Нетобзор - форум про интернет

Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Расширенный поиск  

Автор Тема: Цікава і зовсім не зрозуміла робота модему з використанням зовнішньої антени  (Прочитано 2726 раз)

Алексей120Автор темы

• Новичок
  • *
  • Благодарность: +2/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: Huawei EC306-2, Any DATA ADU-500A
  • Провайдер: Интертелеком, МТС
  • Тариф: Безлімітний мега день, Вільний день +, Модем

Шановні форумчани! Цікава і зовсім не зрозуміла робота інтернету. Я маю  два модеми  Huawei EC306 -2  та  Novatel U720 і дві зовнішні антени  (CDMA-800-22  17ДБ)  розміщені рядом на висоті  8м і чітко направлені на БС ,яка знаходиться на відстані 14-15 км і гарно  видна в сонячну погоду. Антени налаштовані за допомогою програми Axesstel PST 1.55 по найкращих показниках і чітко закріплені. При завантаженні комп’ютера   антени ловлять іншу більш загружену базову станцію ,яка розміщена на відстані 25-27км. і  цей населений пункт не знаходиться в куту дії моєї антени . Кут між моїм населеним пунктом і двома базовими станціями приблизно 80-85 градусів. Виходить так що антена ловить сигнал боковою частиною рефлектора чомусь з БС яка розміщена на відстані 25-27км.Під час зєднання з інтернетом показники по програмі Axesstel PST 1.55 погані та і швидкості теж. Оскільки я знаю розміщення цієї другої БС то я перенаправив антени в її бік , але суттєвого покращення не отримав. Прийшлось повернути антени на попередню позицію. Довго експериментував на різних висотах і кутах повороту  і  практично дійшов кращих показників наступним шляхом. Коли завантажився комп’ютер завжди дивлюсь показники, якщо Active Pilot PN: 76  то зразу від’єдную зовнішню антену і через деякий час  стає  Active Pilot PN: 300 ,модем без зовнішньої антени ловить першу  БС, яка ближче  потім з’єднуюсь з інтернетом без зовнішньої антени але  показники швидкості погані і  потім під час роботи модему нальоту  приєдную зовнішню антену і швидкість покращується. Наступного разу після повторного підключення ситуація повторюється попередня. На добу це може бути 8 і більше разів. Бувають випадки коли  зовнішня антена приєднана і модем  конектиться з першої БС Active Pilot PN: 300.  Для мене це щастя. Бувають випадки що Active Pilot PN змінюється кожні 5 секунд різний( 76. 240. 12. 8.) і зєднатись взагалі не вдається. Часті випадки коли під час нормальної роботи чи зникає сигнал, чи якісь затухання від 5до 15хвилин і розриву інтернету не має і закачка зупиняється,а потім самостійно все налагоджується. Така біда вже продовжується 2 роки . Так розбиваються гнізда в антені, в USB ,часті перезавантаження комп’ютера, все це не є нормальна робота,але іншого виходу не має.  Така робота я думаю і модем може вивести з ладу.Я писав скарги в компанію, приїздили спеціалісти додому, але проблема лишилась і далі. Для обєктивності додаю фото з найкращими показниками роботи модему  Huawei EC306 -2 від  двох різних БС  які вдалось зафіксувати на протязі року. Динаміка роботи модему за весь період на фото в мене зберігається.
Хочу почути Ваші поради, як знайти причину і вирішить дану проблему. Заздалегідь вдячний
« Последнее редактирование: 17 Февраля 2014, 09:36:23 от Алексей120 »

Василь-Рівне

• Живу я здесь)))
  • Благодарность: +322/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: 25-ь різних моделей
  • Провайдер: інфоком,укртелеком,інтертелеком
  • Тариф: безліміт

