Нетобзор - форум про интернет

Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Расширенный поиск  

Автор Тема: Кабель для 3G антен CDMA  (Прочитано 238133 раз)

4G

• Активист
  • **
  • Благодарность: +6/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: Супер-пупер мега 3G\4G модем
  • Провайдер: Атмосферное електричество
  • Тариф: Бімба
Re: Кабель для 3G антен CDMA
« Ответ #330 : 20 Декабря 2019, 12:43:34 »

Вставлю свої 5 копійок  C:-)
Якщо модем "стоковий", т.е. вихід під антену заводський, тоді краще правило: 50 Ом+50 Ом+50 Ом+50 Ом(модем+перехідник+кабель+антена).
Якщо модем "активований", приколхожений вихід під антенну, то немає ніяких правил ! :-)
Чому:
1. Розбалансований модема ("здуті" всі RLC єлемети внутрішніх та зовнішніх антен), напаяні перемички з паразитними та невідомими параметрами RLC)
2. Pigtail(перехідник) в Україні 90% самопальні. Є недообжаті, є недообчищенні, є короткі, є довгі, є з китайського кабелю, є з нормального .... і т.д.
3. Кабель -- теж є китайскі "подделкі" під нормальні фабричні кабелі.
4. Антени - 90% жахливі копії "волнового канала" чи "планшетного" типу ... які є дуже великим компромісом в якому виграє спрощена технологія виробництва та ціна витрат , а не технічні параметри ...

Тому в "активованих" модемах, що в CDMA чи GSM будуть "працювати нормально" і 50, і 75 Ом ... і всі будут праві, захищаючи свої знання в радіо теоріях і  практичному використанні обладнання !

Це Україна , дєтка (с)

90% правил - ЄМПІРИЧНІ і не є постулатами :-)

Єксперементуємо далі та ділимся досвідом !  *:)):))

Василь-Рівне

• Живу я здесь)))
  • Благодарность: +322/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: 25-ь різних моделей
  • Провайдер: інфоком,укртелеком,інтертелеком
  • Тариф: безліміт
« Ответ #331 : 21 Декабря 2019, 18:47:33 »

Якщо модем "активований", приколхожений вихід під антенну, то немає ніяких правил ! :-)

Так про колгосп мова і не йде, по дефолту всі розуміють або заводський вихід під антену, або зроблений по-людськи
Pigtail(перехідник) в Україні 90% самопальні. Є недообжаті, є недообчищенні, є короткі, є довгі, є з китайського кабелю, є з нормального .... і т.д.

Знову ж таки про колгосп, займаюсь цим 9 років, але цифра про 90%, на мій погляд, не дуже коректна, знаю лише одного солідного продавця який їх робить з китайських комплектуючих і досить якісно. Довжина пігтейлу не впливає на їх якість, я, коли їх імпортував, то замовляв на заводі коротші, бо це дешевше. Китай є різний і є також дуже якісний, про те, де виробляються оригінальні айфони ми всі знаємо, та і та ж чисто китайська техніка сяомі є дуже якісною як і багато чого іншого.
Кабель -- теж є китайскі "подделкі" під нормальні фабричні кабелі.

Підробки бувають під будь-що, але кількість контрафакту зменшується в геометричній прогресії і якість його росте.
Антени - 90% жахливі копії "волнового канала" чи "планшетного" типу ... які є дуже великим компромісом в якому виграє спрощена технологія виробництва та ціна витрат , а не технічні параметри ...

А можна більш конкректно  з результатами випробувань на професійній лабораторній апаратурі по протоколам досліджень ведучих НДІ в цій галузі. Ну так щоб без бла-бла-бла?  :)) Бо я також багато чого можу про Вас тут, наприклад, нафантазувати  :o
Тому в "активованих" модемах, що в CDMA чи GSM будуть "працювати нормально" і 50, і 75 Ом

Тобто цей висновок також буде підтверджений лабораторно?  :))
Гуртова та роздрібна торгівля CDMA обладнанням.(модеми,роутери,антени,адаптери,кабель і т.д.)
zahidcdma@gmail.com

4G

• Активист
  • **
  • Оффлайн Оффлайн
« Ответ #332 : 22 Декабря 2019, 00:33:50 »

Так про колгосп мова і не йде, по дефолту всі розуміють або заводський вихід під антену, або зроблений по-людськи
Pigtail(перехідник) в Україні 90% самопальні. Є недообжаті, є недообчищенні, є короткі, є довгі, є з китайського кабелю, є з нормального .... і т.д.

