Нетобзор - форум про интернет

Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Расширенный поиск  

Автор Тема: Як змусити Google видавати результати українською  (Прочитано 1632 раз)

LutykАвтор темы

• Жизнь нужно прожить так, чтоб голубь терпел, пролетая над твоей могилой:)
  • Модератор
  • *
  • Благодарность: +1567/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: Gpon zte
  • Провайдер: Omega telecom
  • Тариф: 100 Mb Unlim 150грн Down-99Mbit/ Up-99Mbit
  • Антенна: Optical viber
  • 0983833266/e-mail lutyk1999@ukr.net

Україномовного контенту в інтернеті більшає, але російськомовний все одно переважає. Директор Google Україна Дмитро Шоломко в інтерв'ю для Главком розповів, що треба робити, аби у пошуковику з'являлося більше інформації рідною мовою.

"Ми – дзеркало, ми показуємо об'єктивну реальність. Українського контенту набагато менше, ніж російського. Якщо ми подивимося на дані, яким чином і якими сайтами люди більше користуються, то побачимо, що там однозначно більше російського контенту", - говорить Шоломко.

Голова українського офісу Google також зазначив, що останнім часом українського контенту стає більше, зростає він швидше, але його ще набагато менше, ніж російського.

Користувачам, які хотіли б бачити більше україномовних результатів, він радить спершу "підчистити" російськомовні налаштування.

"До нас багато претензій щодо того, чому, мовляв, я шукаю українською мовою, а мені видає російські результати? Я кажу: чуваки, а сторінка Google якою мовою у вас налаштована? А браузер якою мовою у вас стоїть? А операційна система якою мовою у вас працює? Усі ці індикатори дуже сприймаються системою і впливають на пошук",- додав Дмитро Шоломко.

В українському офісі Google Дмитро Шоломко працює вже 9 років. Під його керівництвом в Україні розвивається рекламний бізнес найбільшого в світі пошукача.

Джерело http://gazeta.ua

Степок

• =)
  • Постоялец
  • Благодарность: +25/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: TL-WR841N+TL-WN722N
  • Провайдер: Уарнет
  • Тариф: 50/50
  • Я все бачу)

Таке щось... Аби було

VladimirVN71

• Частенько тут
  • Благодарность: +41/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: OnePlus 7, Huawei E8372, Asus RT-AC51U,
  • Провайдер: Kyivstar
  • Тариф: Kyivstar 4G
  • Антенна: Ольхон

Прислухався і я до поради Дмитра Шоломки , змінив мову свого Crome на Українську. В подальшому і мову операційної зміню на Українську.