Шановні форумчани! Цікава і зовсім не зрозуміла робота інтернету. Я маю два модеми Huawei EC306 -2 та Novatel U720 і дві зовнішні антени (CDMA-800-22 17ДБ) розміщені рядом на висоті 8м і чітко направлені на БС ,яка знаходиться на відстані 14-15 км і гарно видна в сонячну погоду. Антени налаштовані за допомогою програми Axesstel PST 1.55 по найкращих показниках і чітко закріплені. При завантаженні комп’ютера антени ловлять іншу більш загружену базову станцію ,яка розміщена на відстані 25-27км. і цей населений пункт не знаходиться в куту дії моєї антени . Кут між моїм населеним пунктом і двома базовими станціями приблизно 80-85 градусів. Виходить так що антена ловить сигнал боковою частиною рефлектора чомусь з БС яка розміщена на відстані 25-27км.Під час зєднання з інтернетом показники по програмі Axesstel PST 1.55 погані та і швидкості теж. Оскільки я знаю розміщення цієї другої БС то я перенаправив антени в її бік , але суттєвого покращення не отримав. Прийшлось повернути антени на попередню позицію. Довго експериментував на різних висотах і кутах повороту і практично дійшов кращих показників наступним шляхом. Коли завантажився комп’ютер завжди дивлюсь показники, якщо Active Pilot PN: 76 то зразу від’єдную зовнішню антену і через деякий час стає Active Pilot PN: 300 ,модем без зовнішньої антени ловить першу БС, яка ближче потім з’єднуюсь з інтернетом без зовнішньої антени але показники швидкості погані і потім під час роботи модему нальоту приєдную зовнішню антену і швидкість покращується. Наступного разу після повторного підключення ситуація повторюється попередня. На добу це може бути 8 і більше разів. Бувають випадки коли зовнішня антена приєднана і модем конектиться з першої БС Active Pilot PN: 300. Для мене це щастя. Бувають випадки що Active Pilot PN змінюється кожні 5 секунд різний( 76. 240. 12. 8.) і зєднатись взагалі не вдається. Часті випадки коли під час нормальної роботи чи зникає сигнал, чи якісь затухання від 5до 15хвилин і розриву інтернету не має і закачка зупиняється,а потім самостійно все налагоджується. Така біда вже продовжується 2 роки . Так розбиваються гнізда в антені, в USB ,часті перезавантаження комп’ютера, все це не є нормальна робота,але іншого виходу не має. Така робота я думаю і модем може вивести з ладу.Я писав скарги в компанію, приїздили спеціалісти додому, але проблема лишилась і далі. Для обєктивності додаю фото з найкращими показниками роботи модему Huawei EC306 -2 від двох різних БС які вдалось зафіксувати на протязі року. Динаміка роботи модему за весь період на фото в мене зберігається.
Хочу почути Ваші поради, як знайти причину і вирішить дану проблему. Заздалегідь вдячний