Я мав схожу проблему зі зв'язком - в селі, передгір'я Карпат, він був зовсім недобрий - в середньому 0.25 за speedtest'ом літом. Конфігурація - Sierra 595u + антена на 1.5м (хз скільки там дбі) + 10м кабеля RG6U. БС розміщена з іншої сторони гори і перекрита як горою так і лісом. Батькові цього вистачало для скайпу і преси. Так і пройшло 2 роки.
Тиждень тому вирішили трохи покращити звязок і перемогли лінь

Антена була віднесена на 50-60м від будинку на горб (+7-10м по висоті до попередньої інсталацій), там менше перешкод в зоні Френеля

Відстань від антени до комп'ютера метрів 75. Прийшлось
Магомету модему піти до
гори антени. А щоб піднімати модем - встановити ASUS WL-330N3G

Ну а до будинку - звичайна вита пара.
Залізяка виявилась з сюрпризом - вона не вміла віддавати 3G по витій парі. Тільки 3G <=> WiFi та інший непотріб. Скористався звичним лікарством - прошив OpenWRT
http://wiki.openwrt.org/toh/asus/wl-330n і можливості стали безмежні

Ну майже - було пару проблем які вирішились прошивкою з trunk за 27.07.2014. Запрацювало. НО

pppd підвисає при закриванні сесії. Це ствоює проблеми так як неможливо перезапустити сесію якщо канал/модем підвис (цим в мене займається watchdog скріпт). Наразі вилічив тим що навчив watchdog перегружати роутер, якщо завис з'язок.
Ще була проблема з живленням - на місці інсталації його взяти ніде. Десь в загашнику знайшов старенький DWL-P200

Мінімальне рукоприкладство у вигляді заміни штекера живлення на micro usb допомогло подати живлення на WL-330N3G і все завелось.
Далі запакував це все в каналізіційну муфту 110мм, закрив кришками. Муфта

І все це по принципу матрьошки закинув в муфту 160мм, запінивши простір між стінками і верхніми кришками.
В результаті DRC з 0.3-0.6-0.9 піднялось до 0.9-1.2-1.5-1.8. Типові значення 1.2-1.5. Speedtest каже що швидкість тепер 1-1.25 стабільно. Буває 0.6-1.6 часом, ймовірно звязано з загрузкою БС і неточно налаштованою антеною.
На даний момент тестую обладнання (стабільність, терморежим, конденсація вологи).
В найближчому майбутньому планую підняти антену ще на 1-2 метри, замінити 10 метрів RG6U на 3-4 метри RG8, точно налаштувати антену на БС і можливо трохи подебагати pppd щоб можна було нормально рестартувати сесію. Ну і викласти фотки інсталації/"бочечки"

Думаю за тижні 2 будуть.
P.S.
Темпаратура модему (найгарячішої залізяки) - 41с на корпусі. Після 6-8 годин роботи. Акумулятор літій-полімер, думаю виживе. А як здохне то викину і перепаяю модем для роботи без акумулятора. У всіч інших залізяк температура менша (+- нормальна). Зимою буде підігрів

Конденсату наразі не було.
P.P.S.
Бюджет:
антена 1.5м - грн 200
модем - грн 300
WL-330N3G - 440 грн
DWL-P200 - грн 250
Каналізаційна муфта 110мм + 2 кришки - 70 грн
Каналізаційна муфта 160мм + 1 кришка - 70 грн
піна - 60 грн
двусторонній скотч - 25 грн
+ ftp 5 77m + 2хRJ45 - грн 300