще разные БС...

uspih

• Гость

Зацікавився провайдер. Не можуть повірити, що без антени від станції більше 9 км, у мене сигнал середнє 90% або 86-98%, а до перебудування станцій зимою було 100% і нижче влітку. Обгрунтувати це не можливо. Тому захотілось їм приїхати до мене і переконатись. Бо швидкість у мене без антени при сигналі від 94% є 1.5 Мбит.с.

тому і кажу, що Ваші тести смішні проти моїх.

і очикую кращих результатів при антені.

uspih

• Гость

Вы тестировали  вообще разные БС...
Тут одне питання: я трохи погано розумію радіоефір в цифровому форматі. А Ви не думаєте, що модеми працюють на різних частотах? Тому одна антена дає різні результати. Тут може грати роль тип узгодження петльовий вібратор і гама бо 5 Дб це на певну полосу частот, а узгодження обмежує діапазон і надає антені особливих властивостей.

про це треба думати.

Одна антена на різних модемах не однаково віддає 5 Дб

norma

• Постоялец
  • Благодарность: +38/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: pantech um185
  • Провайдер: intertelecom
  • Тариф: вильный доступ

Одна антена на різних модемах не однаково віддає 5 Дб
Будь ласка,обгрунтуйте.

uspih

• Гость

По-перше якщо я не все знаю про цифровий формат то обгрунтування буде з певною хибкою.

По-друге якщо Ви й досі не зрозуміли то обгрунтувати буде не просто.

Перше за все: пани присяжні, користувались кімнатною телевізійною антеною?

яка різниця?

антена робиться на певний діапазон але 5 Дб лише на дві три частоти.

Залишається зрозуміти яким способом виділяється номер Інтернету?

або просто: який відсоток сигналу без антени?

у мене більше 86% а тепер прибавимо 5 Дб і маємо підсилення з певною хибкою(канал, частота, рівнина ланшафту, висота підвісу, і т. д.)

norma

• Постоялец
  • Благодарность: +38/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: pantech um185
  • Провайдер: intertelecom
  • Тариф: вильный доступ

Дякую за вiдповiдь. I хотiлося б прояснити для себе ще два питання ,якi виникли..
антена робиться на певний діапазон але 5 Дб лише на дві три частоти.
Що таке робоча смуга частот ,та яка вона буде, приблизно ,для вищеописаноi антени? I друге питання: -Рiвень сигналу у Вас показаний в %. Цiкаво ,якою програмою Ви користувались i в звязку з цим-чи коректно додавати % до дб ?

Василь-РівнеАвтор темы

• Живу я здесь)))
  • Благодарность: +322/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: 25-ь різних моделей
  • Провайдер: інфоком,укртелеком,інтертелеком
  • Тариф: безліміт

Yatan прав, судя по номерам пилотов в скрине 428 и 404 , Вы тестировали  вообще разные БС...
 По-перше: переді мною стояло завдання довести,що кімнатна антена не буде нікчемною в парі з самим чутливим роутером новател 2200 і тестування БС тут абсолютно не причому. По-друге: наскількі я розумію,на кожній БС присутні як мінімум три пілоти які стоять під кутом 120 градусів для повного кругового охвату сектору в 360 градусів,тому твердження що якщо різні пілоти то це різні БС не є абсолютно правильним,бо на одній і тій БС може бути три різних пілоти але всі вони будуть характеризувати роботу саме цієї БС.
Гуртова та роздрібна торгівля CDMA обладнанням.(модеми,роутери,антени,адаптери,кабель і т.д.)
zahidcdma@gmail.com

Василь-РівнеАвтор темы

• Живу я здесь)))
  • Оффлайн Оффлайн

тому і кажу, що Ваші тести смішні проти моїх
 Так де ж ті Ваши серйозні тести? Викладайте - подивимось і скріни не забудьте своїх програм які силу сигналу визначають в незрузумілих для мене одиницях - відсотках - відсотках до чого ?
Гуртова та роздрібна торгівля CDMA обладнанням.(модеми,роутери,антени,адаптери,кабель і т.д.)
zahidcdma@gmail.com

Василь-РівнеАвтор темы

• Живу я здесь)))
  • Оффлайн Оффлайн

А Ви не думаєте, що модеми працюють на різних частотах?
 Ні,ми не думаємо,ми знаємо,що у CDMA одні частоти,GSM інші,а CDMA-450 є навіть у назві.
Тому одна антена дає різні результати
 Звичайно різні,можу навести аналогію - заливаємо в бензиновий автомобіль солярку і ...... о чудо димить,кашляє,ледве їде,а з дизельним все ок ! І чого так?
zahidcdma@gmail.com

Василь-РівнеАвтор темы

• Живу я здесь)))
  • Оффлайн Оффлайн

По-друге якщо Ви й досі не зрозуміли то обгрунтувати буде не просто.

