Нетобзор - форум про интернет

Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Расширенный поиск  

Автор Тема: Кабель для 3G антен CDMA  (Прочитано 238164 раз)

Mr.Alex

• WhatsApp: 066-2552121
  • Модератор форума
  • *
  • Благодарность: +1457/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: вже немає
  • Провайдер: сусіди
  • Тариф: краду в них
  • Антенна: через WiFi
  • Раздаю БАНаны, налетай! Ночной и злой модератор.
Re: Кабель для 3G антен CDMA
« Ответ #300 : 08 Июня 2019, 17:55:37 »

этот RG 6 может и выкину(он 6 лет на улице работал)не знаю,рабочий он или нет
Такой вопрос - а этот кабель по техническим характеристикам - предназначен для наружного использования, то есть - рассчитан на работу во всепогодных условиях? А то у меня знакомый покупал дешевый кабель для "тарелки" и удивлялся, почему оный "сдыхал" на улице через год-два. Пока я его не ткнул носом в "призначений для використання всередині приміщень з температурою та вологістю..." :))
bad cable
[свернуть]

Aswalt14

• Гость
« Ответ #301 : 08 Июня 2019, 18:04:37 »

Такой вопрос - а этот кабель по техническим характеристикам - предназначен для наружного использования, то есть - рассчитан на работу во всепогодных условиях? А то у меня знакомый покупал дешевый кабель для "тарелки" и удивлялся, почему оный "сдыхал" на улице через год-два. Пока я его не ткнул носом в "призначений для використання всередині приміщень з температурою та вологістю..."
а Я звідкіля тоді знав ?(в 2013)мені приїхали "Спєци" ,такий кабель підключили на вулиці,Я тоді зовсім не шарив в ІТ.
так ось-я тільки сьогодні взнав,що цей кабель НЕ предназначений для вулиці(20С)як він в мене ще працював "нормально" з 2013 по 2018(літом почались з ним проблеми)антенна тут була не "причём". він напевно вже здох,хоча 2 края заточу по новій,і на Ольхоні його перевірю(буде температура-коли буду перевіряти його,нижче 20 Тепла)просто цікаво,нормально він буде працювати-чи ні,а так замість нього,куплю щось друге.

AndyRadist

• Постоялец
  • Благодарность: +88/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: Мегафон М150-2
  • Провайдер: Феникс 4G LTE
« Ответ #302 : 08 Июня 2019, 20:02:02 »

Кабель для улицы во внешней оболочке содержит графит и поэтому чёрного или тёмного цвета.
Белый кабель пересыхает на ультрафиолете. Правда у меня на спутниковой тарелке лет 10 стоял белый и после демонтажа он ещё вполне пригоден, но оболочка уже стала дубовой, а значит при колебаниях от ветра потрескается и насосёт воды.
Поэтому вполне допустимо применять как быстрое временное решение.

Aswalt14

• Гость
« Ответ #303 : 09 Июня 2019, 06:56:50 »

спутниковой тарелке лет 10 стоял белый и после демонтажа он ещё вполне пригоден
ідентично,тільки 6 років.він якийсь став задубілий.але не потрісканий ніде.
Поэтому вполне допустимо применять как быстрое временное решение.
"на время" ))пока не придбаю щось інше.
Дуже Вам Дякую.

ШУРИК

• Живу я здесь)))
  • Благодарность: +82/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: хуавей 315
  • Провайдер: Интертелеком, Аватор
  • Тариф: Online 150
  • Антенна: 14 дБ
  • Вам підморгує білочка?Задумайтесь :)
« Ответ #304 : 09 Июня 2019, 12:50:11 »

У мене тарілка на білому кабелі уже років надцять і живе.
C:-) 

Aswalt14

• Гость
« Ответ #305 : 09 Июня 2019, 13:32:38 »

У мене тарілка на білому кабелі уже років надцять і живе.
в мене також одна тарілка супутникова,10 років на вулиці,на білому кабелі,кабель як новий.

chifty

• Новичок
  • *
  • Благодарность: +0/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: Huawei E3372h-150 (HiLink)
  • Провайдер: Київсратий
  • Тариф: Домашній 4G 155
  • Антенна: Китайська MIMO
« Ответ #306 : 09 Июня 2019, 14:05:23 »

