Нетобзор - форум про интернет

Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Расширенный поиск  

Автор Тема: Що чули про MEGANET?  (Прочитано 27949 раз)

term1nat0rАвтор темы

• Новичок
  • *
  • Благодарность: +4/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: Novatel U1000
  • Провайдер: Intertelecom
  • Тариф: "Супер безлимит 120"
  • Антенна: Саморобна "біквадрат Харченко"
Що чули про MEGANET?
« : 19 Декабря 2015, 18:23:19 »

В сільраду провели інтернет Wi-MAX від цього самого меганету meganet.com.ua.
Досить не погана альтернатива Інтертелекому. По тарифах:
100 грн за 2 Мбіт/с
130 грн за 5 Мбіт/с
Швидкість візуально (в сільраді клацав за компом) схожа на 5 Мбіт/с
Але якось насторожує сама фірма. І сайт в них якийсь "саморобний". На е-мейл з уточнюючими запитаннями відповіді не отримав. Коли зателефонував по вказаному телефону, дівчина зі мною розмовляла наче це я їй повинен був "впарювати" інтернет. Також сказала що їхній офіс знаходиться в Полтаві (за 300 км від мого населеного пункту) і при цьому вартість підключення з обладнанням становить 1600 грн. Також коли попросив надіслати мені зразок договору, здивовано запитала "а навіщо він вам?". Після пояснень згодилась "щось придумати".
Отож прошу всіх хто чув щось про цю організацію написати відгуки.
Дякую.

Sanya

• Модератор 3G дилер
  • *
  • Благодарность: +277/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: Huawei EC 5321u-1, хаєр
  • Провайдер: інтертелеком
  • Тариф: Турбо безліміт 100, Безлімітний смартфон
Re: Що чули про MEGANET?
« Ответ #1 : 19 Декабря 2015, 18:47:56 »

не чув нічого
але судячи по опису зальотні нелегали
сам подібними користуюсь
ну якщо на 5 гігагерцах висять
то впринц недорого
якщо що то потім антену перепродаси  :)
головне багато абонки на рахунок не закидай
бо прикрить можуть в будь-який момент контору
і техпідтримки, як такої нема

але дешефо, як для напівсільскої місцевості
8.00 - 20.30 - офлайн

lawyerhome

• Частенько тут
  • Благодарность: +20/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: Huawei EC306-1
  • Тариф: Turbo Rev.B
  • Антенна: ARN 800-24 Gamma
« Ответ #2 : 26 Марта 2016, 13:06:38 »

Ребята, у нас в селе (Тетеровка, Жашковский р-н, Черкасская область) установили вышку (БС), и начали подключать интернет в домах, заводя туда кабель. Я нахожусь далеко, и на все мои вопросы местные жители НЕ могут ответить, ибо слышат некоторые слова впервые). Все что я смог узнать, привожу ниже.
Появился некий "провайдер", который года полтора мониторил ситуацию, опрашивал местное население о том, что они думают и знают про интернет (а в селе, до недавнего времени даже мобильные телефоны не работали, не было покрятия, сейчас есть только КС), рассказывал что за 1,5 тыс грн он смог бы подключить людей. Тогда я подумал что это Интертелеком ходит и предлагает людям свой "Домашний Wi-Fi", но вот уже неделю как в селе СОБЫТИЕ! Некто, именующий себя как "МЕГА" (по другим слухам - "Мега.Нет"), установил в районе больницы вышку (по другой информации - БС), и подключает за 1600 грн людям проводной интернет (!), - что по меркам села - настоящий КОСМОС!, со скоростью то-ли 2 мб/сек, то ли 4 мб/сек за 150 грн абонплаты / месяц. Понятно, что после EDGE скоростей, эти 2-4 мб/сек кажутся дивным чудом, но вот ведь вопрос. Нигде не могу найти "концы" этого провадйера в Гугле, никакой информации ни на форумах, ни на местных площадках, или объявлениях. Что за технология применена, в чем преимущества, недостатки, какова таки реальная скорость интернета, какие условия, - никакой толком информации, только слухи.
Вчера общался с человеком, который одним из ПЕРВЫХ!!! смог дозвониться в село по Skype видеотелефонии (это просто нечто невероятное). Ранее даже на EvDo Rev.B+ от Интертелекома этого сделать не удавалось ибо интернет сильно "плавал".

Просьба сообщить, знает ли кто-то. Что это такое, кто этот загадочный "МЕГА" (или "Мега.Нет"), что за технологию он применяет, как она называется, какие условия подключения, скорость, абонплата, лимиты (если они есть).
Заранее благодарен за ответы. 

term1nat0rАвтор темы

• Новичок
  • *
  • Благодарность: +4/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: Novatel U1000
  • Тариф: "Супер безлимит 120"
  • Антенна: Саморобна "біквадрат Харченко"
« Ответ #3 : 26 Марта 2016, 13:17:40 »

Я так і не наважився підключатись до них. Та і ніхто не наважився. Тож десь тижня 2 тому вони зняли обладнання і пропали. За весь цей час від них взагалі нічого не було чути, ні реклами, ні взагалі якихось дій вони не проводили. просто сиділи і чекали поки до них впаде манна небесна. Сільрада так і не побачила договір. І мені ніякого зразка так і не надіслали. Тож моя історія з меганетом закінчилась, Але на скільки я розумію таких меганетів в нас по країні сотні і всі вони різні, просто звучна назва.

