Нетобзор - форум про интернет

Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Расширенный поиск  

Автор Тема: Модемы Rev A или Rev B?  (Прочитано 5006 раз)

Василь-РівнеАвтор темы

• Живу я здесь)))
  • Благодарность: +322/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: 25-ь різних моделей
  • Провайдер: інфоком,укртелеком,інтертелеком
  • Тариф: безліміт
Модемы Rev A или Rev B?
« : 13 Октября 2013, 14:00:33 »

а от ціна обладнання в 6-8 разів це досить відчутно,особливо для нашого незаможного населення.
Ну тут ти Вася трохи дав маху бо не в 6-8, а в 2,5 рази приміром, а так згоден.

Ні,я стараюсь відповідати за свої слова! Зайдіть на аукро (хоча я знаю,що Ви цей аукціон дуже не любите) і Ви побачите модеми які продаються за ціною двох пляшок дешевої горілки,а скількі коштує ревбі обладнання Ви знаєте.Наприклад : http://aukro.ua/3g-cdma-modem-franklin-u600-intertelekom-i3601225999.html  ; http://aukro.ua/3g-modem-cdma-sierra-250u-supercena-i3620322428.html ; http://aukro.ua/3g-modem-franklin-u210-superpredlozhenie-i3621935881.html . Та і нус в продажу є модеми за подібними цінами.
Гуртова та роздрібна торгівля CDMA обладнанням.(модеми,роутери,антени,адаптери,кабель і т.д.)
zahidcdma@gmail.com

Yatan

• бываю редко
  • Живу я здесь)))
  • Благодарность: +347/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Провайдер: LANET
  • Тариф: Протон +
  • Антенна: Самый лучший способ предсказать будущее - создать его.
  • Наша жизнь - в наших руках!
Re: Модемы Rev A или Rev B?
« Ответ #1 : 13 Октября 2013, 14:42:12 »

Василь-Рівне, так не чесно порівнювати

взяли для прикладу самий пантовий ревА модем и порівнювати його з класним ревБ модемом
якщо ж порівнювати різницю і ціні, то добрий ревА модем - з добрим ревБ модемом
а то виходить якесь нерівне порівняння

да, франкліни працюють, але значно гірше чим скажем pantech 185 чи перепаяна sierra 595u

а вже pantech 185 (не сток) чи sierra 595u (korea + перепайка) - дійсно відрізняються в ціні в 2-2,5 раза від ревБ модему
Каждый сам творит свою судьбу

Василь-РівнеАвтор темы

• Живу я здесь)))
  • Оффлайн Оффлайн
« Ответ #2 : 13 Октября 2013, 15:02:30 »

взяли для прикладу самий пантовий ревА модем и порівнювати його з класним ревБ модемом

да, франкліни працюють, але значно гірше чим скажем pantech 185 чи перепаяна sierra 595u

а вже pantech 185 (не сток) чи sierra 595u (korea + перепайка) - дійсно відрізняються в ціні в 2-2,5 раза від ревБ модему

Ну не подобоються Вам франкліни будь-ласка сієра : МОДЕМ 3G/4G SIERRA 250U (НОВЫЕ)  (http://aukro.ua/modem-3g-4g-sierra-250u-novye-super-rekomenduyu-i3575011387.html), елджи: 3g-4g CУПЕР МОДЕМ LG V600 (http://aukro.ua/sharaaaaa-3g-4g-cuper-modem-lg-v600-lte-cdma-i3580679935.html) ,новател 760 : 3G модем Novatel 760U лучший по приему (http://aukro.ua/3g-modem-novatel-760u-luchshij-po-priemu-i3617491384.html)  Цього достатньо чи далі шукати?  :D  Ви самі на 100% не будете заперечувати той факт,що 760-й один з найдостойніших модемів!
« Последнее редактирование: 13 Октября 2013, 15:05:33 от Василь-Рівне »
Гуртова та роздрібна торгівля CDMA обладнанням.(модеми,роутери,антени,адаптери,кабель і т.д.)
zahidcdma@gmail.com

Yatan

• бываю редко
  • Живу я здесь)))
  • Оффлайн Оффлайн
« Ответ #3 : 13 Октября 2013, 15:16:23 »

Ну не подобоються Вам франкліни будь-ласка сієра : МОДЕМ 3G/4G SIERRA 250U (НОВЫЕ)  (http://aukro.ua/modem-3g-4g-sierra-250u-novye-super-rekomenduyu-i3575011387.html), елджи: 3g-4g CУПЕР МОДЕМ LG V600 (http://aukro.ua/sharaaaaa-3g-4g-cuper-modem-lg-v600-lte-cdma-i3580679935.html) ,новател 760 : 3G модем Novatel 760U лучший по приему (http://aukro.ua/3g-modem-novatel-760u-luchshij-po-priemu-i3617491384.html)  Цього достатньо чи далі шукати?  :D  Ви самі на 100% не будете заперечувати той факт,що 760-й один з найдостойніших модемів!

