Нетобзор - форум про интернет

Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Расширенный поиск  

Автор Тема: Стріла МІМО 1700-2170 МГц 3G UMTS 4G LTE 20 дБ  (Прочитано 41672 раз)

Василь-РівнеАвтор темы

• Живу я здесь)))
  • Благодарность: +322/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: 25-ь різних моделей
  • Провайдер: інфоком,укртелеком,інтертелеком
  • Тариф: безліміт
Re: Стріла МІМО 1700-2170 МГц 3G UMTS 4G LTE 20 дБ
« Ответ #15 : 15 Ноября 2019, 22:49:56 »

я зараз (в ці і наступні вихідні) в Рівному (сам я родом з Рівного і тут мої родичі)
якщо Василь з його антеною в Рівному - я можу поміряти КСВ (приладом N1201SA) в Рівному на вихідних

От невезуха, поки що цих антен у нас немає, але, можливо, через тиждень будуть
З собою можу взяти антену з відомими властивостями, заодно показати Василю одну з версій антен які ми робимо дрібносерійно (в продажу її я теж вже бачив, ті підприємці в чиїх майстернях вона робиться вже комусь загнали пробну партію)

Візьміть, цікаво
через мій модем Huawei

Є в нас модеми які підтримують МІМО і панельна антена є з МІМО
одну з версій антен які ми робимо дрібносерійно

Критика всіх українських антен пов'язана з цим фактом?  :))
Гуртова та роздрібна торгівля CDMA обладнанням.(модеми,роутери,антени,адаптери,кабель і т.д.)
zahidcdma@gmail.com

plyrvt

• Частенько тут
  • Благодарность: +45/-0
  • Оффлайн Оффлайн
« Ответ #16 : 15 Ноября 2019, 22:56:02 »

Нет, не если, ты сам сообщил о том, что не уверен в антенне.

Чтобы быть уверенным что она скопирована качественно мне нужны небольшое количество данных:
1) проверить размеры. По моих ссылках чертежи Бестера, проверить штангелем какие отклонения
2) проверить общее качество сборки - прямизну бума, коллинеарность монтажа элементов (на фото кажется что неровно), можно посветить лазерным уровнем есть ли прямая линия
3) проверить как устроен порт запитки. Была произведена замена коннектора N-type 50 Ом на F-бочку 75 Ом. Но это полдела, важно как выполнен пин в зазоре между рефлектором и активным диском. Если он тонкий и неэкранированный - он на этих частотах представляет солидную индутивность, т.е. положительную реактивность jX. С ней борются или увеличением диаметра пина до 2-3 мм (на цену изделия не влияет но добавляет лишнее телодвижение) или экранировкой части пина коаксиальным экраном - или сделать более длинную бочку (на цену никак не влияет, и длинная и короткая бочка одинаково стоит 2 гривны) или другим способом добавить ёмкости (например более высокие монтажные болты если бы был коннектор в форме приборного фланца)
4) проверить другие размеры которые на первый взгляд кажутся несущественными - диаметр траверсы и толщины элементов. Они могут быть любыми но диаметр блинов считается под конкретный материал. Изменение материала требует уточнения диаметра блинов (это совершенно бесплатно и никак не влияет на технологию и себестоимость)

Критика всіх українських антен пов'язана з цим фактом?  :))

Я даю конструктивну критику і не афішую. Я готовий сказати що не так з антеною і які зміни внести щоб вона була "така".
Коли на профільному форумі обговорення конкретних антен конкретних виробників почали виносити на інші споживчі форуми (в т.ч на цей) тобто "виносить сор из избы" я повидавляв ті теми. Я б хотів щоб в Україні робився якісний продукт і щиро бажаю удачі і вінницьким хлопцям і Ігорю з Полтави і хлопцям з Миколаєва

Ті підприємці нічого не продають. Вони є покупцями антен (їм треба для виконання їх роботи антени мобільних операторів, вони продають оргтехніку і займаються монтажем систем сигналізації пожежної, охоронної, приладів КИП та відеонагляду у віддалених точках, де єдиним способм звязку є стільникові мережі) і надали б перевагу купувати готові антени (всі ці антени вони купують і пробують) а не робити їх в майстерні (хоча все для цього є - є лазерна різка, є формовка пластика, є пайка, є порошкова покраска - але займатися непрофільним виробництвом вони не хочуть).
« Последнее редактирование: 15 Ноября 2019, 23:04:46 от plyrvt »

Василь-РівнеАвтор темы

• Живу я здесь)))
  • Оффлайн Оффлайн
« Ответ #17 : 15 Ноября 2019, 23:06:13 »

plyrvt не знаю як кого, а мене, особисто, Ваш рівень знань та компетенції в антенній справі вражає, але спроби організувати їх виробництво, при цьому намагання принизити конкурента насторожує. Є золоте правило в бізнесі яке звучить так : можеш скільки хочеш хвалити свій виріб, але не маєш права глузувати з іншого. Просто покажи, що ти кращій!
Гуртова та роздрібна торгівля CDMA обладнанням.(модеми,роутери,антени,адаптери,кабель і т.д.)
zahidcdma@gmail.com

