Наскільки мені відомо, то є і інженери, і аналізатори спектру фірми Anritsu
Як так розумію, що там стоїть автоматична лінія, яка унеможливлює впровадження Ваших ідей в ту технологію яка є.
все там можливо. конкретні нюанси різні у випадку різних антен і різних виробників, то не для форуму розписувати чужу кухню
ті недоліки були відомі їм ще до того, і через різні причини (для різних випадків), "ай і так сойде, все рівно ніхто ж не знає"
Оооо вже легше, тобто не шарлатани, а просто брехуни. Я не знаю скільки Вам років, але я теж не можу замінювати слово брехня словом маркетинг. Але такий сучасний світ. У моєму авто, найвідомішого у світі баварського концерну, вказана витрата пального по трасі - 4,5 літри, а по місту 6,5 і це маркетинг, бо реально на 30% більше і це один з найповажніших найтехнологічніших виробників авто у світі!
це маркетинг. але всі інші функції ця машина виконує, що дозволило їй отримати сертифікацію і бути визнаними як виріб "автомобіль придатний для їзди по дорогах загального призначення". Автомобіль Таврія теж має таку сертифікацію, він хоча і має гірші споживчі властивості але відповідає критичним вимогам які ділять вироби на ті що є автомобілями для доріг загального призначення і ті що не є.
В антени Стріла фірми Рінет наприклад є проста але невирішена проблема, яка не дозволяє її класифікувати як зовнішню антену, що зєднується через коаксіальний кабель. Бо пристрій зєднання диполя з коаксіальним кабелем свідомо виключили зі схеми. Це як би Ваш БМВ закупив партію китайських тормозів, але вони не влізли в ступицю і вони вирішили їх не прикручувати, бо все рівно автомобілісти тупі і не здогадаються що тормоза нема.
Не погрожував судом?
авторське право тут не порушується. Ця антена не є нічиїм предметом права. Вона описана в древніх підручниках і була на радянському Луноході
сучасний інженер це не винахідник, все давно винайдено і описано і названо іменами першовідкривачів. З радянських підручників все описано в книзі Нефьодова 1986 року і додати більше нічого. Сама книга Нефьодова не є новаторською а по суті перекладна адаптація американських підручників Баланіса.
сучасний інженер щоб взнати скільки важить мячик для гольфу нічого не важить - він відкриває "Таблицу веса красных мячей для гольфа" і отримує відповідь.
Антени зараз не винаходяться, а "готуються до виробництва". Відкривши древній підручник чи патент береш схему і починаєш прораховувати під свої частоти, під свої матеріали і метод виробництва, бажані параметри чи розміри (розрядність решітки, кількість дисків тощо).
Виробив, випробував - побачив що "вилізло боком" і шукаєш як підправити.
Це так як хазяйки шукають рецепти блюд. Всі рецепти давно відомі, але щоб в ресторані відпрацювати технологію будь-якого блюда яке відоме 500 років - треба "набити руку".
Результат цього процесу не є предметом авторського права. Це неможливо запатентувати.
Але деякі речі вдається запатентувати. Наприклад проривні ідеї які є в антені Петра (та великому сімействі похідних антен - Агата, Зета) мають діючий патент РФ.
І попри патент інші крупні заводи (РЕМО, Гелан) тупо клонують і відстояти це в суді досить проблематично.
Хоча жодна з цих ідей не є новою, але їх комбінація дозволила переконати патентне бюро в новизні. І всі інші (Крокс, Ремо, Геллан) роблять там як в патенті Антекса.