всі названі модеми - не найкращі представники ревА модемів

та ж сама sierra 250U слабіша за sierra 595u

новател 760 - це робоча лошадка, велика надійність і т.д.
але по швидкості та іншим характеристикам - цей модем уступає pantech 185/290/sierra 595u

новател 720/760 я добре знаю, на 720 тому я взагалі рік сидів
поки не купив кращий модем, та не відчув різницю

charly

• Обращайся помогу
  • Живу я здесь)))
  • Благодарность: +155/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: Pantech 290, Haier CE81B
  • Провайдер: Интертелеком
  • Тариф: СБ 120, 3G ЮЗЕР20+Ночной безлимит, Техникс5
  • Антенна: RNet 21 dBi
« Ответ #4 : 13 Октября 2013, 15:40:39 »

Сейчас рев б модемы для тарифов рев а не выгодны, нету смысла брать скорость всё равно больше 3 с копейками не будет так шо разницы нет шо хаер шо хуавей.
Леня , чего чего? У меня на хаере ПОСТОЯННО без проседаний как линейкой отмеряно - 397-427 КБ, т.е. 3,1-3,3Мбита. Как такое получаеться? и как стыкуеться с твоим утверждением?
Аналогичная скорость у меня потому len_non ты не прав на счет Haier CE81B

charly

• Обращайся помогу
  • Живу я здесь)))
  • Благодарность: +155/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: Pantech 290, Haier CE81B
  • Провайдер: Интертелеком
  • Тариф: СБ 120, 3G ЮЗЕР20+Ночной безлимит, Техникс5
  • Антенна: RNet 21 dBi
« Ответ #5 : 13 Октября 2013, 15:45:07 »

Чисто ревбішних тарифів не так багато,а з введенням DPI, сенсу в ревбіобладнанні на ревейтарифах мало і хто кого і на скількі превершить у швидкості то вже не так актуально.

на ревБ тарифе - так вообще без вопросов

на даже на ревА тарифе - все равно разница есть
например вечером один модем получит 1 Мбсек, а второй 1,5 Мб сек - и это решает
а когда база свободна - там да, разница небольшая
подтверждаю Yatan
Конечно же я о Haier

len_non

• Ненавижу Интертелеком за наплевательское отношение к абонентам!!!!!
  • Живу я здесь)))
  • Благодарность: +105/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Провайдер: NETip
« Ответ #6 : 13 Октября 2013, 15:58:41 »

Сейчас рев б модемы для тарифов рев а не выгодны, нету смысла брать скорость всё равно больше 3 с копейками не будет так шо разницы нет шо хаер шо хуавей.
Леня , чего чего? У меня на хаере ПОСТОЯННО без проседаний как линейкой отмеряно - 397-427 КБ, т.е. 3,1-3,3Мбита. Как такое получаеться? и как стыкуеться с твоим утверждением?
Аналогичная скорость у меня потому len_non ты не прав на счет Haier CE81B
Так рассказывать сказки мне не надо. Говорю ещё раз для тех кто в танке сейчас не выгодно брать рев б модемы для тарифов рев а, потому как разница в скорости не так у ж велика это моё мнение.
« Последнее редактирование: 13 Октября 2013, 16:02:47 от len_non »

Василь-РівнеАвтор темы

• Живу я здесь)))
  • Оффлайн Оффлайн
« Ответ #7 : 13 Октября 2013, 15:59:41 »

новател 760 - це робоча лошадка, велика надійність і т.д.
але по швидкості та іншим характеристикам - цей модем уступає pantech 185/290/sierra 595u

Yatan  пробачте,але в специфікації вищеперечислених модемів які розробила не одна група наукових висококваліфікованих спеціалістів написано конкретно,що всі ці модеми відповідають стандарту Rev.A який має відповідні швидкісні характеристики.Підкреслюю - всі вищєназавані модеми.Всі інши домисли це від лукавого,або суб"єктивна думка окремих особистостей.Ні Ви і ніхто тут на форумі не надав визнану в світі наукову працю щодо різніці в швидкості роботи вказаних модемів і ніхто не надав достовірні статистично репрезентативні дані по данній тематиці. Тому я з Вами не погоджуюсь абсолютно,тому,що сам проводив експерименти визначення швидкості різних моделей модемів,де ті ж франкліни не поступаються більш іменитим виробникам.Можете ще раз почитати тут : http://netobzor.org/forum/index.php?topic=5084.0 . Якщо Ви самі проведете подібні випробування,то переконаєтесь що всі ці модеми відповідають заявленим харакеристикам виробника,а різниця в швидкості не перевищує 10% що відповідає статистичній помилці такого виду дослідження. Ідеально це - високоякісний генератор відповідної частоти,повністю екрановане приміщення і висоякісне безшумне обладнання.Хто таку лабораторію з форумчан має? Ніхто ! Відповідно всі ці заяви це на рівні : це мені подобається,а це ні,без всякого фундаментального скурпульозного статистично-репрезентативного  дослідження.
zahidcdma@gmail.com

Yatan

• бываю редко
  • Живу я здесь)))
  • Оффлайн Оффлайн
« Ответ #8 : 13 Октября 2013, 16:26:52 »

Yatan  пробачте,але в специфікації вищеперечислених модемів які розробила не одна група наукових висококваліфікованих спеціалістів написано конкретно,що всі ці модеми відповідають стандарту Rev.A
ви знаєте, в специфікації багатьох автомобілей написано що вони користуються 95тим бензином

але ж вони їздять по різному
мають різну місткість, набір швидкості,  вид передачі, і т.д.

