Врешті мені вдалося покращити зв’язок. Служба підтримки повідомила, що мій модем (роутер ZTE AC-70, антена Gamma 800/24 1300 mm) постійно перепідключаеться між двома БС. Основна БС у 18 км від мене, інша – за 35(!) км (як Вам мій модем?!), які знаходяться практично на одній лінії. Так як Axesstel не бачить роутер, точно спрямувати антену можна лише візуально – запустити завантаження якогось файла, та, повертаючи антену, добитися максимальної швидкості. Бінго! Маю два мегабіти при теперішній похмурій та дощовій погоді. Тепер щодо кабеля. Замінив кабель на нонейм невідомих характеристик китайського виробництва, найдорожчий з доступних мені в даний час тут і зараз (ось він на фото, 12 грн\м.),

стальна центральна жила, покрита міддю. Попередній – стандартний чорний антенний кабель з м’якою центральною жилою, екранування, як виявилося, вже зелене від корозії, та де-не де пошкоджена зовнішня ізоляція. Заміна кабеля сказалася на якості звязку аж ніяк, що говорить про:
А) якість кабеля не впливає на якість звязку (продавці HDMA кабелів з позолоченими контактами, ау!)
Б) мій новий кабель такої ж сумнівної якості.
Рік тому, у безлімітну еру, швидкість сягала 600 кб./с. це приблизно 5 мегабіт, якщо я не помиляюсь? Це давало можливість завантажити по 70 гбайт трафіку за місяць на тарифі за 44 грн. Тепер маємо те, що маємо.
Але прогрес не стоїть на місці. По районах області (Вінниччина) масово почали з’являтись провайдери, що тягнуть оптику по селах. До 60 мбіт, тарифи від 100 грн./2 мбіт до 200-250грн./60 мбіт, все БЕЗЛІМІТ, підключення від 1500 грн. Сусідні населені пункти масово переходять на оптику. У наші дрімучі @беня мають провести влітку, запасаємося попкорном. У містах Інтертелеком мало кого цікавить, його ЦА – села, де відсутня можливість протягнути кабель. Тож якість інтернету від ІТ має лише покращуватись, бо абоненти, відмовляючись від його послуг зменшать навантаження на обладнання.
For great justice!