Знову ж таки про колгосп, займаюсь цим 9 років, але цифра про 90%, на мій погляд, не дуже коректна, знаю лише одного солідного продавця який їх робить з китайських комплектуючих і досить якісно. Довжина пігтейлу не впливає на їх якість, я, коли їх імпортував, то замовляв на заводі коротші, бо це дешевше. Китай є різний і є також дуже якісний, про те, де виробляються оригінальні айфони ми всі знаємо, та і та ж чисто китайська техніка сяомі є дуже якісною як і багато чого іншого.
Кабель -- теж є китайскі "подделкі" під нормальні фабричні кабелі.

Підробки бувають під будь-що, але кількість контрафакту зменшується в геометричній прогресії і якість його росте.
Антени - 90% жахливі копії "волнового канала" чи "планшетного" типу ... які є дуже великим компромісом в якому виграє спрощена технологія виробництва та ціна витрат , а не технічні параметри ...

А можна більш конкректно  з результатами випробувань на професійній лабораторній апаратурі по протоколам досліджень ведучих НДІ в цій галузі. Ну так щоб без бла-бла-бла?  :)) Бо я також багато чого можу про Вас тут, наприклад, нафантазувати  :o
Тому в "активованих" модемах, що в CDMA чи GSM будуть "працювати нормально" і 50, і 75 Ом

Ви дещо плутаєте, хто кому і що повинен надавати. Ви продавець ? 9 років в бізнесі ? Повинні мати будь-які сертифікати на ВСІ Вами продані товари, так ?

Надайте хоч декілька офіційних сертифікатів відповідності на кабель, перехідники, антени,модеми, роутери , що вони не паяні чи не колхожені на околицях м Рівне ?

Я зрозумію, що не може їх у Вас бути на імпортовану техніку.... надайте хоч на "вироблену в Украні" ? наприклад антени RNet....Ви ж їх представник,так ?

Доки не надасте сертифікати, я ,як покупець, стверджую що 90% антен,перехідників,модемів та кабелів у Вашому магазині не відповідають заявленим технічним характеристикам, ОК ? O0

4G

• Активист
  • **
  • Оффлайн Оффлайн
« Ответ #333 : 22 Декабря 2019, 00:56:26 »

Зверніть увагу: "працювати нормально" взято в лапки, тому що ВОНИ НЕ БУДУТЬ працювати нормально :-))))) Ні 50, ні 75 Ом, тому що опір АФУ наколхоженого модема 395 Ом(припустимо), перехідника 120 Ом(самопал), кабель 50 Ом(ідеальні і єксклюзивні з полиць магазинів Рівного), антена 36 Ом(бо хтось закупив плату з трансформатором браковану) і що піде в єфір , при такому хаосі в АФУ ?

Тут і лабараторії не потрібно ... і те що "воно" працює по людях.... це більше випадковість, ніж закономірність !

Василь-Рівне

• Живу я здесь)))
  • Благодарность: +322/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: 25-ь різних моделей
  • Провайдер: інфоком,укртелеком,інтертелеком
  • Тариф: безліміт
« Ответ #334 : 22 Декабря 2019, 08:34:27 »

Ви дещо плутаєте, хто кому і що повинен надавати. Ви продавець ? 9 років в бізнесі ? Повинні мати будь-які сертифікати на ВСІ Вами продані товари, так ?

Сертифікат який? Укрсепро? Три роки назад я купував новий автомобіль в офіційного ділера і о ЖАХ мені на нього не дали сертифікат. Що тепер робити з цим засобом підвищеної небезпеки? Напевне віддам назад і буду вимагати гроші або сертифікат Укрсепро. А якщо серйозно, то дехто тут юридично безграмотний - перехідники, кабелі, антени і т.і. НЕ ПІДЛЯГАЮТЬ ОБОВ'ЯЗКОВІЙ СЕРТИФІКАЦІЇ !!! Це зрозуміло?
чи не колхожені на околицях м Рівне ?