Vitalik

• metra.net.ua
  • Администрация
  • *
  • Благодарность: +1362/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: Модный
  • Провайдер: Интертелеком, Lifecell
  • Тариф: Специально обученый)
  • Антенна: В порядке
  • Мобильный интернет - это просто!
« Ответ #18 : 15 Ноября 2019, 23:06:57 »

мне нужны

Я выделил определяющее ключевое слово, я озвучил возможность как это сделать, на этом точечка. - вот она. - вот она еще раз. Не надо говорить то, за что не можешь взяться сам. А если взялся, то покажи лучше, сделай лучше, и тот же Василь-Рівне начнет продавать твое. Я не защищаю кого либо, но надо быть честным изначально, но не уходить от того, что уже сказано. Это моя личная позиция, возможно она ошибочна.

plyrvt

• Частенько тут
  • Оффлайн Оффлайн
« Ответ #19 : 15 Ноября 2019, 23:15:16 »

але спроби організувати їх виробництво, при цьому намагання принизити конкурента насторожує.
я їх не принижую і вони нікому не конкуренти.
я готовий говорити сухими фактами і не давати ніяких оціночних суджень.
підприємці для яких я робив підготовку до виробництва (пропонував і обраховував з десяток різних антен різних типів і призначень, з яких виготовили по кілька штук різні, оцінили трудоємність, кілька типів пустили в дрібну серію, перед тим пробні партії обмірювали, виявляли "косяки" (які вилізають при технології) і як їх підправити.

Рінет не конкуренти, бо я не виробник.

Є золоте правило в бізнесі яке звучить так : можеш скільки хочеш хвалити свій виріб, але не маєш права глузувати з іншого. Просто покажи, що ти кращій!
тобто в цій темі обговорення продукту - мають право писати лише інші виробники конкуренти і більше ніхто?
з Ігоря (ТМ Мощные антенны) я не глузую, суто технічні теми з розрахунками описом конструкції і що змінити - які в кінці вилилися в глузування я повидаляв (щоб не глузували) і коли він пише на пошту чи на Вайбер я стараюся допомогти.

Як ця пушка імені Панченко в роботі - я не для глузувати. Або підтвердити що справді хороша як оригінальна (і креслення і парметри я дав по ссилці), або якщо там є "косяки" то безплатно їх виявити і безплатно запропонувати що підправити не змінюючи собівартість і технологію виробництва.

Vitalik

• metra.net.ua
  • Администрация
  • *
  • Оффлайн Оффлайн
« Ответ #20 : 15 Ноября 2019, 23:21:47 »

Оффтопик:
Аж привстал и аплодирую стоя! Это истинная работа!!!

Василь-РівнеАвтор темы

• Живу я здесь)))
  • Оффлайн Оффлайн
« Ответ #21 : 15 Ноября 2019, 23:27:21 »

тобто в цій темі обговорення продукту - мають право писати лише інші виробники конкуренти і більше ніхто?

Та тут якраз виробники нічого і не пишуть, шкода. Як би писали, це було би прекрасно, була би конструктивна дискусія, було би цікаво читати, а так з реально професійно натасканих в нюансах антенобудування тут лише Ви, тому не рівні позиції  :)
zahidcdma@gmail.com

plyrvt

• Частенько тут
  • Оффлайн Оффлайн
« Ответ #22 : 15 Ноября 2019, 23:30:45 »

Ось диполь Рінетіської антени Стріла

а тепер скажіть - чи вірите Ви, що прилади Anritsu які там є вміє хтось вмикати, якщо на виході в магазині маємо "оце"?
8 міліметрів диполя кудись згубили (просто обрізали всліпу провід мідний, як електромонтажник - на глаз) і обмотали телевізійний конектор телефонною лапшою.

І це скопійовано з прекрасної китайської антени, зроблено з хороших матеріалів, з хорошою полосою пропускання для 3G і підсиленням 14.5-16 dBi.
Але просто "просрали полімери" на конструкції диполя (що не впливає ніяк на собівартість виробництва).
Це як би у Вашій BMW зробили за $70 000 машину, але забули прикрутити одне колесо і машина за $70 000 волочить  пузом по асфальту що іскри йдуть.

Стріла суттєво краще Бестерівської пушки (тому і Бестер і Антекс роблять 17 dBi Yagi для 3G, а ці пушки Бестер зняв з виробництва як неактуальні) по всьому - і по підсиленню і по ціні, і по вазі, і по парусності. І особливо по логістиці (і в Європу і в Китай), бо Ягі можна зробити складними пополам і пакувати в плоску коробку, а за пересилку цієї "Пушки" Нова Пошта візьме як за холодильник.

