Шановний Mr.Alex!
Насамперед дякую за Ваші пости - дуже згодилися!
Тепер даю звіт про свої практичні дослідження на Ваше прохання (ремонт в хаті ще не закінчив, але зате у дружини закінчилась відпустка! Вона на роботу, а я - до паяльника

)
1. UTP для подовжувача 10 метрів не годиться - швидкість скаче, рветься конект.
2. FTP працює прекрасно при 10 метрах довжини! Схема Ваша, тільки конденсатори 68n, бо 0,1мкФ маленьких не знайшов.
Але хочу сказати, що експериментував послідовно: кабель з "незануленим" з одного боку екраном не працює, видає "устройство работает неправильно"; без конденсаторів працює, але все ж я встановив їх, бо й не дивлячись на осцил знаю, що так надійніше.
3. Для тієї ж надійності зробив цей подовжувач у вигляді Y-кабеля і помітив, що напруга на модемі на х.х. збільшується на 0,05 В, при роботі з сигналом правда не вимірював.
Мої висновки і поради для тих, у кого БС далеко:
1. Не чекайте великої швидкості втикнувши модем в порт системного блока, навіть через Y-кабель
2. Є два перевірені мною способи додати швидкості: а) підняти модем повище з допомогою описаного подовжувача FTP (в моєму випадку 7 метрів над землею)- найкращі результати; б) використати антену, хоча б просту Харченко - навіть у кімнаті дає хороший ефект (в моєму випадку модем був в порту системного блока + антена на шафі з 2 метрами кабеля 50 Ом) - результат гірший ніж а) але прийнятний.
3. Третій спосіб опишу окремо, бо очікуваного задоволення він не приніс. Це комбінація а) і б) - антена на висоті 7 метрів з тими ж 2-ма метрами кабеля 50 Ом + модем на тій же висоті. Axesstel при цьому показав -55 дБ RX1 і -60 дБ RX2 а шум взагалі від 0 до 0,28 дБ! Я таких показників не зустрічав на цьому форумі! Але я був розчарований, бо швидкість і пінг були однаковими з варіантом а)! Крім того, виявилося, що названі параметри залежать від номера активного каналу. І що саме цікаве, під час тестування на speedtest іде обмін зі швидкістю 0,65 Мбіт/сек, а Axesstel показує DRC = 0! І стабільно! Якби було навпаки, я ще розумів би, бо всі пишуть, що Axesstel показує теоретично можливі параметри при даних умовах. То що виходить - по теорії обміну не може бути, на практиці є, та ще й доволі швидкий? Ось зараз, коли пишу, Axesstel стабільно дає DRC = 2,4576 Мбіт/сек, а speedtest 0,13 Мбіт/сек і я не дивуюся! Щось я цьому Axesstelю перестаю довіряти.
А може хтось пояснить в чому річ?
І останній глобальний висновок з моїх експериментів:
сигнал підсилювати можна і треба, але як би ви не вилузувалися, а найперше він залежить від провайдера (точніше, від кількості нас, підключених до нього) і обіцяних 3 Мбіт можна побачити хіба що уві сні.

І хоч закінчую на песимістичній ноті, але всім дякую і бажаю шаленої швидкості!
Шукайте, творіть, пробуйте - на те ми і "кулібіни"...