При чому тут місто Рівне? Відповіддю є десятки тисяч покупців які купили у нас обладнання і продовжують купувати дякуючи за його якість.
Доки не надасте сертифікати, я ,як покупець, стверджую що 90% антен,перехідників,модемів та кабелів у Вашому магазині не відповідають заявленим технічним характеристикам

Не бачу сенсу в тому, є категорія покупців з якими ліпше не мати справу, бо толку з них як від стрижки свині - вереску багато, а шерсті мало :D
P.S. Діалог припинений, спілкування в стилі "сам дурак" мене не цікавить як і з людьми з хамським та менторським стилем ведення діалогу та переходом на особистості.
« Последнее редактирование: 22 Декабря 2019, 13:36:09 от Василь-Рівне »
Гуртова та роздрібна торгівля CDMA обладнанням.(модеми,роутери,антени,адаптери,кабель і т.д.)
zahidcdma@gmail.com

4G

• Активист
  • **
  • Оффлайн Оффлайн
« Ответ #335 : 22 Декабря 2019, 11:54:56 »

Сертифікат який? Укрсепро? Три роки назад я купував новий автомобіль в офіційного ділера і о ЖАХ мені на нього не дали сертифікат. Що тепер робити з цим засобом підвищеної небезпеки? Напевне віддам назад і буду вимагати гроші або сертифікат Укрсепро. А якщо серйозно, то дехто тут юридично безграмотний - перехідники, кабелі, антени і т.і. НЕ ПІДЛЯГАЮТЬ ОБОВ'ЯЗКОВІЙ СЕРТИФІКАЦІЇ !!! Це зрозуміло?
чи не колхожені на околицях м Рівне ?

При чому тут місто Рівне? Відповіддю є десятки тисяч покупців які купили у нас обладнання і продовжують купувати дякуючи за його якість.
Доки не надасте сертифікати, я ,як покупець, стверджую що 90% антен,перехідників,модемів та кабелів у Вашому магазині не відповідають заявленим технічним характеристикам

А я, доки не надасте мені довідку, що Ви не гвалтуєте дітей, стверджую що Ви педофіл. така форма спілкування влаштовує?
P.S. Діалог припинений, спілкування в стилі "сам дурак" мене не цікавить як і з людьми з хамським та менторським стилем ведення діалогу та переходом на особистості.

Замість надати сертифікати та підтвердити своє реномє проФФесіонала .... перейшов на режим "сам дурак", звинуватив мене в педофілії ...   ;) 
Іншого я і не очікував, від виборців Ляшка  ::)

Перед тим , як безпорадний "толкатель товаров в массы" злився в унітаз , грубо хлопнув кришкою, за собою,  підняв свою цінність та авторитетність словами: "Три роки назад я купував новий автомобіль в офіційного ділера"  ;)  До чого тут ЦЕ ?

Немає сертифікатів , значить немає підтвердження якості товару ! тема закрыта)

Сіва

• Новичок
  • *
  • Благодарность: +1/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: Мобільний
  • Провайдер: Мтс
  • Тариф: За копійку
« Ответ #336 : 04 Февраля 2020, 18:03:00 »

Приветствую знатоков, помогите подсчитать кабель верней потери в нем. Еще когда устанавливал себе Интертелекомовский интернет здесь гдето в теме прочел что лучший кабель для этого RG58, так и поступил купил на антену 25 метров кабеля Диалан, если считать что БС Интертелеком отдает полноценные 3 мб/с то до меня доходит 1 замерял в програме. вопрос: какие потери в кабеле?

jarikpas

• Новичок
  • *
  • Благодарность: +4/-0
  • Оффлайн Оффлайн
« Ответ #337 : 04 Февраля 2020, 18:58:42 »