Роботи по МИМО версії антени BDM-2 Панченко вів до 2012 року (до того як 10.05.2012 в Москві запустили LTE 4G).
Тоді очікувалося що HSPA-2100 згодом перейде на MIMO 2x2 і була перспективна потреба в таких антенах.
Але очікуванням не дано здійснитися. LTE вбив MIMO 3G. Смартфони і модеми з MIMO 2x2 в стандарті UMTS-2100 так і не появилися (Ви кажете що у Вас є модем з підтримкою MIMO, такі бувають, наприклад Huawei B525, але молодші моделі типу B310 не підтримують.
А всі оператори і в РФ і в Україні випромінюють кругову поляризацію SISO одним блоком RRU і одною коміркою BBU
« Последнее редактирование: 15 Ноября 2019, 23:39:20 от plyrvt »

Василь-РівнеАвтор темы

• Живу я здесь)))
  • Оффлайн Оффлайн
« Ответ #23 : 15 Ноября 2019, 23:39:55 »

а тепер скажіть - чи вірите Ви, що прилади Anritsu які там є вміє хтось вмикати, якщо на виході в магазині маємо "оце"?

Вірю, бо вмкнути і я можу, і навіть мій 8-и річний синочок  :D
8 міліметрів диполя кудись згубили (просто обрізали всліпу провід мідний, як електромонтажник - на глаз) і обмотали телевізійний конектор телефонною лапшою.

А може Вам такий бракований екземпляр попався, давайте зустрінемось, я пожертвую діполь, разом розберемо і подивимось, може там вже все ОК?  :))
І це скопійовано з прекрасної китайської антени, зроблено з хороших матеріалів

Покажу Вам проспект солідної китайської фірми з якою я колись працював, які тут дуже хочуть продавати свої антени ( з виду гарно виглядають) і кожний рік мене запрошують на їхню виставку до Китаю, а я вже старий та лінивий  sk
zahidcdma@gmail.com

ansilent

• Постоялец
  • Благодарность: +48/-0
  • Оффлайн Оффлайн
« Ответ #24 : 17 Ноября 2019, 10:33:42 »

Рнет, зазвичай, бере за основу якусь чужу розробку. При масовому виробництві немає контрольних вимірювань параметрів. Заміри роблять лише при створенні прототипу. В Стрілі - вібратор і петля узгодження є, дійсно, слабким місцем. Це все інфа від виробника.
Тим не менш це єдиний виробник в Україні, продукцією якої користуються майже всі потребуючі (і я в т.ч.). І це фірма, до якої є хоч якась довіра, яку вони заслужили при виготовленні CDMA антен.
« Последнее редактирование: 17 Ноября 2019, 10:42:03 от ansilent »

plyrvt

• Частенько тут
  • Оффлайн Оффлайн
« Ответ #25 : 17 Ноября 2019, 10:47:59 »

І це фірма, до якої є хоч якась довіра, яку вони заслужили при виготовленні CDMA антен.
ця довіра базується на використанні польських телевізійних балунів SWA-0 (друкований Guanella 4:1)
Рінет не змогли б зробити узгодження, якби не готові вироби братів-поляків

також параметри їхніх CDMA антен ніхто не перевіряв. В мене теж до речі є їхня, але вже давно не потрібна. Дістану її якось при нагоді обміряю

Василь-РівнеАвтор темы

• Живу я здесь)))
  • Оффлайн Оффлайн
« Ответ #26 : 17 Ноября 2019, 13:03:59 »

ця довіра базується на використанні польських телевізійних балунів SWA-0 (друкований Guanella 4:1)
Рінет не змогли б зробити узгодження, якби не готові вироби братів-поляків
Це погано? Це злочин? Якщо там співвідношення ціна + якість найкращі?
також параметри їхніх CDMA антен ніхто не перевіряв. В мене теж до речі є їхня, але вже давно не потрібна. Дістану її якось при нагоді обміряю
Юра, знову про рибу-гроші! Параметри їх антен перевірили сотні якщо не мільйони (враховуючи телевізійні антени) вдячних споживачів і вони, Юра, як не дивно прекрасно працюють і зберігають нерви і продавцям, і покупцям. Я, коли починав свою "антенну" діяльність, мав антени від 6-и постачальників і зупинився на RNet незважаючи на те, що вони були найдорожчими. А знаєте чому? Тому що там відсоток браку 0! Ви не знаєте як це приємно вислуховувати прокльони розлючених покупців, коли він звів 12-и метрову щоглу, надриваючись прикріпив там антену, а вона, падлюка, не працює, бо бракована і лише завдячуючи RNet я забув про це! Ви того ніколи не зрозумієте, бо не були в шкурі продаця. Тому вся Ваша критика не має ніякого сенсу, доки Ви не зробите аналог Стріли і не скажете - Василь ти продаєш гуртом Стрілу за 410 грн (це наша гуртова ціна) а я пропоную свою Стрілу, яка має більше підсилення і кращі параметри за 390 грн. І все - ніяких розмов, я з радістю беру Вашу Стрілу, Вас (шкода, що Ви не знайшли час чи не захотіли зі мною зустрітися в Рівному) - їдемо за межі  міста в зону слабкого сигналу і тестуємо в РЕАЛЬНИХ умовах Вашу Стрілу і Стрілу RNet  і якщо Ваша теорія співпадає з практикою, тоді купляються Ваши антени, бо малювати графіки, створювати різнокольорові "мультики" Ви вмієте беззаперечно шедеврально, але, з власного досвіду, я знаю, що не завжди теорія співпадає з практикою, тому, RNet бився над цією антеною протягом 3-х місяців доки не довів до розуму.
zahidcdma@gmail.com