Sanya

• Модератор 3G дилер
  • *
  • Благодарность: +277/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: Huawei EC 5321u-1, хаєр
  • Провайдер: інтертелеком
  • Тариф: Турбо безліміт 100, Безлімітний смартфон
« Ответ #4 : 26 Марта 2016, 13:27:30 »

чого і потрібно було очікувати :)

з тебе плюсік  :))
8.00 - 20.30 - офлайн

lawyerhome

• Частенько тут
  • Оффлайн Оффлайн
« Ответ #5 : 26 Марта 2016, 13:28:04 »

Але на скільки я розумію таких меганетів в нас по країні сотні і всі вони різні, просто звучна назва.
Так ось і я думаю, чи не контора це по "продажу кінцевого обладнання", адже ні нормального веб-сайту, ні реклами, ні листівок, ні зрозумілих умов підключення, ні договору, ні кому і як платити. Жодних гарантій того, що ці хлопці не зникнуть через місяць так само як вони з'явились - нема. Якщо це партизани, то я так розумію, що це до першого моніторингу Радіочастотнагляду. І що цікаво - у нас в селі є покриття як EvDo Rev.B+, так і "домашній Wi-Fi" від Інтертелекому. Тарифи досить схожі.
А ця їх (МегаНетівська) технологія Wi-MAX дуже відрязняється від Інтертелекомівської технології "домашній Wi-Fi"?

lawyerhome

• Частенько тут
  • Оффлайн Оффлайн
« Ответ #6 : 22 Октября 2016, 16:50:53 »

так і не наважився підключатись до них
Підключився. Вже місяць - політ нормальний. Абонплата 200 грн / міс. Вартість обладнання -1850 грн. Роутер свій Xiaomi mini. Швидкість 10 мб/сек. По Спідтесту даунлінк 9 мб / сек з копійками, аплінк - 1 мб/сек. Пінг не більше 20.

TORG18

• Частенько тут
  • Благодарность: +9/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: Mikrotik RB SXT Lite5,HuaweiEC306,HuaweiEC5321u
  • Провайдер: Meganet, Intertelecom
  • Тариф: Meganet безлим5Mb/s,3G Детский3G старт,
  • Антенна: Mikrotik RB SXT Lite5+2-ве шт.cdma 24db
« Ответ #7 : 14 Декабря 2016, 14:12:17 »

Також сказала що їхній офіс знаходиться в Полтаві (за 300 км від мого населеного пункту)
Теж в сусідньому селі появився такий Meganet тел:0973552112 і 0663552112 до них в Полтаву.Я  дозвонився до автовідповідач оператори заняті перезвонять каже,але ніхто ше не перезвоним.Підключились зі слів клієнта 20-ть народу.У клієнта на водонапорній башні поставили вишку висота приблизно 15-20м на бугрі йому за світло должні вони заплатить за місяць 20Квт всього нагоріло світла.Обладнання три ратілки з сеткою діаметр десь до 50ти і якась ше фігня коробка.Короче до мене відстань 8Км до БС якшо на висоту 10-м почипить тарілку у мене то може достане,шо робить???Шахраї, чи кинуть ,чи СБУ нападе на них,якщо так все скрито??

TORG18

• Частенько тут
  • Оффлайн Оффлайн
« Ответ #8 : 07 Января 2017, 13:38:11 »

Безпроводний Meganet  зі слів користувача хороший інтернет, швидкість на 5Мб/с 130гр в місяць валить і 15Мб/с де підключилися вже 20-ть користувачів, але ... На базі де встановили передавач на старій цегляній вежі 10м висота хазяїн жлоб,в якого не мало землі с/х і гроші не проблема запросив в компанії або провайдера Меганет окрему плату йому 1000гр в місяць з 1-го числа люди сидять без інтернету, і тепер шукають іншу точку де встановити передавач ^-^

radeonamd

• Гость
« Ответ #9 : 13 Января 2017, 07:53:38 »

Абонплата 200 грн / міс. Вартість обладнання -1850 грн.
Я сейчас нахожусь в Тетеривке, подскажите что подразумевает под словом оборудование?
И есть ли возможность подключится в тестовом режиме к этому оператору?
СПС.

ToL1baN

• Гость
« Ответ #10 : 13 Января 2017, 09:18:28 »

тел.0637804040 меганет в жашкове

ToL1baN

• Гость
« Ответ #11 : 13 Января 2017, 09:22:53 »

lawyerhome тоже з Тетеровки

lawyerhome

• Частенько тут
  • Оффлайн Оффлайн
« Ответ #12 : 13 Января 2017, 12:21:40 »

Я сейчас нахожусь в Тетеривке, подскажите что подразумевает под словом оборудование? И есть ли возможность подключится в тестовом режиме к этому оператору?
Обладнання являє собою зовнішню направлену антену з точкою доступу по типу AirGrid від якої в хату заходить Ethernet-кабель, який можна всунути безпосередньо в компьютер / ноутбук, або в роутер (Wi-Fi роутер), і насолоджуватись. Тестового підключення нема, однак РЕАЛЬНА швидкість цього МегаНета в Тетерівці 10 мб/сек плюс мінус 1 Мб на скачування та 1 мб/сек на передачу в мережу. Пінг не більше 20.   
lawyerhome тоже з Тетеровки
Майже. Просто живе там рідня, і коли буваю там завжди мене рвуть на куски щоб я всім налаштовував інтернет, компьютери, супутникове та ефірне телебачення.   

TORG18

• Частенько тут
  • Оффлайн Оффлайн
« Ответ #13 : 27 Марта 2017, 17:05:15 »

Збулася моя мрія Меганет  ;D проти   >:( інтертелекому  0.80 Мб/сХахаха ^-^
МЕГАНЕТ БЕЗЛІМ 150гр REV-B ІНТЕРТЕЛЕКОМ 149гр