Интертелеком отдает полноценные 3 мб/с то до меня доходит 1
Как когда- то давно мне обьясняли, провайдер интернета чем-то похож на такой себе водоканал, который поставляет к Вам в дом воду через водопровод, есть у него возможность и желание за единицу времени вливать в первичную трубу N кубов воды, обеспечивая какое-то давление в трубе, дабы потребители могли эту воду на другом конце водопровода получить, и в дальнейшем, с увеличением количества потребителей, один будет вкладываться в модернизацию, дабы качество предоставляемой услуги соответствовало какому-то критерию качества, а другой посчитает, что и так все у него "супер". Так вот, представьте, количество потребителей увеличивается, каждый хочет слить со своего крана по максимуму, душ, санузел, стиральные и посудомоечные машины, и т.д. А на входе в трубу что? Все то же самое, ничего не изменяется, мощности подачи воды не увеличиваются, оборудование не меняется на более совершенное. В итоге имеем большинство недовольных потребителей, у которых из крана вместо напора воды сочится жалкая струйка... Вот это модель работы интертелекома... И ещё если Вы имели неосторожность где-то "наследить", оставив свои контакты, будьте уверены, они Вам по 3 раза на день будут звонить, назойливого напоминая, чтобы Вы не забыли денежки заплатить за их " чудо-водопровод".
Интертелеком, если у Вас модем RevB, не 3мб/с , а 14 мб/с обещается поставлять, но на практике, имея прямую видимость, 6 км до БС, отличный модем, настроенный добрым человеком с этого форума, антенну 17дб, уровень сигнала не меньше -60 дби, я видел не более 10 - 11 мб/с, и то поздним вечером или ночью, а обычно 2-4, максимум 5 мб/с, не более... Так что попробуйте сначала посмотреть в "Аксестеле" уровень сигнала, которое даёт Ваше оборудование, если будет не меньше -60 - -80 дби, попробуйте взять где-то у друзей-знакомых РевБ модем, попробовать с ним. А уж потом думайте про замену антенны или кабеля или модема... А может и провайдера, как сделал я.
С уважением...

ansilent

• Постоялец
  • Благодарность: +48/-0
  • Оффлайн Оффлайн
« Ответ #338 : 04 Февраля 2020, 21:56:30 »

25 метров кабеля Диалан
25 метрів та ще й  rg-58?!! Пан знає толк в збоченнях 🤣
При такому метражі будуть великі втрати на нормальному кабелі, а ви щось хочете вижати з тонкого rg-58.
Укоротіть до довжини максимум 15м, а бажано і до 10м. І придбайте хоча б якісний кабель RG-6. А якщо маєте зайві кошти, то дивіться в бік 5d-fb чи rg-8 і роз'єми N  чи SMA

Сіва

• Новичок
  • *
  • Оффлайн Оффлайн
« Ответ #339 : 05 Февраля 2020, 09:33:02 »

Интертелеком отдает полноценные 3 мб/с то до меня доходит 1
Как когда- то давно мне обьясняли, провайдер интернета чем-то похож на такой себе водоканал, который поставляет к Вам в дом воду через водопровод, есть у него возможность и желание за единицу времени вливать в первичную трубу N кубов воды, обеспечивая какое-то давление в трубе, дабы потребители могли эту воду на другом конце водопровода получить, и в дальнейшем, с увеличением количества потребителей, один будет вкладываться в модернизацию, дабы качество предоставляемой услуги соответствовало какому-то критерию качества, а другой посчитает, что и так все у него "супер". Так вот, представьте, количество потребителей увеличивается, каждый хочет слить со своего крана по максимуму, душ, санузел, стиральные и посудомоечные машины, и т.д. А на входе в трубу что? Все то же самое, ничего не изменяется, мощности подачи воды не увеличиваются, оборудование не меняется на более совершенное. В итоге имеем большинство недовольных потребителей, у которых из крана вместо напора воды сочится жалкая струйка... Вот это модель работы интертелекома... И ещё если Вы имели неосторожность где-то "наследить", оставив свои контакты, будьте уверены, они Вам по 3 раза на день будут звонить, назойливого напоминая, чтобы Вы не забыли денежки заплатить за их " чудо-водопровод".
Интертелеком, если у Вас модем RevB, не 3мб/с , а 14 мб/с обещается поставлять, но на практике, имея прямую видимость, 6 км до БС, отличный модем, настроенный добрым человеком с этого форума, антенну 17дб, уровень сигнала не меньше -60 дби, я видел не более 10 - 11 мб/с, и то поздним вечером или ночью, а обычно 2-4, максимум 5 мб/с, не более... Так что попробуйте сначала посмотреть в "Аксестеле" уровень сигнала, которое даёт Ваше оборудование, если будет не меньше -60 - -80 дби, попробуйте взять где-то у друзей-знакомых РевБ модем, попробовать с ним. А уж потом думайте про замену антенны или кабеля или модема... А может и провайдера, как сделал я.
С уважением...
 Я решил сменить провайдера и хотел уяснить себе не прогадал ли я с кабелем, антена 24 дб растояние 20 км пинг 103, читал выше что на 3 метра этого кабеля 1 дб теряется то получается 8дб равно 2 мегабита.

