Нетобзор - форум про интернет

Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Расширенный поиск  

Автор Тема: c. Юрівка, Любарський р-н, Житомирська область  (Прочитано 3704 раз)

joker_master

• Гость

Доброго дня, шановні форумчани.
Прошу допомоги у вирішенні питання підключення номального інтернету.
З того, що я знаю:  є ADSL від Укртелекому та 3G від Інтертелекому.

Укртелеком каже, що живу на вулиці де інтернет провести не можна. Стаціонарно телефону не маю, по сусідству телефони є(як я зрозумів, по Любару номер телефону набираютьсє з двійки, а щоб мені подзвонити на той номер спочатку треба набрати дев’ятку, а потім двійку; і в цьому якась проблема). Користувачі інтернету ОГО більше незадоволені , ніж задоволені(з тих кого питав, незадоволені тим, що пропадає часто і не ясно на скільки). На роботі ОГО стандарт 2 Мб/сек і пропадає він теж частенько, особливо в п’ятницю, але буває по різному. Часто чую, що хтось хоче підключитися, але нема портів і треба чекати.

Інтертелеком. Інтертелекомом користуюся рік, задоволений лише тим, що маю хоч якийсь інтернет. Так як вдень працювати просто не реально(швидкість 0.2 Мб/сек), приходиться частенько сидіти по ночах, а такий режим мені не підходить.

Peoplenet. Чув недавно поставили БС Піплнет в Бердичеві, але до нього аж 60 км і навряд чи сигнал звідти буде кращим ніж від Інтертелекому, тим більше, що я живу ~ 1 км від БС інтера.

Найбільше схиляюся до провідного інтернету Укртелеком, так як там безліміт і швидкість, як не як, краща за 3G. Заявку подав, чекаю, рік без результатів.

3G від Інтеретелекому, БС дуже перевантажена, мабуть через такі ж проблеми як у мене з Укртелекомом всі ринулися взяти хоча б якийсь інтернет. Реально мені треба 10-15 Гб трафіку на місяць, але щоб швидкість була хоча б 1 мегабіт. В нас по мапі покриття є Rev.B, але модеми дилери продають тільки  Rev.А, може варто глянути на нові модеми ? І чи допоможе новий модем, якщо БС завантажена? Але ж знову , тарифи на нову технологію не радують.

P.S. На форумі читав тему в якій користувач Швед, підказує чи є можливість прокласти оптоволокно, чи є така можливість в Любарі ? І чи взагалі це комусь вигідно? Населення Любара тисячі 2-3, але дуже щільно прилягають села. Наприклад межі між Любаром і Юрівкою  реальної нема, просто одна вулиця ділиться адміністративно. І так всі села, які прилягають до містечка, можна глянути на картах гугла.
P.P.S. Чи є можливість отримати інтернет через радіоканал ?

Gold

• Гость

Вы живете в 1км от БС, а внешняя антенна есть, или модем работает от внутренней антенны? Если внешней антенны нет - ставьте направленную антенну 10..14дБ. Если есть прямая видимость то высоко антенну подымать не нужно, можно на высоте 3м от земли поставить. Я так 2 года пользовался.
Чему лучше будет сигнал на модеме, тем больше шансов получить нормальную скорость.
Если БС перегружена - переподключайте модем, чтобы выбрать другой, менее загруженный канал.

joker_master

• Гость

БС вижу из окна, по прямой может и меньше 1 км, модем pantech um185 подключен через ю-кабель + антена на 5 дБ, все стоит просто на окне, которое выходит на БС, DCR requested 3.072(14), RX1 38-50, RX2 45-65, Ec/lo 0,1-0,3 dB. Сейчас скорость по спидтесту 0,5 Мб/сек. Лювлю три канала: 116, 242, 284. Одинаково на всех, но иногда лучше бывает на 284.
« Последнее редактирование: 07 Января 2013, 05:08:21 от joker_master »

Gold

• Гость

Параметры отличные. Просто БС перегружена. Перебирайте каналы, старайтесь на 284-м работать.

