Денис, мене як радіотехніка трохи обурює така стаття про антену з ртуті. Чесно кажучи мене і дивує таке від тебе то чути ти ж в нас такий "Гуру антен" навіть про покриття сріблом саморобних антен писав !!
Так от щоб не сильно травмувати твою психіку спробую дохідливо пояснити

Як відомо з курсу антен або електродинаміки, який я наполегливо рекомендую відкрити перед як писати тут дурниці вводити людей в оману. Тому що користі від такої антени буде рівно 0, хіба шкода від випарів ртуті.
Отже як
відомо струм в антені поширюється лише по її поверхні !!!, і тому що ви
заллєте в середину немає ніякого значення будь то майонез, варення чи РТУТЬ !! То є раз.
Антени спеціально виготовляють з матеріалів, які мають хороші показники питомої провідності і коштують досить дешево : АЛЮМІНІЙ, МІДЬ. Але найкращу провідність або найменший питомий опір має СРІБЛО, саме тому антени зверху ним покривають (досить таки не з дешевих задоволення) і використовується в більшості в військовій галузі для антен спец призначення. То є два.
Ртуть по провідності відстає як від алюмінію так і від міді, не кажучи вже про срібло.Єдиний як би можливий варіант варіант ловити сигнал ртуттю - залити її в скляну, або радіопрозору колбу. То я так написав якшо вже комусь дуже присвербить таке зробити. Тільки показники будуть гірші ніж в нормальної антени з міді чи алюмінію.