Нетобзор - форум про интернет

Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Расширенный поиск  

Автор Тема: Почему интертелеком ворует трафик?  (Прочитано 80826 раз)

Степок

• =)
  • Постоялец
  • Благодарность: +25/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: TL-WR841N+TL-WN722N
  • Провайдер: Уарнет
  • Тариф: 50/50
  • Я все бачу)
Re: Почему интертелеком ворует трафик?
« Ответ #225 : 25 Июля 2014, 18:24:46 »

Оффтопик:
Vitalik, воно то дійсно так але там муть після 6 місяців іде...

А от з інтером я рішив що краще буду дальше користуватися своїм "безлімітом" ніж постоянно заглядати на мб)))

term1nat0r

• Новичок
  • *
  • Благодарность: +4/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: Novatel U1000
  • Провайдер: Intertelecom
  • Тариф: "Супер безлимит 120"
  • Антенна: Саморобна "біквадрат Харченко"
« Ответ #226 : 08 Мая 2015, 00:27:51 »

Нікому ніяких претензій не предявляю. Просто теж помітив деякі розходження, в основному в ті дні коли використовую торрент (обмеження віддачі стоїть на 3кб/с). Для підрахунку трафіка користуюсь програмою DU Meter. Було замовлено додатково 500 Мб. Загалом на початку закачки зайшов в АССА і з урахуванням цих 500 Мб було доступно для завантаження майже 800 мегабайт(я в курсі про затримку підрахунку трафіку в панелі керування, але до початку завантаження інтернет майже не використовувався. Всілякі різні програмки в мене в інтернет ходять за моїм дозволом, тому їх вплив я виключаю). Коли вичерпались всі мегабайти і швидкість впала до 128 кбіт/с в мене зкачано торрентом було 450 мегабайт. Окрім торрента в інтернет ніхто не просився і нічого там не качалось). В торрент-клієнті записано що на закачці втрачено 2,72 Мб. Куди поділись останні мегабайти я не розумію.
Нижче статистика за весь день

Для цікавості треба буде заміряти еталонним файлом і різними програмами. Доречі перед цим помітив ще 30-го квітня. Теж качав торрентом, і різниця була близько 300 мегабайт на 2 Гб, з замовленням 2 послуг по 500 мегабайт (витрачав бонусні нарахування). Ні звісно якщо враховувати "легкі" гігабайти то різниця була в 150 мб :-)

ungewissheit

• Постоялец
  • Благодарность: +37/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Провайдер: Kiyvstar, 3mob, Lifecell
  • Тариф: 2x3g day+, Tooway Satellite
  • Антенна: 2x24дб
« Ответ #227 : 08 Мая 2015, 01:02:02 »

надо с интерфейсов снимать трафик, не по клиентскому софту. У торрента имеется служебный трафик помимо того, что непосредственно закачивается. Пакеты с данными ведь оборачиваются в торрент-пакеты. Обычно этот рафик меньше 10%. Но! Раньше были только по TCP, но новые протоколы по UDP ходят, а там  случаются потери. На широкополосных каналах не заметно, но на 3g их уровень может быть высоким.
WBR, alex

term1nat0r

• Новичок
  • *
  • Оффлайн Оффлайн
« Ответ #228 : 08 Мая 2015, 01:08:33 »

І я так розумію, що для зняття показників з інтерфейсу потрібен або спеціально написаний софт, який реєструє будь-який рух трафіку по всіх протоколах через порт модема, або взагалі якась фізична приблуда?

Андрeй

• Постоялец
  • Благодарность: +20/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: Sofetec PON ONU SFG10, TP-Link TL-WR841N
  • Провайдер: Альтаир
  • Тариф: Интернет 50
« Ответ #229 : 08 Мая 2015, 01:46:08 »

Просто теж помітив деякі розходження, в основному в ті дні коли використовую торрент (обмеження віддачі стоїть на 3кб/с).
Можно еще до половины уменьшить, "максимум соединений", и "максимум присоединённых пиров на один торрент",  это позволит немного уменьшать расход трафика.

