Нетобзор - форум про интернет

Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Расширенный поиск  

Автор Тема: Обзор та тестування кімнатної антени виробництва RNet 5 Дбі  (Прочитано 28229 раз)

norma

• Постоялец
  • Благодарность: +38/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: pantech um185
  • Провайдер: intertelecom
  • Тариф: вильный доступ

Встроенная в модем антенна ,является компромисной и имеет к.ус. меньше единицы.Любая ,наружная антенна ,будет работать лучше встроенной.Можете в этом убедиться ,если подключите к антенному гнезду, обыкновенный четвертьволновой отрезок провода ~8,5 см. Естественно,что с 5дб антенной ,модем будет работать увереннее,чем на встроенную антенну,но хуже чем на 14дб. Выбор антенны зависит от каждого конкретного случая. И не всегда надо переплачивать за более эффективную антенну т.к. Вы получите более уверенный сигнал ,но пропорционального прироста скорости ,можно и не получить

stavickiy

• Новичок
  • *
  • Благодарность: +3/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: MiFi 2200
  • Провайдер: Intertelecom

Свои 5 коп. !

Устанавливаю тоже такие антены в приделах 10 км от базы, и сам пользуюсь такой антеной когда в городе и до бс меньше 5 км!! Эфект колосальный!!! Скоростя возростают в 2 раза, иногда и больше!!!!

Но реально стоимость антены велика! В Восьми случаях из Десяти целесообразнее преобрести 14дц.
Да и с клиента больше заробатыватся на 14   sk sk sk ! за 5 дц много не запросиш! :)

A1964J

• Гость

антена працює на багато краще ніж мідний дріт
зараз такі результати
а на хаэрі 3 мбит/cстабыльно
не можу протестувати без антени так як модеми перероблені у Алекса під хвости
« Последнее редактирование: 31 Октября 2013, 14:47:39 от Николай »

Николай

• Администрация
  • *
  • Благодарность: +217/-0
  • Оффлайн Оффлайн

A1964J за информацию спасибо, но не надо писать три сообщения подряд по 5 слов в каждом  :)

Василь-РівнеАвтор темы

• Живу я здесь)))
  • Благодарность: +322/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: 25-ь різних моделей
  • Провайдер: інфоком,укртелеком,інтертелеком
  • Тариф: безліміт

Доброго всім здоров"я. Вирішив перевірити запевнення одного з дуже досвідчених учасників форуму про те,що в Novatell MIFI 2200 настількі потужна внутрішня антена,що додаткова кімнатна.буде просто нікчемною. У тому,що цей роутер має дуже солідну чутливість я абсолютно згоден і для подорожей є сенс використовувати саме цей роутер,а от чи дійсно кімнатна антена в 5 дБі буде нікчемною,вирішив перевірити.Експеримент проводився у м.Рівне, 1,5 км від цетру,в районі вул.Мірющєнко (це 150 метрів від міської лікарні).Хто орієнтується в м,Рівне,той знає.що тут знаходиться своєрідна "яма" де навіть деякі телевізійні канали (1-й національний,ТРК "Україна") на польску антену практично не тягнуть.Експеримент проводився на роутері від Virgin Mobile на тестовий Rev.A номер.По скрінах аксистелю.що сигнал так як би БС за добрих 8-15 км :

Тепер скріни спідтесту :

При під"єднанні антени показники стали "веселішими",але з"явився другий паразітний пілот,але тим не меньш DRC виріс у два рази! RX2 не відключав навмисне,для чистоти експерименту та з розрахунку,що роутер може попасти до людини яке не захоче "заморочуватись" таким речами.

Спідтест,на жаль,вийшов куцим,бо гроши на тестовому номері закінчились,за що перепрошую,але думаю,що ні в кого не виникне сумнівів у результатах:

Сам експеримент виглядає так : новател 2200,перехідник з головкою з жовтого металу - прошу звернути увагу,що наши перехідники міцно тримаються в гнізді і не випадають,що говорить про їх високу якість,спеціально роутер з тяжким кабелем для цього поставлений на ребро,та кабель RG58 50 Ом,Vektor

Висновок: кімнатна антена 5 dBi не є нікчемно навіть як для такого потужного роутера яким є новател 2200. DRC збільшився в два рази,швидкість приблизно на 40%,що може бути суттєим факттром для комфортної праці в інтернеті. Більше того,враховуючи розмірі антени,та її вагу,що спіставимо з розмірами сучасних широкоекранних смартофонів є сенс її брати з собою в подорожі,що надасть більш комфортного користування мобільним інтернетом.

