Нетобзор - форум про интернет

Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Расширенный поиск  

Автор Тема: Обзор та тестування кімнатної антени виробництва RNet 5 Дбі  (Прочитано 27164 раз)

Василь-РівнеАвтор темы

• Живу я здесь)))
  • Благодарность: +322/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: 25-ь різних моделей
  • Провайдер: інфоком,укртелеком,інтертелеком
  • Тариф: безліміт

Доброго всім здоров’я.  Сьогодні випала хороша погода,тому було прийнято рішення з'їздити в ліс,а заодно протестувати кімнатну антену виробництва Rnet.Чого саме її? Тому  що багато форумчан цей виріб всерйоз не сприймає,голослівно стверджуючи,що він нічого не дає,а дехто образливо назвав вішаком,хоча мої постійні покупці беруть їх і задоволені результатами.

Взяв з собою щє декілька різних антен,але часу на них не вистачило. Отже маємо: модем Novatel Wireless U760 NEW  virgin mobile прошитий на тестовий номер інтертелекому,пігтейл до нього,ЮСБ кабель з додатковим живленням,кабель RG58  50 ОМ Vektor (центральна жила мідь,опльотка фольга+мідь). Тестування проводилось на околиці села Олександрія,від м.Рівне 15 км,відповідно до базових станцій такаж відстань. Ланшафт : ліс

Попереду базових станцій горбиста місцевісь,з високовольтними лініями електропередач

Мушу відмітити прекрасну чутливість модему,не чекав,що в таких умовах він хоч щось буде ловити,тому закинув на гілку дерева,щоб хоч якийсь сигнал зловити,а він показав дуже достойний результат для цієї місцевості.Середня швидкість склала 0,476 Мб:

На показниках аксистелю бачимо дві БС,немалі шуми і відповідно невисокий DRC

Під”єднали антену і результат покращився дуже серйозним чином DRC виріс в три рази,рівень сигналу на 15%,а шуми більш як в три рази,до тогож друга паразитна БС зникла.

Середня швидкість стала 0,756 Мб :

Висновок: ніколи не треба казати те,що самі не перевірили і особливо хаяти вироби серйозних підприємств.Антена зарекомендовала себе на самому високому рівні.Від себе заявляю чєсно – сам не очікував такий блискучий результат від цієї малютки,знав,що покращить показникі,але не думав що так глобально,тому можете сміливо  її рекомендувати людям на невеликих відстанях і особливо де є паразитні базові станції.
Гуртова та роздрібна торгівля CDMA обладнанням.(модеми,роутери,антени,адаптери,кабель і т.д.)
zahidcdma@gmail.com

Yatan

• бываю редко
  • Живу я здесь)))
  • Благодарность: +347/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Провайдер: LANET
  • Тариф: Протон +
  • Антенна: Самый лучший способ предсказать будущее - создать его.
  • Наша жизнь - в наших руках!

не очікував такий блискучий результат від цієї малютки,знав,що покращить показникі,але не думав що так глобально,тому можете сміливо  її рекомендувати людям на невеликих відстанях і особливо де є паразитні базові станції.
эта "малютка" раз в 15 больше внутренней антенны модема.
Каждый сам творит свою судьбу

Василь-РівнеАвтор темы

• Живу я здесь)))
  • Оффлайн Оффлайн

эта "малютка" раз в 15 больше внутренней антенны модема.

Yatan Ви особисто рекомендували людям не купувати цю антену,бо Ви вважаєте,що толку з неї ніякого.Я просто спростував Ваше твердження і довів,що вона еффективно працює і корисна навіть у складних умовах.То до чого цей Ваш вислів?  :o
Гуртова та роздрібна торгівля CDMA обладнанням.(модеми,роутери,антени,адаптери,кабель і т.д.)
zahidcdma@gmail.com

Yatan

• бываю редко
  • Живу я здесь)))
  • Оффлайн Оффлайн

вобщето я говорил что если и покупать антенну - то целесообразнее уже покупать 14-тку, т.к. разница в цене мала

то что 5дб антенна работает и работает лучше внутренней антенны модема - это бесспорный факт

Василь-РівнеАвтор темы

• Живу я здесь)))
  • Оффлайн Оффлайн

то что 5дб антенна работает и работает лучше внутренней антенны модема - это бесспорный факт

Гм.... вже таки безспірний факт. :)
zahidcdma@gmail.com

Vitalik

• metra.net.ua
  • Администрация
  • *
  • Благодарность: +1360/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: Модный
  • Провайдер: Интертелеком, Lifecell
  • Тариф: Специально обученый)
  • Антенна: В порядке
  • Мобильный интернет - это просто!