GaD311

• Активист
  • **
  • Благодарность: +0/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: Huawei EC 306+Asus WL-330N3G & Huawei EC315
  • Провайдер: Интертелеком
  • Тариф: 3G Вiльний доступ
  • Антенна: 17 дб

В нас по мапі покриття є Rev.B, але модеми дилери продають тільки  Rev.А, може варто глянути на нові модеми ? І чи допоможе новий модем, якщо БС завантажена?

показання аксистеля в тебе просто чудов1.
Куп1вля модема rev B думаю п1дн1мить швидк1сть в 2-4 рази на тариф1
rev A .
 Ось т1льки коштують вони не дешево. Найкраще тоб1 знайти людину в яко1 е такий модем в тво1й м1сцевост1 i розпитити яка в нього швидк1сть.

Yatan

• бываю редко
  • Живу я здесь)))
  • Благодарность: +347/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Провайдер: LANET
  • Тариф: Протон +
  • Антенна: Самый лучший способ предсказать будущее - создать его.
  • Наша жизнь - в наших руках!

Куп1вля модема rev B думаю п1дн1мить швидк1сть в 2-4 рази на тариф1 rev A .
при таких условиях приема скорость на ревБ может подняться реально где-то в 2,5 раза
так что смысл покупать есть
Каждый сам творит свою судьбу

Gold

• Гость

А Rev.B "вещает" тоже на частоте 800, или 1900?
У меня покрытие Rev.A, если смотреть по карте, практически заканчивается где я живу, т.е. нахожусь в зоне неуверенного приема. Если я куплю модем с поддержкой EVDO Rev.B, он будет работать на этом стандарте или переключится на Rev.A и все так-же максимум что будет, до 3,1мбит? Смотрел покрытие Rev.B по карте, оно обозначено четкими кругами с радиусом примерно 10км от БС, намного меньше покрытия Rev.A...

Yatan

• бываю редко
  • Живу я здесь)))
  • Оффлайн Оффлайн

А Rev.B "вещает" тоже на частоте 800, или 1900?
У меня покрытие Rev.A, если смотреть по карте, практически заканчивается где я живу, т.е. нахожусь в зоне неуверенного приема. Если я куплю модем с поддержкой EVDO Rev.B, он будет работать на этом стандарте или переключится на Rev.A и все так-же максимум что будет, до 3,1мбит? Смотрел покрытие Rev.B по карте, оно обозначено четкими кругами с радиусом примерно 10км от БС, намного меньше покрытия Rev.A...
покрытие ревБ то же что и в ревА
только для нормальной работы модема ему необходимы хорошие условия приема, иначе он будет работать еще хуже чем модем ревА
чего у тебя пока нету

joker_master

• Гость

Думаю все же стоит оснановиться на  ((3g)), и ждать когда Укртелеком осилит мою заявку. Оптоволокно и радиоканал, скорей мечта, чем реальность(это ж целый провайдер должен завалится к нам в пгт).
 Где лучше всего посмотреть модемы Rev.B, и как выбрать лучший ?
 P.S. На форуме также читал тему о том что модем Pantech UML 290 может работать сразу с тремя несущими. Так ли это ?! И возростает ли скорость ?! Возможно стоит взглянуть на него?  

Yatan

• бываю редко
  • Живу я здесь)))
  • Оффлайн Оффлайн

P.S. На форуме также читал тему о том что модем Pantech UML 290 может работать сразу с тремя несущими. Так ли это ?! И возростает ли скорость ?! Возможно стоит взглянуть на него? 
сергей мне прошивал - и дело не пошло
да и если бы и пошло - он не тянет ревБ полноценно, не говоря уже о ревБ+

Где лучше всего посмотреть модемы Rev.B, и как выбрать лучший ?
их всего два, Huawei EC306 и Haier CE81B
выбрать второй