plyrvt

• Частенько тут
  • Оффлайн Оффлайн
« Ответ #27 : 17 Ноября 2019, 13:11:05 »

Це погано? Це злочин?
Я пояснюю на чому вони заробили репутацію.
Заробивши хоррошу репутацію на польських балунах - почали продавати антени UMTS-2100 (які маркетингують як антени 1700-2700) і які не працюють так як працювали добре польські, бо замість якісного польського балуна тепер там стоїть оте чудо що я сфоткав вище

Крім Рінета в Україні є багато виробників антен "Хвильовий канал (Уда-Ягі)" на діапазон до 1 ГГЦ, тому що для виробництва таких антен не потрібно мати інженерів і ВЧ обладнання, а лише якісну майстерню з металообробки. Береш добре відомі розміри і польські балуни і готово.
З антенами вище 1 ГГц такий трюк більше не працює.
Якщо добре відомі розміри хороших китайських антен можна взяти - то балун польський вже не підходить

Юра, знову про рибу-гроші! Параметри їх антен перевірили сотні якщо не мільйони (враховуючи телевізійні антени) вдячних споживачів
Параметри телевізійних антен, а також антен для Інтертелеком в яких використовується польський телевізійний балун - хороші. Бо вони польські.

Накопивши велику позитивну репутацію як виробник якісних металоконструкцій (а їх антени я вважаю вдалими, якісними, недорогими, довговічними, "правильними") вони випустили антену для UMTS-2100, який став в Україні актуальний з 2015 року.

Але оскільки туди польський балун більше не стає - то й перевірка сотнями споживачів виявила не лише невідповідність декларованим параметрам (ну це такоє, то просто маркетинг) а й непрацездатність (працездатність на рівня "гвоздя", тобто зачищеного куска на кінці кабеля).

Vitalik

• metra.net.ua
  • Администрация
  • *
  • Оффлайн Оффлайн
« Ответ #28 : 17 Ноября 2019, 13:14:05 »

Подпишусь под словами Василь-Рівне, так как когда занимался прямыми продажами, от рнет антенны были дороже, но в состоянии "продал и забыл", если так можно выразиться. А установщики всегда говорили, что лучше 1 раз настроить и потом тебе никто мозг не выносит. Идеального продукта не существует, как и вечного двигателя, но речь в том, что критиковать просто, а вот сделать самому и пустить на рынок, это совсем иное. Всегда ЗА критику, но лишь для того, чтобы нечто совершенствовалось, но не однобокое "это говно, потому что я так решил". Возможно время прошло и все изменилось конечно, поэтому могу ошибаться.
Объяснение понял, но что есть на сейчас альтернативой?

plyrvt

• Частенько тут
  • Оффлайн Оффлайн
« Ответ #29 : 17 Ноября 2019, 13:18:09 »

Подпишусь под словами Василь-Рівне, так как когда занимался прямыми продажами, от рнет антенны были дороже, но в состоянии "продал и забыл", если так можно выразиться. А установщики всегда говорили, что лучше 1 раз настроить и потом тебе никто мозг не выносит.
Объяснение понял, но что есть на сейчас альтернативой?

С антенной Бестер больше такой трюк не прокатит.
Главная проблема антенн Бестер из-за которых сам Бестер начал их производить с 2012 года в другом форм-факторе (в крупном прямоугольном ящике для длинных и в круглых цилиндрических коробках для коротких) - незащищенность от снега/льда/грязи/мусора/дождя.

Ринет чтобы частично решить эту проблему спрятали первые 3 диска в пластиковый кожух. Что конечно лучше чем голая антенна, но от мусора и обледенения не спасает директоры. Способности к самоочистке как у прутковых антенн диапазона <1 GHz больше нет