Василий, про вешалку и т.п., речь велась в теме про "Антенну-матылек", а не про эту модель, внимательнее надо быть, перед тем как очередной раз сказать что кто-то не прав.

Василь-РівнеАвтор темы

• Живу я здесь)))
  • Оффлайн Оффлайн

Василий, про вешалку и т.п., речь велась в теме про "Антенну-матылек", а не про эту модель, внимательнее надо быть, перед тем как очередной раз сказать что кто-то не прав.
 Та я в принципі нікого конкретно і не звинувачую і це не тема цієї гілки,але називити її вішаком таки називали,після того як я перший раз розмістив фото цієї антени на нетобзорі.
zahidcdma@gmail.com

Виталик 52310

• Гость

Да, там речь шла именно за "антенну-мотылек" и ее "захмарную" цену.  За вашу, Василий, читаю первый раз. :)

MotoR4ik

• Гость

Скільки вона коштує? жду лс.

Василь-РівнеАвтор темы

• Живу я здесь)))
  • Оффлайн Оффлайн

вобщето я говорил что если и покупать антенну - то целесообразнее уже покупать 14-тку

Саме за цей випадок я і писав,думаю,що і в цьому випадку Ви неправі,я рекомендував чоловіку для відряджень саме цю антену,а Ви відговорили :

Цитата: XAPAKTEPHiK от 02 Сентябрь 2013, 23:27:23

В Евпатории бываю часто, оставлять антенну негде, также езжу по командировкам по всей Украине. Собираюсь приобрести на АUKRO novatel mifi 2200, а с антенной теперь вопрос - стоит ли вообще покупать?

если покупать mifi 2200, то антенну на 5дб покупать для него нет смысла точно
т.к. у него самого силен приемо-передающий тракт, и антенна в лучшем случае ничего не даст
zahidcdma@gmail.com

Yatan

• бываю редко
  • Живу я здесь)))
  • Оффлайн Оффлайн

В Евпатории бываю часто, оставлять антенну негде, также езжу по командировкам по всей Украине. Собираюсь приобрести на АUKRO novatel mifi 2200, а с антенной теперь вопрос - стоит ли вообще покупать?

если покупать mifi 2200, то антенну на 5дб покупать для него нет смысла точно
т.к. у него самого силен приемо-передающий тракт, и антенна в лучшем случае ничего не даст[/i][/b]
дык там действительно разница будет не существенна

у мифи приемо-передающий тракт сильней большинства модемов, он ловил и работал там - где обычные модемы даже не конектились

так что конкретно для данного роутера - покупка 5 дб антенны не даст гарантированного прироста скорости

Lutyk

• Жизнь нужно прожить так, чтоб голубь терпел, пролетая над твоей могилой:)
  • Модератор форума
  • *
  • Благодарность: +1567/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: Gpon zte
  • Провайдер: Omega telecom
  • Тариф: 100 Mb Unlim 150грн Down-99Mbit/ Up-99Mbit
  • Антенна: Optical viber
  • 0983833266/e-mail lutyk1999@ukr.net

Панове, не сварітся:)
Хто кому коли що сказав, косо глянув...
Життя триває!

Василь-РівнеАвтор темы

• Живу я здесь)))
  • Оффлайн Оффлайн

Панове, не сварітся:)
 Та ми не сваримось,просто Yatan каже,що використання цієї антени для Novatel MiFi 2200 нічого не дасть,я протилежної думки і свої слова підтверджую фактами,яких не має зі сторони опонента.Yatan просто не знає,що в тій місцевості де я проводив заміри Novatel MiFi 2200 взагалі чогось працював набагато гірше чим Novatel МС 760,але я це списав на конкретний екземпляр роутера. Якщо мені щє раз випаде нагода туди само поїхати,перевірю Novatel MiFi 2200 з цією антеною,хоча Yatan сам говорить,що розміри цієї антени набагато більші за розміри внутрішньої антени у Novatel МС 760,відповідно більші і за розміри Novatel MiFi 2200,тому результат є.Виходить він сам собі протирічить? Хай швидкість збільшиться можливо не в 2-а рази як з Novatel МС 760,але на 50% абсолютно можливо,а в таких умовах це буде досить відчутно.
« Последнее редактирование: 28 Октября 2013, 15:50:11 от Василь-Рівне »
zahidcdma@gmail.com

A1964J

• Гость

сьогодні протестував антену на роботі антену модемом Novatel u760

відаль до базової 25- 30км не погано

todor

• Гость

Есть возможность выложить скрины AxesstelPst с антенной и без?