Сіва

• Новичок
  • *
  • Оффлайн Оффлайн
« Ответ #340 : 05 Февраля 2020, 09:42:30 »

25 метров кабеля Диалан
25 метрів та ще й  rg-58?!! Пан знає толк в збоченнях 🤣
При такому метражі будуть великі втрати на нормальному кабелі, а ви щось хочете вижати з тонкого rg-58.
Укоротіть до довжини максимум 15м, а бажано і до 10м. І придбайте хоча б якісний кабель RG-6. А якщо маєте зайві кошти, то дивіться в бік 5d-fb чи rg-8 і роз'єми N  чи SMA
В фізиці я розбираюсь погано і тому перед тим щоб щось купити я сижу в неті і шукаю відповідну інформацію, отзиви користувачів і тут на форумі ще в далекому 2013р я прочитав що самий лучий кабель RG58, незнаю мабуть з роками люди грамотнішають бо колись то був добрий кабель а тепер то кака. як знайду в які то темі було скину силку мені то неприснилось.

jarikpas

• Новичок
  • *
  • Благодарность: +4/-0
  • Оффлайн Оффлайн
« Ответ #341 : 05 Февраля 2020, 12:26:27 »

хотел уяснить себе не прогадал ли я с кабелем, антена 24 дб растояние 20 км пинг 103, читал выше что на 3 метра этого кабеля 1 дб теряется то получается 8дб равно 2 мегабита.
Антенна система - це дуже складна штука, не можна так просто зробити висновок, спираючись лише на один з показників кабеля. В любому випадку кращий кабель - це найкоротший кабель. Якщо до БС дуже далеко, і є бажання максимально підсилити сигнал, можливо кращим рішенням було б використовувати параболічну антену з облучателем, але розмістити цю систему нижче, тим самим використовуючи коротший кабель, ніж підняти до неба антену Ягі , не змогти її правильно налаштувати на БС, тим самим не отримати очікуваного підсилення, і залишки того виловленого сигналу загубити в занадто довгому кабелі.
Навіть якщо взяти якийсь кабель 75ом, в якому менше затухання, але якщо антена розрахована на 50ом, модем на 50ом, в наслідок оцього неузгодження в кабелі виникатимуть відзеркалені хвилі, які гаситимуть корисний сигнал.

4G

• Активист
  • **
  • Оффлайн Оффлайн
« Ответ #342 : 06 Февраля 2020, 11:44:58 »

Я решил сменить провайдера и хотел уяснить себе не прогадал ли я с кабелем, антена 24 дб растояние 20 км пинг 103, читал выше что на 3 метра этого кабеля 1 дб теряется то получается 8дб равно 2 мегабита.

В CDMA немає на кого міняти. Залишився один Інтертелеком.  Якщо у Вас був "інтер", то при зміні провайдера, Вам потрібно змінювати і антенну і кабель(різні частоти), якщо роутер мультидиапазонний. Якщо переходите на 4G провайдерів, тоді краще RG58 але ДО 10м, якщо хочете залишитися з "інтером" і мати кращу швидкість - міняйте кабель з RG58(50 ом) на  RG6(75 ом)  та зменшуйте довжину кабеля до 10 -20м(RG6) і все буде добре ! :-)

Володимир

• Активист
  • **
  • Благодарность: +18/-0
  • Оффлайн Оффлайн
« Ответ #343 : 16 Февраля 2020, 10:00:54 »

Шановне панство, є питання. У приятеля впала антена, тобто труба з нею. Відповідно при падінні відірвався кабель. В процесі падіння коли кабель натягувався - він міг якось пошкодитись всередині? Є теоретична можливість якось перевірити його на обрив?

royti

• Новичок
  • *
  • Благодарность: +9/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: Pantech 295
  • Провайдер: интертелеком
  • Тариф: 3G безлимит
« Ответ #344 : 16 Февраля 2020, 17:12:21 »

Шановне панство, є питання. У приятеля впала антена, тобто труба з нею. Відповідно при падінні відірвався кабель. В процесі падіння коли кабель натягувався - він міг якось пошкодитись всередині? Є теоретична можливість якось перевірити його на обрив?
Ну, для начала, мультиметром прозвонить, я так думаю.