Или вот как я настроить, при такой настройке, нельзя раздавать.
« Последнее редактирование: 08 Мая 2015, 01:59:39 от Andreii »

term1nat0r

• Новичок
  • *
  • Оффлайн Оффлайн
« Ответ #230 : 08 Мая 2015, 23:22:29 »

Или вот как я настроить, при такой настройке, нельзя раздавать.
При такому налаштуванні як у Вас, при завантаженні файлів буде необмежена швидкість віддачі цього ж файлу.
"Макс. скорость отдачи = 0 (неограничено)"

Андрeй

• Постоялец
  • Благодарность: +20/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: Sofetec PON ONU SFG10, TP-Link TL-WR841N
  • Провайдер: Альтаир
  • Тариф: Интернет 50
« Ответ #231 : 08 Мая 2015, 23:49:01 »

Отдачи нет, можете поставить мои настройки и посмотреть сами, скачать что то. Настройка "Макс. скорость отдачи",  влияет на трафик запроса частей торрента от других пользователей (я так думаю), я пробовал ограничить эту настройку, тогда при минимальных ее значениях, при повторном соединении с интернетом появлялась ошибка 720, и так до перезагрузки компьютера.

В строке "Отдано" пусто всегда при скачивании, после скачивания начинается раздача, но она сразу же и прекращается.

Настройки которые я выложил выше, подобрании методам тика, так что строго не судите если там что-то не так. O0
« Последнее редактирование: 09 Мая 2015, 00:28:44 от Andreii »

begemot

• Новичок
  • *
  • Благодарность: +8/-0
  • Оффлайн Оффлайн
« Ответ #232 : 19 Мая 2015, 11:20:50 »

Скачать файл на 500 МБ и потратить трафика 500МБ - довольно разные вещи. В канале присутствуют служебные расходы, даже если вы только загружаете файл, всегда есть аплоад, пусть и небольшой. Про торрент вообще молчу, он создает мириады коннектов, и только установление соединений (тройное рукопожатие TCP/IP - это 256 байт) создает кучу ничем и никем (кроме оператора) не учитываемого трафика

А по сути. Я обычно ориентируюсь на цифры из "состояния" сетевого подключения. И не замечал, чтоб оно разительно расходилось с данными в кабинете АССА

Lexxxxxa(Алексей)

• Гость
« Ответ #233 : 19 Мая 2015, 14:07:23 »

теж замітив таку фігню з кражею.
А як шановні гуру інтертелекома пояснять таке. В години 3 дня ввімкнув модем. Тариф вільний день 5грн на рев б. Разів десять зіграв з телефона в WOT. Телефон сів, я поставив на зарядку і вирішив поставити на закачку останні дві серії реальних пацанів через торрент, одна серія 288мегабайт інша 306. Одна серія загрузилась на 4 відсотки і швидкість впала. Ну думаю перезавантажу модем бо буваю таке, перезавантажив і нічого не змінилось, зайшов в АССА і мегабайт нема. Ну думаю WOT витягнув ну 20 мегабайт, ну хай 50(хоча я в арму3 в онлайні на 200мегабайт з компа пів дня сиджу), ну і серіал 100 хай навіть мегабайт, та хай хоть400 мегабайт, будем вважати, що серію скачав всю. Все одно з усіма підрахунками не виходить ніяк. Раніше я вже помічав, але не звертав особої уваги, а тут просто не реальна розбіжність. Жалко, що цю тему раніше не помітив, то зробив би скріншоти. Тему побачив лише у сьогоднішній розсилці на елеутронку. Отака фігня.

Sanya

• Модератор 3G дилер
  • *
  • Благодарность: +277/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: Huawei EC 5321u-1, хаєр
  • Провайдер: інтертелеком
  • Тариф: Турбо безліміт 100, Безлімітний смартфон
« Ответ #234 : 19 Мая 2015, 14:23:55 »

теж замітив таку фігню з кражею.
А як шановні гуру інтертелекома пояснять таке. В години 3 дня ввімкнув модем. Тариф вільний день 5грн на рев б. Разів десять зіграв з телефона в WOT. Телефон сів, я поставив на зарядку і вирішив поставити на закачку останні дві серії реальних пацанів через торрент, одна серія 288мегабайт інша 306. Одна серія загрузилась на 4 відсотки і швидкість впала. Ну думаю перезавантажу модем бо буваю таке, перезавантажив і нічого не змінилось, зайшов в АССА і мегабайт нема. Ну думаю WOT витягнув ну 20 мегабайт, ну хай 50(хоча я в арму3 в онлайні на 200мегабайт з компа пів дня сиджу), ну і серіал 100 хай навіть мегабайт, та хай хоть400 мегабайт, будем вважати, що серію скачав всю. Все одно з усіма підрахунками не виходить ніяк. Раніше я вже помічав, але не звертав особої уваги, а тут просто не реальна розбіжність. Жалко, що цю тему раніше не помітив, то зробив би скріншоти. Тему побачив лише у сьогоднішній розсилці на елеутронку. Отака фігня.