« Последнее редактирование: 01 Декабря 2013, 22:41:58 от Василь-Рівне »
Гуртова та роздрібна торгівля CDMA обладнанням.(модеми,роутери,антени,адаптери,кабель і т.д.)
zahidcdma@gmail.com

Yatan

• бываю редко
  • Живу я здесь)))
  • Благодарность: +347/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Провайдер: LANET
  • Тариф: Протон +
  • Антенна: Самый лучший способ предсказать будущее - создать его.
  • Наша жизнь - в наших руках!

нічого, що ви тестуєте два різні пілоти
тобто тестування не швидкості міфі 2200 з антенною та без - а швидкість двох різних базових станцій

з допомогою зовнішньої антени добились переключення на іншу БС з вищим DRC
коли нема зовнішньої антенни теж саме - переключення між БС користувачі міфі здійснюють шляхом повороту міфі в просторі та знаходження місця в кімнаті где модем перелаштовується на іншу бс

що в Novatell MIFI 2200 настількі потужна внутрішня антена,що додаткова кімнатна ,що додаткова кімнатна.буде просто нікчемною.
і, до речі, такого ніхто ніколи не казав

а що було сказано?
1) у міфі потужні внутрішні антени, вони потужніші ніж внутрішні антени 90% модемів
2) якщо міфі використовується на стаціонарі, то якщо вже і купувати до нього зовнішню антенну, то вже краще 14-тку, бо різниця в ціні між 5 дб і 14ткою дуже мала, а приріст якості сигналу - значний

Василю, ви незгодні з першим пунктом?
чи з другим - цо ціни дійсно на антенни досить мало відрізняються, і є економічна доцільність брати 14-тку, яку також можно спокійно розміщати в кімнаті
Каждый сам творит свою судьбу

Василь-РівнеАвтор темы

• Живу я здесь)))
  • Оффлайн Оффлайн

нічого, що ви тестуєте два різні пілоти
 Ви звернули увагу,що канал один і той самий,а пілотів два? Один з яких просто паразитний і шкодить іншому? Я ж писав,що експеримент чистий,не відключав RX2 і не рухав місце тесту,хоча міг би пересунити по кімнаті обладнання і був би один пілот,щє вищий DRC і щє вища швидкість.Зробити? Тоді вже нарешті будете задоволені і без претензій ?

що в Novatell MIFI 2200 настількі потужна внутрішня антена,що додаткова кімнатна ,що додаткова кімнатна.буде просто нікчемною.
 і, до речі, такого ніхто ніколи не казав

Нагадаю Вам,що мова йшла про роутер для подорожей,слова,що кімнатна антена буде нікчемною ніхто не сказав,сказали Ви,що буде бєсполєзной з чим я не погодився. А зо всіма Вашими іншими твердженнями я абсолютно погоджуюсь.
« Последнее редактирование: 02 Декабря 2013, 07:24:41 от Василь-Рівне »
Гуртова та роздрібна торгівля CDMA обладнанням.(модеми,роутери,антени,адаптери,кабель і т.д.)
zahidcdma@gmail.com

Yatan

• бываю редко
  • Живу я здесь)))
  • Оффлайн Оффлайн

Ви звернули увагу,що канал один і той самий,а пілотів два?
в кожному пітолі БС є канал 1х, голос, як мінімум 3 канали евдо і т.д.
у кожній БС по 3 пілоти

але при чому тут все?

Один з яких просто паразитний і шкодить іншому?
не розумію що це означає
як це - паразитний канал? що значить шкодити

канали різних пілотів не шкодять один одному
чим більше БС навколо - тим більше шумів радіоприйому, чисто з радіотехнічної точки зору
але це не має відношення до каналів

Yatan

• бываю редко
  • Живу я здесь)))
  • Оффлайн Оффлайн

що мова йшла про роутер для подорожей

якщо використовувати зовнішню антену - тоді навіщо купувати міфі?

