Нетобзор - форум про интернет

Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Расширенный поиск  

Автор Тема: Wi-Fi мост. Будет ли он работать на расстоянии 6-7км.?  (Прочитано 16480 раз)

Gold

• Гость

Я тут "на глаз" нарисовал. Можно поставить ретранслятор в обход горы, для прямой видимости. Но нужно уточнять по рельефу и возможно ли вообще установить.
И второй вариант, поставить ретранслятор прямо на горе. Что если задействовать пассивный ретранслятор в виде двух направленных антенн. Одна направлена на Ладижин, другая антенна вниз на с. Ярмолинцы. Обе антенны соединить кабелем напрямую, без усилителей и прочей аппаратуры. Я думаю сработает такой вариант. Мне удалось так WiFi поймать ноутбуком. Сделал волновой канал на 14 элементов кажется и подсоединил к антенне "пауку" в качестве ретрансрятора. Без петли согласования. В результате, ноут поймал вайфай на внутреннюю антенну, а источник находился где-то в километре... от меня.

olegsky

• Гость

Для чого
Ставите чотири антени дві на горі зєднюєте між собою
Антени ставити - UBNT Airgrid M2 16 dbi у нас така антена коштує - 59 у.о
Вартість комлекту з чотирьох антен - 236 y.o

zarkady

• Гость

Цитата: Швед
Потрібно робити проміжний лінк..

Выходит нужно 3 антенны?... наверное в 2500грн. уже не влезу  O0

я так понимаю 4 + место на полпути на возвышенности у кого это все можно будет поставить

Блин слишком сложно для меня... Прийдется сидеть на 10-15КБ Интертелекома и ждать улучшений...

А что это у Вас за скорость такая у Интертелекома! Маловато будет, или я не прав
Может быть подумйте в направлении подстроить поправить ..... антенку получше .
Я живу в той же области чуть южнее Вас. Так скоростя у людей ворде получше!

P.S. и почему в этой стране сделать нормальный инет так тяжело  :'(

olegsky

• Гость

Ну відносно нереально...все питання часу і як швидко вам це потріно..
Думаю що Вам реальніше скинутись з кимось до спілки або перепродувати це
інтернет..щоб окуплялося

Ведекон

• Гость

Меня очень интересует эта тема, но я не знаю кого спросить чтобы в этом разбирался.
Я живу в с. Ярмолинцы самая крайний дом напротив Ладижина. В городе подключают Домашний интернет от Киевстара, вот я думаю чтобы оформит в каком-то доме договор на Интернет поставить на доме Wi-Fi мост. Будет ли он работать на расстоянии 6-7км.? Если заказать допустим 100мбит сколько реально будет доходит и будет ли вообще такое работать?..

P.S. Можно ли уложиться в  2000-2500грн?.

можно уложиться даже в меньшую сумму с использованием оборудования Ubiquiti NanoBridge M2. Правда не могу сказать 100% есть ли в вашем регионе компании умеющие работать со столь сложным оборудованием. Справки компетентных специалистов вы можете получить по телефону 0 800 50 14 17. (бесплатно со стационарных телефонов по всей Украине)

olegsky

• Гость

Пане Олеже
Цікаво як же це вложитись за менші кошти????
Та ще і на Nanobridge M2 18Dbi???

Що стосується складнощів в налаштуванні то думаю що для людей це буде нескладно
Юстованя та монтаж аналогічно....Думаю що поміняти серійку в модемі і перепрошити його значно складніше
чим по Вебу налаштувати Ubiquity обладнання друга річ Mikrotik

Валерій

• Живу я здесь)))
  • Благодарность: +213/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: багато різних
  • Провайдер: Інтертелеком, Київстар, БіттерНет
  • Тариф: 3G Рішення, Безлім, Безмежний Дім
  • Антенна: Rnet 21dBі

У мене пряма видимість є.

можна більш детально про те як організувати цей Wi-Fi міст для одного користувача, чи дешевше буде сидіти на Інтертелекомі з його 0,5 - 1,0 Мб?
Інтернет можна взяти у смт.Вишнівець, там є ОГО (але точно не знаю чи є там щось більше за 5 Мб)

olegsky

• Гость

Яка відстань від Вас до цього Смт.???