Підкажіть, який мені потрібно брати кабель, якщо треба прокинути 20м від 4G антени до модема.
І чи буде по ньому швидкість більше 10мбіт? (Бо десь читав що по коаксіальному кабелью більше 10мбіт не піде

Василь-Рівне

• Живу я здесь)))
  • Благодарность: +322/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: 25-ь різних моделей
  • Провайдер: інфоком,укртелеком,інтертелеком
  • Тариф: безліміт
« Ответ #307 : 09 Июня 2019, 21:52:16 »

Благодарю,да я этот RG 6 может и выкину

Правильно і купіть RG58 - чому, тут Mr.Alex все гарно пояснив: http://netobzor.org/forum/index.php?topic=8279.0 . Лише доповню: там написано про вихідний каскад модему CDMA, що має 50 Ом тим, що і в GSM вихідний також 50 Ом. Коротко для тих, хто лінується читати аналітичні та толкові речі - хочете впіндюрити в ланцюжок обладнання кабель 75 Ом - без проблем, але потім не жалійтеся, що інтернет поганий, оператор нікудишній, та і модем-роутер лайно бо поламався швидко (вийшов з ладу передавач від гвалтування кабелем з вищім на 50% опором). Для аналогії - купив дядько з села новеньку беху в салоні, під'їхав до заправки, глянув на стелу з цінами, присвиснув, плюнув і забамбурив туди самий дешевий бензин і та БМВ поїхала. А от скільки те авто проїздить і як - це вже інше питання, зате бензин дешевий  :D
Гуртова та роздрібна торгівля CDMA обладнанням.(модеми,роутери,антени,адаптери,кабель і т.д.)
zahidcdma@gmail.com

Василь-Рівне

• Живу я здесь)))
  • Оффлайн Оффлайн
« Ответ #308 : 09 Июня 2019, 21:58:57 »

абель для улицы во внешней оболочке содержит графит и поэтому чёрного или тёмного цвета.
 Також доповню, що як правило, кабель для вуличного виконання роблять зі сталі плакованої міддю. І боятися того не варто, бо сигнал "тече" по поверхні провідника, а не його серединою, тобто якраз по тому зовнішньому шару міді, єдине на що потрібно звертати увагу це на якість того покриття, щоб воно було якісно-суцільним і ніде не переривалося. А сталь дає йому міцність та стійкість до погодних умов, яка в рази ліпша міді.
Гуртова та роздрібна торгівля CDMA обладнанням.(модеми,роутери,антени,адаптери,кабель і т.д.)
zahidcdma@gmail.com

Василь-Рівне

• Живу я здесь)))
  • Оффлайн Оффлайн
« Ответ #309 : 09 Июня 2019, 22:01:39 »

треба прокинути 20м
20 метрів це вже критична довжина, варто зменшити хоча би не більше 18-и
І чи буде по ньому швидкість більше 10мбіт? (Бо десь читав що по коаксіальному кабелью більше 10мбіт не піде
 Буде чи не буде це не від кабелю залежить, а від оператора та обладнання, якщо все ОК, то буде і в рази більша.
zahidcdma@gmail.com

AndyRadist

• Постоялец
  • Оффлайн Оффлайн
« Ответ #310 : 09 Июня 2019, 22:50:58 »

20 метрів це вже критична довжина, варто зменшити хоча би не більше 18-и
Разница не больше 1 db.
Нельзя говорить, что 18 м нормально, а 20 уже плохо.
Нужно строить бюджет радиолинии.
Меряем уровень сигнала в месте установки антенны модемом или телефоном.
Получаем допустим -118 db.
Далее решаем ставить антенну с усилением 18 db. На выходе антенны после точной настройки на БС получаем уже -100 db. Можем проверить это на практике, подключив модем или телефон к ней шнурком минимальной длины.
Далее считаем 21 м кабеля, который на 2100 МГц даёт затухание 1 db на 3 м. Отрезок 21 м ослабит сигнал на 7 db. Получаем внизу -107 db что лучше, чем у модема на высоте установки антенны.
Если в этих условиях применить параболу с облучателем, получим в плюс ещё децибелл 10 или больше.