в тому то й плюс міфі, що в ній високе підсилення сигналу, що буде доречно для подорожей - береш саму міфішку, вона маленька, в карман її - і іздиш з інтернетом

а для використаня з зовнішіньою антеною краще купити модем - нема проблем з зарядкою батареї, та якщо вибрати гарний модем - він при роботі з зовнішньою кімнатною антеною буде працювати краще, чим міфі з тією ж самою зовнішньою антеною  :)

звичайно можно і міфі, але моя думка ось така - у кожного девайсу свої плюсі на мінуси, та своя сфера використання - в якій він має перевагу над іншими

міфі має перевагу над іншими моделями при використанні без антенни
при використанні з зовнішньою антеною - він переваги не має
більш того - є моделі модемів, як будуть давати краще результати чим міфі

Василь-РівнеАвтор темы

• Живу я здесь)))
  • Оффлайн Оффлайн

канали різних пілотів не шкодять один одному
чим більше БС навколо - тим більше шумів радіоприйому, чисто з радіотехнічної точки зору
але це не має відношення до каналів
 Тут канал один,а от пілотів два,якщо чєсно,то я не знаю шкодить це прийому чи ні,мені здається,що в такому разі збільшуються шуми.
zahidcdma@gmail.com

Yatan

• бываю редко
  • Живу я здесь)))
  • Оффлайн Оффлайн

резюмую - так, зовнішня антенна рулить
але якщо вже таскати з собою зовнішню антенну в поїздках, то краще купляти не міфі
адже тоді в силі міфі немає сенсу: ця його особливість в данному випадку - просто не використовується

Василь-РівнеАвтор темы

• Живу я здесь)))
  • Оффлайн Оффлайн

що мова йшла про роутер для подорожей

якщо використовувати зовнішню антену - тоді навіщо купувати міфі?

в тому то й плюс міфі, що в ній високе підсилення сигналу, що буде доречно для подорожей - береш саму міфішку, вона маленька, в карман її - і іздиш з інтернетом

а для використаня з зовнішіньою антеною краще купити модем - нема проблем з зарядкою батареї, та якщо вибрати гарний модем - він при роботі з зовнішньою кімнатною антеною буде працювати краще, чим міфі з тією ж самою зовнішньою антеною  :)

звичайно можно і міфі, але моя думка ось така - у кожного девайсу свої плюсі на мінуси, та своя сфера використання - в якій він має перевагу над іншими

міфі має перевагу над іншими моделями при використанні без антенни
при використанні з зовнішньою антеною - він переваги не має
більш того - є моделі модемів, як будуть давати краще результати чим міфі

Якщо людина послухала Вас і купили роутер новател 2200 (з чим я абсолютно погоджуюсь) - поїхала у відрядження в райцентр N ,у нього планшет,а в тому готелі де він знаходиться дуже поганий сигнал. Що йому робити? Викинути роутер і купити модем? Так у нього планшет! І йому не раз треба буде їздити у відрядження у це місто,брати з собою метрову антену? Це незручно,де і як її в готельному номері кріпити, та і як з нею в переповнених маршрутках? Тому найкращий і недорогий вихід саме ця антена. Вона буде успішно відробляти вкладені в неї гроши даруючи людям комфорт в користуванні інтернетом. І вона не є бєсполєзной а навпаки зручною і корисною.
zahidcdma@gmail.com

Василь-РівнеАвтор темы

• Живу я здесь)))
  • Оффлайн Оффлайн

резюмую - так, зовнішня антенна рулить
але якщо вже таскати з собою зовнішню антенну в поїздках, то краще купляти не міфі
адже тоді в силі міфі немає сенсу: ця його особливість в данному випадку - просто не використовується
 З цим я погоджуюсь,але більшість людей купляють роутери для планшетів,причому китайських ноунейм,чи є там якійсь шанси зв"язати їх з модемами? Та і незручно в маршрутках зі шнурками.
zahidcdma@gmail.com

uspih

• Гость

O0Марні суперечки.

Лінійка пропонованих антен, технічно не відрізняється, а тільки способом узгодження(гама або петля), і все це "хвильовий канал" Числом елементів визначається спрямованність та ефективність підсилення. 5 Дб це по суті радіус дії, що є в кМт.

Визначаємо рекомендований радіус і обираємо антену.

Самі тести є смішними а тобто треба вказувати приріст сигналу бо швидкість реально коли сигнал більше 86%

у мене від 86% сигналу без антени то значить з 15% на затуханнях буде 99% але я чекаю кращого результату від цієї антени бо залежить від широти, висоти і т. п.

тобто треба знати свій мінімальний сигнал і приріст за підсиленням обраної антени.

Краще би обговорили як спосіб узгодження(петля чи гама) може впливати на підключення до фідеру модема ;;))

Василь-РівнеАвтор темы

• Живу я здесь)))
  • Оффлайн Оффлайн

Самі тести є смішними

Так зробіть не смішні,а глибоко науково обосновані
Краще би обговорили як спосіб узгодження(петля чи гама)
Так створіть і обоснуйте свою думку.
треба знати свій мінімальний сигнал
:o
zahidcdma@gmail.com