Валерій

• Живу я здесь)))
  • Оффлайн Оффлайн

По прямій 6 км

olegsky

• Гость

Як бути з реєльєфом???
якщо Зона фронеля не чиста то буде швидкість менша...

Валерій

• Живу я здесь)))
  • Оффлайн Оффлайн

Як бути з реєльєфом???
Обидві точки знаходяться на висотах, між ними низовина.

Windows8

• Гость

Цитата: Швед
Потрібно робити проміжний лінк..

Выходит нужно 3 антенны?... наверное в 2500грн. уже не влезу  O0

я так понимаю 4 + место на полпути на возвышенности у кого это все можно будет поставить

Блин слишком сложно для меня... Прийдется сидеть на 10-15КБ Интертелекома и ждать улучшений...

P.S. и почему в этой стране сделать нормальный инет так тяжело  :'(

Я думаю , що обрадую Жеку, так як я сам цікавлюся цим питанням, я живу в с.Трубочка а працюю в с.Носівці ( Гайсинський район) так от на роботу зробили канал передачі даних гарантована швидкість 2 мбіти  в обидві сторони, вони поставили  своє обладнання на ладижинських трубах ТЕС,  і в селі роздавали  прайси на підключення інтернету, 1 мбіт безлім 100 грн 2 мб 150 грн, вартість обладнання 800 грн , ще так як не було прямої видимості з кантори  вони поставили наскільки я зрозумів базову станцію на водонапірній башні нашого п-ва і з башні на кантору, так  як антена з башні розвернута на с.Носівці  а я живу в с.Трубочка а це 5 км в іншу сторону я зателефонував по номеру що рекламували інет то мені сказали що на трубах в них стоїть магістраль, але підключення можливе просто буде в 2 рази дорощий тариф і відповідно дороще обладнання, ну мені скахали що в районі 2000 грн , і і ще звичайно як домовишся. 

сорі за багато Букаффф, якщо цікаво пишіть в приват дам номера тлф і ссилку на компанію підрядчик як проводила монтажні роботи.

Windows8

• Гость

тобто на  антенну на водонапірні башні немає в мене з дому прямої видимості, або ж назбирати в селі 10 бажаючих і вони поставлять БС, але це тільки слова. я цікавився щодо підключення 3 м/б безліму  в обидві сторони  то можна було за 300 грн в місяць домовитись, але сосід мій відмовився а для мене це дорого.

Windows8

• Гость

тобто на  антенну на водонапірні башні немає в мене з дому прямої видимості, або ж назбирати в селі 10 бажаючих і вони поставлять БС, але це тільки слова. я цікавився щодо підключення 3 м/б безліму  в обидві сторони  то можна було за 300 грн в місяць домовитись, але сосід мій відмовився а для мене це дорого.

із обладнання я прочитав на  чорному блочкові убюіті, в який входить  кабель від антени RJ-45  і такий виходить з нього до роутера, а роутер  cisco Linksys Wireless-G Broadband Router  WRT54 GL

Lutyk

• Жизнь нужно прожить так, чтоб голубь терпел, пролетая над твоей могилой:)
  • Модератор форума
  • *
  • Благодарность: +1567/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: Gpon zte
  • Провайдер: Omega telecom
  • Тариф: 100 Mb Unlim 150грн Down-99Mbit/ Up-99Mbit
  • Антенна: Optical viber
  • 0983833266/e-mail lutyk1999@ukr.net

із обладнання я прочитав на  чорному блочкові убюіті, в який входить  кабель від антени RJ-45  і такий виходить з нього до роутера, а роутер  cisco Linksys Wireless-G Broadband Router  WRT54 GL
О то я намагаюсь цей перл останній переварити... і ніяк. Казнить нельзя паміловать. А можно все це розбити на 2-3 речення із знаками? Поважаймо тих, хто буде читати наші пости:) У правильно поставленному запитанні мінімум половина відповіді.