AndyRadist

• Постоялец
  • Оффлайн Оффлайн
« Ответ #311 : 09 Июня 2019, 22:57:58 »

вихідний каскад модему CDMA, що має 50 Ом тим, що і в GSM вихідний також 50 Ом. Коротко для тих, хто лінується читати аналітичні та толкові речі - хочете впіндюрити в ланцюжок обладнання кабель 75 Ом - без проблем, але потім не жалійтеся, що інтернет поганий, оператор нікудишній, та і модем-роутер лайно бо поламався швидко (вийшов з ладу передавач від гвалтування кабелем з вищім на 50% опором)
При использовании 75 ом кабеля на 50 ом выходе КСВ 1,5 а выходные каскады расчитаны для работы с КСВ не более 3, при этом КСВ до 2 считается нормальным.
Но при использовании кабеля 75 ом имеет смысл использовать антенну 75 ом. Такие антенны проще в изготовлении. В этом случае имеем КСВ 1,5 потери пару процентов но общий выигрыш, т.к. при одинаковом диаметре потери в 75 ом кабеле всегда меньше, чем в 50 ом.
50 ом кабеля стали применять для того, чтобы передавать большую мощность от больших передатчиков, применительно к модему с его 0,2 Вт максимальной мощности это не актуально.

Mr.Alex

• WhatsApp: 066-2552121
  • Модератор форума
  • *
  • Благодарность: +1457/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: вже немає
  • Провайдер: сусіди
  • Тариф: краду в них
  • Антенна: через WiFi
  • Раздаю БАНаны, налетай! Ночной и злой модератор.
« Ответ #312 : 10 Июня 2019, 02:28:18 »

AndyRadist, так думаю, что лучше всего располагать приемо-передающее оборудование как можно ближе к антенне, то есть - минимум ВЧ кабелей, из серебра например. :))

AndyRadist

• Постоялец
  • Оффлайн Оффлайн
« Ответ #313 : 10 Июня 2019, 02:49:40 »

лучше всего располагать приемо-передающее оборудование как можно ближе к антенне
Совершенно верно. Лучше модем совместить с панельной или иной направленной антенной и разместить единым блоком на мачте.

Василь-Рівне

• Живу я здесь)))
  • Оффлайн Оффлайн
« Ответ #314 : 10 Июня 2019, 07:56:28 »

Нельзя говорить, что 18 м нормально, а 20 уже плохо.

Теорія прекрасна тоді, коли підтверджується практикою, з нашого досвіду - до 18 метрів і це на CDMA, а  на 3G і тим більше 4G довжина кабелю ще критичніша. Це пишеться для тих, хто купує 20-25 метрів, а використовує скажімо 15 метрів, а решта лежить під столом скручена в кільце, бо шкода різати кабель.
Но при использовании кабеля 75 ом имеет смысл использовать антенну 75 ом

Логічно, але всі 100% антен які продаються в Україні мають опір 50 ОМ, тому кабель має бути RG58.
при одинаковом диаметре потери в 75 ом кабеле всегда меньше, чем в 50 ом.

Це також в теорії, бо всі кабелі мають різний коеффіцієнт затухання в залежності від якості, тобто дешевий 75-омний кабель не факт, що буде мати кращі показники ніж добротний RG58 перевірений досвідом.
лучше всего располагать приемо-передающее оборудование как можно ближе к антенне

Вірно, але це також гола теорія - якщо модем втикнутий в системний блок яким чином його можна підняти до антени? 15-ь метрів ЮСБ подовжувач і гермобокс? Це буде коректно працювати? А перепад температур як скажеться на роботі терміналу, особливо при 70-градусній спеці (так нагріваються вікна з дерв'яним склопакетом літом на сонці, але там гермобокс і модем сам по собі ще додатково нагрівається)? В даний час частіше люди купують або юсб модем-роутер, або мобільний роутер щоб мати вайфай в будинку-квартирі. Який буде сигнал з 10-и метрової вишки через стіни та дах, особливо якщо там металопрофіль чи метолочерепиця? А 220 живлення туди тягнути і до того ще ЮСБ кабель для керування роутером і т.і. Це реально? В 99% ні, тому наголошую ще раз: теорія прекрасна лише тоді коли є можливість застосувати її на практиці.
P.S. І не забуваєм про одну корисну річ щодо довжини кабелю - вона має бути кратною до половини довжини хвилі, це може солідно покращити показники сигналу.  :))
« Последнее редактирование: 10 Июня 2019, 08:05:53 от Василь-Рівне »
zahidcdma@gmail.com