нынешняя власть хочет сделать из праздника день скорби
Микола,у Вас є один великий плюс-будучи власником форуму Ви могли би всі неприємні для себе відповіді просто видаляти,а не критикувати мене таким чином якби то сказати …. шельмувати мої відповіді,хоча,я вважаю,що потрібно бути більш толерантним до думки інших.Оце і є прояв демократії – всі мають право на особисту думку.А тепер по суті. Свято це чи день жалоби кожний має визначити для себе,колись для мене це було однозначно свято, зараз сповідуючи християнські цінності поволі задумуєшся – вбито десятки мільйонів людей зі всього світу – свято це чи ні. Не знаю чи Ваши рідні були на фронті,а два моїх діда воювали. Мій дід по маминій лінії був дуже бойовим - в 70 років ревнував свою 70-річну подругу і бився за неї з молодими хлопцями.

На війні був десантником, прекрасно володів прийомами джиу-джитсу,був нагороджений орденом червоної зірки за вивод танкового полку з облоги.Про цей подвиг він розказував і завжди плакав,бо майже всі його побратими загинули,а він просто чудом вцілів – наполовину висунувшись з башти танку під градом куль,снарядів,мін він вивів їх з оточення. Залишитися цілим у цьому пеклі було практично нереально,всі вважали його смертником, а він вижив,був лише легко пораненим. 9-е травня для нього це завжди були сльози,він плакав за своїми друзями-побратимами і ніякої радості від цього дня не мав. Багато хто справді воював, війну згадують зовсім не з радістю і день перемоги для них це тяжкий тягар на все життя,бо він вижив,а більшість полегли і від цього в їх душах не має радості. Можливо ті люди які тяжко працювали в тилу,не бачили моря крові і їх рідні-друзі знайомі вижили – для них це свято,бо закінчилась війна і засяяла перспектива кращої долі і їх не обтяжує оце почуття вини за те,що вони вижили,але дуже багато таких як мій дід які все життя переживали і картали себе за те,що вижили,а друзі-побратими загинули. Так,що не все тут просто.
Щодо Ваших Микола «чуток» можливо я відстав від життя і Ви мені напишете № постанови кабміну чи указу Президента,чи хоча би законопроекту де б було написано про заборону святкування 9-го травня. Якщо цих даних не надасте,то визнайте,що Ви розповсюджуєте плітки,а це не личить Вашому статусу на форумі і не хочеться вірити,що кремлівська пропаганда вже і Вам запудрила мізкі. Ніхто і ніколи в Україні не забороняв святкувати 9-е травня у нас, в Рівному,кожний рік парад та феєрверк, і позавчора це було,тому хто хоче святкує,п’є горілку,танцює,веселиться,а хто скупо роняє сльозу як мій дід – Царство йому Небесне.