Загальна оцінка на ура, враження що на Лінуксі все бездоганно, здивувало однак: система розпізнає модем як мережа Ентгернет так розумію дротовий тому утиліта під ЮСБ модем його не бачить. Переходимо у веб-інтерфейс там все працює і навіть СМС, все коректно і шрифти наші. Інтерфейс англомовний але труднощів не викликають не треба прошивати на рос. мову. Поки ніяких претензій, а ще замість того щоб грітись та випадати з порту, він мягко переходить з 4 Дж на 3 Дж автоматично і не помітиш. Правда тест всього тиждень але враження очевидні. 4 Дж тримає при сигналі 2 поділки чи 114 дбм.
Все ж я звернувся до офіційної підтримки по технічним характеристикам і відповідають, що на території РФ цей модем не підтримується. Знайшов для України і вперше таке прочитав: пристрої ЗТЕ мають термін експлуатації ОДИН рік, по закінчені терміну не користуйтесь пристроєм, можливі погіршення параметрів або безпеки.
Один рік?
У мене MF699 випуска 2014, служив 3 роки і думаю він ще справний, а MF79U вважається 2019 купив і вже пора викидати?
З такою політикою технологій я ще не зіткався.
Але не сказано саме про цей модем може він останній динозавр довгожитель?