А Ви якось так,по-простому,для тупих. ;)
Залишається зрозуміти яким способом виділяється номер Інтернету?
А при чому тут кімнатна антена і антена взагалі?
або просто: який відсоток сигналу без антени?у мене більше 86% а тепер прибавимо 5 Дб і маємо підсилення з певною хибкою(канал, частота, рівнина ланшафту, висота підвісу, і т. д.)
Якось так тут на форумі прийнято оперувати конкретними величинами такими як дБ та дБі,але не у % невідомо до чого.
zahidcdma@gmail.com

Leshiy

• Гость

По-друге: наскількі я розумію,на кожній БС присутні як мінімум три пілоти які стоять під кутом 120 градусів для повного кругового охвату сектору в 360 градусів,тому твердження що якщо різні пілоти то це різні БС не є абсолютно правильним,бо на одній і тій БС може бути три різних пілоти але всі вони будуть характеризувати роботу саме цієї БС.
Да вы правы, БС имеет три пилота и ..., но пилотам одной БС присваиваются номера специфически, тоесть "со смещением на 168" есть соответствующие темы на форуме. К примеру если номер первого пилота  4, то второго  =4+168, третьего (4+168)+168 ). Исходя из этой формулы легко понять пилоты одной и той-же БС или нет.... А так как скорость приема с разных БС, разных пилотов, при одинаковом оборудовании может существенно отличатся, то Ваш тест получается не очень корректный... .
 В идеале надо тестировать с одной БС, один и тотже пилот, и один и тотже канал, и то скорость все время меняется, соответственно надо много тестов и выводить средние показания ... )))

Василь-РівнеАвтор темы

• Живу я здесь)))
  • Оффлайн Оффлайн

По-друге: наскількі я розумію,на кожній БС присутні як мінімум три пілоти які стоять під кутом 120 градусів для повного кругового охвату сектору в 360 градусів,тому твердження що якщо різні пілоти то це різні БС не є абсолютно правильним,бо на одній і тій БС може бути три різних пілоти але всі вони будуть характеризувати роботу саме цієї БС.
Да вы правы, БС имеет три пилота и ..., но пилотам одной БС присваиваются номера специфически, тоесть "со смещением на 168" есть соответствующие темы на форуме. К примеру если номер первого пилота  4, то второго  =4+168, третьего (4+168)+168 ). Исходя из этой формулы легко понять пилоты одной и той-же БС или нет.... А так как скорость приема с разных БС, разных пилотов, при одинаковом оборудовании может существенно отличатся, то Ваш тест получается не очень корректный... .
 В идеале надо тестировать с одной БС, один и тотже пилот, и один и тотже канал, и то скорость все время меняется, соответственно надо много тестов и выводить средние показания ... )))
 Дякую за пояснення,буду знати,але ціль була в іншому-довести,що ця "малютка" не є нікчемною для новател 2200,а враховуючи факт неможливості при такий довжині траверси точно навести на конкретну БС,то результат цілком очевидний і вимог його при"язувати до конктретної БС не було.
zahidcdma@gmail.com

Leshiy

• Гость

В любом случае выносная даст фору встроенной, вопрос в в целесообразности,  и на сколько... . В своих краях на мифи + выносную 17-ку ловлю порядка 5-6 пилотов, при ДРС 2.4...-3,2.., скорость может глобально отличаться..., Поэтому и пишу, для чистоты эксперимента нужно тестировать одну и туже БС,пилот, канал..., я думаю ход мысли Вы поняли  :))

Василь-РівнеАвтор темы

• Живу я здесь)))
  • Оффлайн Оффлайн

В любом случае выносная даст фору встроенной, вопрос в в целесообразности,  и на сколько... . В своих краях на мифи + выносную 17-ку ловлю порядка 5-6 пилотов, при ДРС 2.4...-3,2.., скорость может глобально отличаться..., Поэтому и пишу, для чистоты эксперимента нужно тестировать одну и туже БС,пилот, канал..., я думаю ход мысли Вы поняли  :))

Я зрозумів,просто Ви не прочитали про предмет дискусії,а він був про те,що людина,яка їздить часто у відрядження і придбала новател 2200,питала,чи є сенс купляти маленьку кімнатну антенку,яка легко вміщається в сумці чи зараз в модному рюкзаку,на що йому була дана відповідь,що у майфай 2200 така потужна внутрішня антена,що кімнатна нічого йому не дасть і чоловік просто викине кошти. Я з цим твердженням не погодився і поїхав з роутером у місцину з великою кількістю перешкод:ліс,горби, високовольна лінія електропередач.
Без зовнішньої антени результат був слабенький,а при підключенні покращився  і в плані чутливості,і в плані зменьшення шумів,і в плані збільшення швидкості,і в рази збільшеним ДРЦ, можливо якихось пару відсотків в відмінності результатів можна списати на різні БС,але сутність користі цієї антени,особливо для подорожуючих,очевидна,адже людина не знає який сигнал буде в тій місцині куди він буде змушений їхати,а інтернет потрібний і метрову антену тягати з собою по маршрутках дуже незручно.
zahidcdma@gmail.com

uspih

• Гость

Який діапазон частот я це питання ренгенив на форумах і однозначно не вияснив, лоти пишуть: Рабочий диапазон частот, МГц: 820-890
на якій конкретний модем, мені не ясно або це воєна таємниця.

А ось про одиниці в яких я коментую і який у мене сигнал зараз я даю на скріншот(це без антени!) zaj

http://pixs.ru/showimage/Bezimyanni_8127507_10654420.png