Нетобзор - форум про интернет

Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Расширенный поиск  

Автор Тема: Обзор та тестування кімнатної антени виробництва RNet 5 Дбі  (Прочитано 28228 раз)

uspih

• Гость

Для кімнати сяк-так, а для зовнішньої то караул. Ось увімкнув, і результати... втішаючі. Але поки не показую, буду вертіти антену і покажу найкращій результат(пізніше)

я думав, що ми заплатили за те, що повинно бути(позолоченно і т. д.)

ніжка мачти пробуксовує і не дає повернути антену(боюсь сильніше прикрутити бо ще лусне, кріплення дурнувате), роз'єми які не припаюються, а накручуються http://pctuner.ru/page-al-f_connector.html  обплітка не прилягає досить щільно, і її можна видьоргнути.

Ще наслухався, що роз'єм модему як у мене надто хлипкий, і боюсь прикласти сили, і не знаю чи повністю вставилось бо дуже туго заходить штекер.

Результати прийому антени, покажу пізніше :))

uspih

• Гость

Результати прийому антени, покажу пізніше

Не знаю чи можна налаштуватись краще: антена на вікні але підкладено купку книжок(трохи вище вже гірше, а трохи нижче вже гірше, а також в ліво і право не краще)

Шуми можливо дає RX2 Rssi --()

коли його показання обнуляється то шум складає 0.44

DRC коливається, середнє 11

мал. 3 це без антени
мал. 4 це з антеною.

Василь-РівнеАвтор темы

• Живу я здесь)))
  • Благодарность: +322/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: 25-ь різних моделей
  • Провайдер: інфоком,укртелеком,інтертелеком
  • Тариф: безліміт

DRC коливається, середнє 11
 DRC не вимірюється цифрами,що в скобках,я Вам давав посилання на тему де рошифровка показників аксистель,читайте її уважно щє раз.Шуми достатньо великі,тому варто відключити діверсіті і результат буде відчутно кращє.
Гуртова та роздрібна торгівля CDMA обладнанням.(модеми,роутери,антени,адаптери,кабель і т.д.)
zahidcdma@gmail.com

uspih

• Гость

Зручніше вказувати таким "числом".

Коли роз'єднати Інтернет то шум знижується до 0.44 або коли RX2 Rssi обнуляється.

Що таке діверсіті і як вимикати я не знаю O0

uspih

• Гость

согласен ли ты покупать антенну в 2 раза дороже ради этого
Результатом антени я задоволенний, а от надійність це справа вдосконалення продавця.

Даю прилюбопитне відео https://www.youtube.com/watch?v=yMVQEuzuSNM&list=WLbnvzcqAe9UE0RATrPrI39zYmmUFh5jdv

там говориться про три типи коннекторів, і як до них відноситись.

Якби я не вперше ставив такий роз'єм то і цей встановив би краще

uspih

• Гость

Шуми достатньо великі
Хто зна якого виду ці "шуми"

Антена на вікні на книгах, а модем на столі(кабель до антени, і ЮСБ кабель до ПК через подвійне живлення)

По столу, передвинув модем в ліво, і шум змінився(див. малюнок).

То може шумить ЮСБ кабель?

Китайський, куплено два роки тому на Аукро, продавець шаленно вихваляв, товар з китаю у США, дуже якісний.

Подумав, що кабель не треба як є антена бо кабель з обох сторін, тільки посилить шуми та збудження і узгодження. Зняв, і стало гірше, може через те, що модем опинився в притул до системника.

todor

• Гость

USB удлинитель к Ec/lo отношения не имеет.

uspih

• Гость

Я ж не знаю якого виду цей "шум"

треба розібратись з пілотами то один то два

розвертаю антену в ліво, сигнал більший а швидкість наче гірша, розвертаю в право сигнал менше, а швидкість наче стабільніша.

Антена з одним директором не така вже вузько спрямованна, може гармонніки шумлять, через малу селективність антени --()

uspih

• Гость

Шмякнувся за стіл модем, довелось все перекласти щоб не падало, і результат змінився

DRC перестало блимати, шум знизився, пілот чомусь один

І так вертіти поки не заспокоюсь. Реально зацінити антену можна вздовж року бо по сезонам не однаково.

стосовно діверсіті то одні кажуть вимкнути важко, а інші легко, одним це допомогло, а інші кажуть ніякого результату *!!

даю малюнок після вдалого приземлення модему за стіл.

так чи інакше, а швидкість подвоєна коли є антена.

todor

• Гость

стосовно діверсіті то одні кажуть вимкнути важко, а інші легко, одним це допомогло, а інші кажуть ніякого результату
Диверсити в аксесстеле отключить дело 1-ой минуты, А по поводу результата то у меня на сиерре 595 и пантечь 150 шумы падали drc существенно повышался, сейчас пользуюсь huawei 226 и когда отключаю диверсити шумы падают и почему-то DRC падает, не знаю с чем это связано.

uspih

• Гость

не знаю с чем это связано
У мене без антени такий прикол був: стояла світлодіодна лампочка на 7 Вт це 108 діодів. Помітив, що як лампу відставляю в сторону то сигнал стає більший. Вирішив прибрати зі столу цю лампу, може діоди фонять чи просто відбивають.

Тому треба знати який вид шуму... як ставив модем коли його купив то шуміло навіть в колонках динаміків ПК поки не виставив модем правильно, а ось з антеною в колонках зовсім чисто.

todor

• Гость

если не ошибаюсь Ec/lo это сигнал/шум на бит соотношение силы сигнала к помехам от чего зависит пропускная способность канала. Кажется мне что вы путаете  Ec/lo с каким то другим шумом.

Василь-РівнеАвтор темы

• Живу я здесь)))
  • Благодарность: +322/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: 25-ь різних моделей
  • Провайдер: інфоком,укртелеком,інтертелеком
  • Тариф: безліміт

Антена з одним директором

Взагалі то там три директори! ?/?
Гуртова та роздрібна торгівля CDMA обладнанням.(модеми,роутери,антени,адаптери,кабель і т.д.)
zahidcdma@gmail.com

uspih

• Гость

аналогічний параметр є в радіотехніці де шум це те, що генерує перший каскад "підсилювача радіочастоти", а ще гармоніки, і ефірні шуми(помеха)

наприклад шуми послаблює рефлектор антени, а сигнал посилює директор антени але не складна антена все одно робить як кругова.

Є паразитні шуми як наводки від роботи блока живлення ПК або роботи ИБП чи самозбудження через погано узгодженне методом Гама чи по кабелю(бокова модуляція) або антена погано резонує з частотою модему.

які шуми погіршують пропускну здібність я точно не знаю.

Думаю треба провести експеримент: вкласти модем в коробку або підвісити його так щоб він опинився там де сьогодні полетів. Думаю модем повинен бути нижче антени і далі від неї тоді може не буде якихось ємкістних зв'язків з антеною і шум послабне. А то кабель два метри, а модем все одно 30 см. від антени. Модем в зоні наводок то монітор то системник то антена і виникає не бажана індуктивність і паразитні наводки.

:)Хіба там три директори?

Замість петлевого рефлектора тут штирь з гама узгодженням, по заду нього то рефлектор, а по переду то один директор

uspih

• Гость

Привіт!

І того "діверсіті" вимкнено(самостійно, сподіваюсь нічого не зіпсував)

На малюнку ми нового нічого не побачимо(тест при роботі потокового радіо) але справа корисна для мого модему. Шум зменшився майже на одиничку(було гірше), а швидкість не скільки збільшилася як стала більш певною, наприклад на Ютубе швидкість впевненно зашкалює за 2 Мбит.с.