Нетобзор - форум про интернет

Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Расширенный поиск  

Автор Тема: Хто в яких країнах був і що там робив і враження про них в декількох словах  (Прочитано 1714 раз)

Василь-РівнеАвтор темы

• Живу я здесь)))
  • Благодарность: +320/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: 25-ь різних моделей
  • Провайдер: інфоком,укртелеком,інтертелеком
  • Тариф: безліміт

Цікаво знати хто з форумчан в яких країнах там був і наскількі добре зрозумів там уклад та рівень життя, та максимально стислі враження про ці країни.Це дає відповідь на багато речей які тут обговорюються не по тематиці форума.
1.Польща - був багато разів,знаю рівень життя в селі і в місті.Вразили надвисокийй рівень культури,чистота, ввічливість водіїїв - всі люди посміхаються,культурний шок.
2.Єгипет - три рази,лише відпочинок.В готелі все прекрасно,все гарно,за межами вражаюча бідність,особливо корінного народу - бедуїнів,бруд,неграмотність,брудний одяг навіть у жінок.Більшість натягнуті посмішки.але враження,що повернешся спиною-отримаєш ніж в спину.Хоча знайома українка живе там і ніби їй нормально - пристосувалась.
3.Турція,Стамбул.Тяжко підібрати слова,там і бідність і бруд,і разом з тим гарні,новенькі,чисті автобуси мерседес які курсують як годинник-завжди вільні місця,кондиціонер і т.д.Все місто це торгівля,поліцейські просто страшні - з автоматами,ріст під два метри,величезні,обличчя злобні - їх не можна не поважати,їх не можна не боятися. Гаїшніки допомагають водіям-відбуксовують машини які зламалися,навіть допомагають розвантажувати товар,щоб машина меньше стояла на дорозі і не ускладнювала рух транспорту.
4. Румунія - проїздом.Абосолютно негативні враження,хамство митників,прикординників,бруд в магазинах,на покупців дивляться звисока,ліниво до тебе підходять - неприємний осад.
5.Болгарія - проїздом. Бідні,але веселі люди,які дуже хочуть щось вам продати.Немає таких злобних поглядів як у румунів.
Ці всі подорожі були достатньо давно не виключаю,що в тих країнах де я бачив багато негативу зараз ситуація змінилась на кращє.
Гуртова та роздрібна торгівля CDMA обладнанням.(модеми,роутери,антени,адаптери,кабель і т.д.)
zahidcdma@gmail.com

Николай

• Администрация
  • *
  • Благодарность: +215/-0
  • Оффлайн Оффлайн

Очень интересная тема  ::)
хотя мне похвастаться нечем, в сознательной жизни за границу не выезжал. И понимаю, что этот факт может использоваться против меня в некоторых дискуссиях  :) но как есть так есть.
У каждого своя жизнь, было время не было возможности, а когда возможность появилась, то я предпочел покупку и обустройство своего жилья.

П.С. Василий, вы упустили Питер :)

3gsota

• Гость

И я пару строк "черкану" о жизни заграничной:
В основном заграницей бывал у родственников, могу дать объективную оценку жизни и быта.

1) Польша -  прожил 2 недели. Так как и написал Василий сразу ощутил культурный шок. Везде чисто, транспорт по расписанию, дороги отличные(есть платные), люди доброжелательные (отзывчивые), в парках есть бадминтон, мячи, места отдыха и все бесплатно. 3G(GSM) операторов по-моему 3, покрытие хорошее по всей стране, пользовался Т-Mobile (цена карты 25 грн. тариф 5грн день 200 метров трафика). Люди в селах живут не хуже чем в городе. Практически у каждого есть машина, доступ к интернету полноценному и безлимитному, магазины лучше наших «городских» по ассортименту и внешнему виду.

2)Чехия (Прага) 2дня - крупный туристический центр Европы. Ну тут как в муравейнике (особенно центр). При въезде на границу (если на авто) нужно купит «венетку» (пропуск на проезд по всем дорогам 15 евро).Зато проблем с лингвистикой не будет, процентов 70 говорят на русском и в магазинах, кафе, ресторанах меню-вывески все на великом могучем. Но по ценам ощутимо дороже чем в Польше. Транспорт по расписанию, дороги отличные, есть привкус социалистического периода. По «трижи» оператор Вадафон цена пакета 200 грн.(ничего на счет) и  дорого по мегабайтно было.

3)Португалия-Испания 1месяц жизни. Везде чисто, транспорт городской есть но мало в основном все на авто (например до 1000 евро, средняя зарплата у населения, можно купить неплохой автомобиль 2006-2008 года выпуска), дороги отличные (есть платные). Товары очень дешевые, даже на наши зарплаты, ящик хурмы (10 кг) около 3 евро. «Трижи» Вадафон ну очень дорого. За месяц заплатил около 20  евро звонки в сети бесплатно интернета 500 мегабайт на месяц. Тепло и красиво особенно Океан.