Шановні форумчани! Цікава і зовсім не зрозуміла робота інтернету. Я маю  два модеми  Huawei EC306 -2  та  Novatel U720 і дві зовнішні антени  (CDMA-800-22  17ДБ)  розміщені рядом на висоті  8м і чітко направлені на БС ,яка знаходиться на відстані 14-15 км і гарно  видна в сонячну погоду. Антени налаштовані за допомогою програми Axesstel PST 1.55 по найкращих показниках і чітко закріплені. При завантаженні комп’ютера   антени ловлять іншу більш загружену базову станцію ,яка розміщена на відстані 25-27км. і  цей населений пункт не знаходиться в куту дії моєї антени . Кут між моїм населеним пунктом і двома базовими станціями приблизно 80-85 градусів. Виходить так що антена ловить сигнал боковою частиною рефлектора чомусь з БС яка розміщена на відстані 25-27км.Під час зєднання з інтернетом показники по програмі Axesstel PST 1.55 погані та і швидкості теж. Оскільки я знаю розміщення цієї другої БС то я перенаправив антени в її бік , але суттєвого покращення не отримав. Прийшлось повернути антени на попередню позицію. Довго експериментував на різних висотах і кутах повороту  і  практично дійшов кращих показників наступним шляхом. Коли завантажився комп’ютер завжди дивлюсь показники, якщо Active Pilot PN: 76  то зразу від’єдную зовнішню антену і через деякий час  стає  Active Pilot PN: 300 ,модем без зовнішньої антени ловить першу  БС, яка ближче  потім з’єднуюсь з інтернетом без зовнішньої антени але  показники швидкості погані і  потім під час роботи модему нальоту  приєдную зовнішню антену і швидкість покращується. Наступного разу після повторного підключення ситуація повторюється попередня. На добу це може бути 8 і більше разів. Бувають випадки коли  зовнішня антена приєднана і модем  конектиться з першої БС Active Pilot PN: 300.  Для мене це щастя. Бувають випадки що Active Pilot PN змінюється кожні 5 секунд різний( 76. 240. 12. 8.) і зєднатись взагалі не вдається.Така біда вже продовжується 2 роки . Так розбиваються гнізда в антені, в USB ,часті перезавантаження комп’ютера, все це не є нормальна робота,але іншого виходу не має.  Така робота я думаю і модем може вивести з ладу.Я писав скарги в компанію, приїздили спеціалісти додому, але проблема лишилась і далі. Для обєктивності додаю фото з найкращими показниками роботи модему  Huawei EC306 -2 від  двох різних БС  які вдалось зафіксувати на протязі року. Динаміка роботи модему за весь період на фото в мене зберігається.
Хочу почути Ваші поради, як знайти причину і вирішить дану проблему. Заздалегідь вдячний
  Міняйте поступово поляризацію антени з вертикальної до горизонтальної з кроком 15 градусів, доки вона не почне ловити саме ту БС яка потрібна.
Гуртова та роздрібна торгівля CDMA обладнанням.(модеми,роутери,антени,адаптери,кабель і т.д.)
zahidcdma@gmail.com

norma

• Постоялец
  • Благодарность: +38/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: pantech um185
  • Провайдер: intertelecom
  • Тариф: вильный доступ

Я так понял,что две ,рядом расположенные антенны, работают каждая на свой модем.  Из-за взаимного влияния их, друг на друга и может наблюдаться, описанная Вами, картина. В таком случае совет ,даный Вам от Василь-Рівне ,действительно поможет,но взаимного влияния не исключит.  Нужно также разнести антенны ,примерно, на длину траверсы (1.5м).

Алексей120Автор темы

• Новичок
  • *
  • Благодарность: +2/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: Huawei EC306-2, Any DATA ADU-500A
  • Провайдер: Интертелеком, МТС
  • Тариф: Безлімітний мега день, Вільний день +, Модем

Поляризацію антен міняв відносно осі Х в різних положеннях,але результатів кращих не мав. Робив більший кут між БС то і від першої БС погіршали показники радіоумов.Пробував навіть знімати одну антену, але проблема залишалась. Та сама проблема коли підключити другий модем. Одночасно в роботі два модеми і дві антени не використовую.

norma

• Постоялец
  • Благодарность: +38/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: pantech um185
  • Провайдер: intertelecom
  • Тариф: вильный доступ

На Ваших скринах не видно...    Если у Вас HDR only -попробуйте переключить в автоматик.

Nomad

• Новичок
  • *
  • Благодарность: +6/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: Quectel EC25-EC, BT-5600
  • Провайдер: КС, Интертелеком
  • Антенна: Геометрическое место точек, равноудаленных от облучателя на 1800МГц
  • Погромист игоръ

У меня была похожая ситуация, только более прогнозируемая и с одним модемом: одна БС ближе и сигнал лучше, но на ней постоянно перегрузка, другая дальше, но модем не хочет к ней подсоединяться без танцев с бубнами. Никакие настройки модема, правка PRL и пр. не помогали.

Решил тремя действиями:
- нашел точку, где между "плохой" БС и модемом находится много объектов (дом, деревья), а к "хорошей" прямая видимость
- отказался  от антенны типа волновой канал в пользу самодельного биквадрата Харченко - прием стал хуже, но стал возможен и следующий пункт
- в направлении между антенной и "плохой" БС расположил рефлектор - металлическую решетку 60х40, которая вместе со строениями и домом полностью экранирует сигнал

Как результат, в течение полутора лет у хорошая связь с более удаленной БС в 20-25км вместо ближайшей в 8км. Конечно, на каком-то этапе и эта БС стала перегружена, но тут уже отдельная история.
Под настроение ковыряюсь с различным железом.