Та мені взагалі пропонували синклер/спектрум придбати, але... Щось мене "зупинило", щось підказувало, що це - "не моє"... У січні 95-го мені запропонували придбати ібм 286дх, 20мГц, 1мб ОЗП, 40мб хдд, 64кб відео, а ще "геркулеса" з АТ-клавіатурою на "додаток". Як не робочий, за 100уо. Ризикнув і купив. Зараз будете сміятись: у клавіатуру - кіт насцяв.

Це вже вдома "унюхав", а забирав це "добро" з типографіі, де воняло фарбою значно сильніше, ніж котячі сцяки. Системник був справжній оригінальний ІБМ 286 і чомусь не "стартував" з неробочою, або відсутньою клавіатурою. Чому так - не знаю. Клавіатуру вдома розібрав, помив від котячих сцяків, висушив, зібрав - ура, все працює! Прошивка відеокарти - вже не пам"ятаю, на скільки УФ ПЗП була - чи то 2716, чи то 2732, а може й 27128.. Але діло не у цьому. Там "половина" була порожня, а половину займали дані шрифтів латиною. "Загнав" у другу половину 866 вроді + "перемикач" розкладки і це тоді було "круто", бо не потрібно нічого до ОЗП додатково завантажувати, а там - 1мбайт усього. Вибач, якщо засмутив згадками з минулого на кшалт DOS 6.22 або чимось іншим.