а який тариф ?

безлімітний мега день
вільний доступ
вільний день +

просто за 5 гривень зараз є лише безлімітний мега день

як варіант постав прогу для моніторинку сетевих зєднань
(є проги які самі оновлюються і вірусня хитра є)
(а ще сосіди вай-фай тирить можуть)
8.00 - 20.30 - офлайн

begemot

• Новичок
  • *
  • Благодарность: +8/-0
  • Оффлайн Оффлайн
« Ответ #235 : 19 Мая 2015, 23:11:15 »

Вы знаете, меня всегда умиляли подобные рассказы о том, как оператор "ворует" а) деньги б) минуты в) трафик.
За свою недолгую жизнь успел побыть дилером UMC, DCC, Велтона, Пипла и Интер-кома.
Разбирательств и слезных историй о пропажах слышал и видел не один десяток. И все они заканчивались взятием детализации и пробуждением памяти у абонента. И звонки тете в Уфу вспоминались,  и звонки на развлекательные номера и прочее.

Про трафик - вообще отдельная история. Накой черт писать тут сколько процентов серии какой-то ереси скачалось? Это кому-то интересно?
Трафик меряется ИСКЛЮЧИТЕЛЬНО на интерфейсе.
Остальное - от лукавого и бесполезный флуд

r0m1rez

• Модератор 3G дилер
  • *
  • Благодарность: +413/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Провайдер: lifecell
  • Тариф: Лайфхак Контракт
« Ответ #236 : 20 Мая 2015, 00:17:24 »

Разбирательств и слезных историй о пропажах слышал и видел не один десяток. И все они заканчивались взятием детализации и пробуждением памяти у абонента. И звонки тете в Уфу вспоминались,  и звонки на развлекательные номера и прочее.

это точно ;) ::)
но хочу добавить, что иногда недобросовестный дилер может использовать подключённый абонентский номер в личных целях - вот и "исчезание" трафика

Валерій

• Живу я здесь)))
  • Благодарность: +213/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: багато різних
  • Провайдер: Інтертелеком, Київстар, БіттерНет
  • Тариф: 3G Рішення, Безлім, Безмежний Дім
  • Антенна: Rnet 21dBі
« Ответ #237 : 20 Мая 2015, 09:29:24 »

иногда недобросовестный дилер может использовать подключённый абонентский номер в личных целях - вот и "исчезание" трафика
не думаю, що дилер буде цим займатись, а от субдилер (за умови, що йому відомий чапс) може

Sanya

• Модератор 3G дилер
  • *
  • Благодарность: +277/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: Huawei EC 5321u-1, хаєр
  • Провайдер: інтертелеком
  • Тариф: Турбо безліміт 100, Безлімітний смартфон
« Ответ #238 : 20 Мая 2015, 09:40:07 »

з власного опиту
(правда він маленький, 4 роки працюю в даній свері)
нормальний дилер завжди найде чесний майже халявний трафік для власних потреб

1. винагорода від оператора
2. різні подарункрві акції вчасно підключені (а у дилера завжди є така можливість)
3. і тд. і тп.

якщо підщитати затрати і час витрачені на здобуття доступу до білінгової системи
і отримання  дозволів і тд і тп, то смішно ризикувати цим всим заради невеликих
обсягів трафіку

якісь леві суби (без білінгу), ще можуть,
але і їх  і підчищають (виганяють) після такого
8.00 - 20.30 - офлайн

terzik

• Гость
« Ответ #239 : 20 Мая 2015, 10:47:11 »

Улыбнуло :) На моей памяти таких историй не десятки, а сотни. Причем с пеной у рта тебе доказывают, что ты неправ, что украл их деньги/трафик/силы/нервы и что гореть тебе в аду. А после того, как оказывается, что все в порядке, даже не удосуживаются извиниться.