4) Россия - (Москва и область-Ярославль-Иваново-Владимир)-ну тут аналогично нашей стране и много таджиков(ой ща в огород полетят камни) но оно так и есть, кроме «Трижи»)))

P.S. Глаза видели многое, но словами не передать. Люди живут намного лучше

На фото село в Польше.И Океан:)

satmaks

• Гость

Был в Москве , все как у нас красная площадь оказалась намного меньше чем по тв но город понравился больше чем Киев ;хотя может ето и необективно был 10 дней
Минск Гомель Вобщем беларусь , цены дороже еменно продукты а качество хуже , дороги лучше  вроде все тоже но  чистей

Василь-РівнеАвтор темы

• Живу я здесь)))
  • Благодарность: +320/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: 25-ь різних моделей
  • Провайдер: інфоком,укртелеком,інтертелеком
  • Тариф: безліміт

Про країни бувшого СНГ не писав,бо не вважаю їх закородоном,віз не потрібно,іноземного паспорту також.Але якщо комусь цікаво напишу.
Росія. Пітер це прекрасне,живе місто у якого на мій погляд є душа. Гарнішого міста в житті я не бачив,архітектура величного Растрєллі просто вражає,а в сонячний день (що дуже рідко буває)місто феєрично преображається.Будучи там,на мій погляд,необхідно бачити Казанський собор,особливо в похмуру мрачну погоду (велич його вражає) та сфінксів на набережній Нєви рано-вранці при сході сонця-те що Ви побачите, ніколи не забудете.Пітерці — високоосвідчені,ерудовані та інтелігентні люди.Але немало там і тих,що “понаєхалі” - до них відношення завслужено-презирливе.
Москва — мертве місто.Бруд,шум,гам — стандартні коробкі хаотичної забудови,знервовані злобні обличчя (бо ж і тут “понаєхалі”) і маса вихідців з Кавказу,ну просто засилля їх кругом.
Печори — райцентр в Псковській області. Розруха,доріг немає,приватні будинкі перекошені,без парканів та надвірних будівель,кругом будинків нічого немає — ні города,ні домашньої живності — нічого. Зате там є прекрасний величезний монастир часів Івана Грозного (він там був і Катерина друга була),але в цьому монастирі,на жаль,править бал Сатана (але це вже інша історія). Друга найбільша будівля райцентру це п”яти чи чотирьохповерховий дитячий будинок.В Печорах живе колонія німців,які хлопчиків лишают в сім”ї,а дівчинок здають в дитбудинок.Німкі в них хронічно вагітні,народжують по 10 -15 дітей.Перший раз в житті я приймав роди саме там,фамілія німки була Дік. Сьомі роди,дитя вилетіло як корок з пляшкі шампанського,ледве встиг підхватити,а досвідченна Дік щє і підказувала мені,розгубленому практиканту,що і як там далі роботи.Але це вже офтоп.
Бєларусь. м.Пінськ,був десь два-три роки назад.Back in the USSR.Дороги рівні,без ям,кращі за наши,але явно не європейські.Здивували села,бо в кожному селі є діюча ферма,побілена,пофарбована на відміну від наших сел де всі ферми розвалені.В Пінську гарні свілодіодні світлофори,гарні автобуси.В м”ясних,державних магазинах — пусто,але якщо щось “викидають” набігає величезний натовп,бо там дешевше ніж на ринку,а м”ясо дають лише з кістками,як і було в СРСР. На вулицях чисто,хороших авто було мало,в магазинах промтоварних - совдєпія,взуття лише “Белвест” і щє якоїсь їхньої фабрика (страшне,хоть і з шкіри) а в центрі магазина стоїть вітрина де гордо написано “Імпорт” на якій виставлено пару пар китайського лайнового взуття по захмарних цінах.Купити там нІчого,товари ніякі,купив плитку самого дорогого шоколаду “Спартак” на смак як дешева шоколадна плитка.Купив додому вареної (нібито  справжньої з м”яса) ковбаси,потравились всі,сирокопчена ковбаса,така як м”ясо в кишках то була добра.Зайшли в самий крутий в центрі ресторан пообідати — совдепія, півгодини чекали офіціантку (хоча там було абсолютно пусто,аж страшно),презирливий погляд,їжа як в столовці,жах.Єдиний плюс -це дешевий бензин і все.
Гуртова та роздрібна торгівля CDMA обладнанням.(модеми,роутери,антени,адаптери,кабель і т.д.)
zahidcdma@gmail.com

ШУРИК

• Живу я здесь)))
  • Благодарность: +82/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: хуавей 315
  • Провайдер: Интертелеком, Аватор
  • Тариф: Online 150
  • Антенна: 14 дБ
  • Вам підморгує білочка?Задумайтесь :)

Хто в яких країнах був і що там робив 

Україна, живу я тут  :D