я практик
моя практика, та практика багатьох користувачів (яких ви як продавець звісно не признаєте) - новател 720 760 далеко не найкращі ревА модеми
непогані, але не найкращі

і якщо ви круглорічно не користувались модемами, а зробили пару тестів та виложили їх на форум форумі - вам не зрозуміти як реально працюють модеми
« Последнее редактирование: 13 Октября 2013, 16:38:28 от Yatan »

Василь-РівнеАвтор темы

• Живу я здесь)))
  • Оффлайн Оффлайн
« Ответ #9 : 13 Октября 2013, 17:04:45 »

Yatan  пробачте,але в специфікації вищеперечислених модемів які розробила не одна група наукових висококваліфікованих спеціалістів написано конкретно,що всі ці модеми відповідають стандарту Rev.A
ви знаєте, в специфікації багатьох автомобілей написано що вони користуються 95тим бензином

але ж вони їздять по різному
мають різну місткість, набір швидкості,  вид передачі, і т.д.

я практик
моя практика, та практика багатьох користувачів (яких ви як продавець звісно не признаєте) - новател 720 760 далеко не найкращі ревА модеми
непогані, але не найкращі

і якщо ви круглорічно не користувались модемами, а зробили пару тестів та виложили їх на форум форумі - вам не зрозуміти як реально працюють модеми
  Yatan, на жаль,Ви не розумієте принципів гуртової торгівлі CDMA обладнанням.Кожний день я спілкуюсь зі своїми покупцями і прислухаюсь до їх думок щодо різних моделей і різних виробників. Саме вони і кінцевий споживач і формують гуртовий портфель любого продавця.Є попит - є пропозиція. Любий роздрібний покупець зацікавлений у співвідношенні ціна-якість і це очевидно.Щодо користування модемами,ми їх підключаємо,тестуємо,розлочуємо,перепрошиваємо немалими кількостями, тому, що представляє собою кожна з моделей - знаємо не гірше за Вас.Більше того,ми інвестуємо кошти в нові моделя,деякі з них Ви і багато хто в Україні навіть в руках не тримали,тому звинувачувати мене у малорозумінні роботи модемів з Вашої сторони це як мінімум неетично і образливо.  А слова моя практика як би це для Вас неблагозвучно не звучало би,не є для більшості людей на землі еталонною. Ваша практика - це для Вас,а без серйозних наукових обгрунтовань, вона є тількі Вашою практикою а не приводом для повної довіри і наслідування.
zahidcdma@gmail.com

Yatan

• бываю редко
  • Живу я здесь)))
  • Оффлайн Оффлайн
« Ответ #10 : 13 Октября 2013, 17:40:17 »

прочитав ваше ствердження про те, що ви праві лиш по тому - у вас більша кількість відгуків

Кожний день я спілкуюсь зі своїми покупцями і прислухаюсь до їх думок щодо різних моделей і різних виробників.

а як вони формують то свою думку?
ось в них модем новател 760 - вони ним покористуавлись якийсь час
продавець спитає у такої людини, чи гарний модем? як ви вважаєте, що людина відповість?
якщо модем не ламався і других проблем не було - скаже що гарний

і буде правий - модем то працює!

а ось той хто мав на руках скажімо 3 модема - свою думку складає не по тому працює модем чи ні, а показники швидкості в різний період часу, загрузки БС, рівешь сигналу, стабільність, рівень upload

це по перше, тобто щоб сказати наскільки гарний модем - потірбно якийсь проміжок часу покористуватися різними модемами

по друге, ці модеми повинні дійсно відрізнятися по класу
наприклад, якщо у користувача на руках був франклін 600, новател720 та новател 760 - то дійсно при порівняні цих моделей різниця буде не суттєва

а по третє - щоб протестувати швидкісні характеристики декількох модемів потрібно мати певні знання сдма-обладнання
чого зовсім нема у користувачів
а саме з них - складаються ваша думка по суммі відгуків

Щодо користування модемами,ми їх підключаємо,тестуємо,розлочуємо,перепрошиваємо немалими кількостями, тому, що представляє собою кожна з моделей - знаємо не гірше за Вас.

Василю, не маю наміру Вас образити, але навіть Ви не знаєте як таки тестувати модеми

при тому що ви людина яка щоденно стикається з СДМА обладнанням
то що вже говорити про звичайних користувачів, вони тим паче незнають

http://netobzor.org/forum/index.php?topic=5084.0

ось тут прочитав ваші тести
там чорним по білому написано, що Ви не знаєте деяких основних принципів функціонування ревА обладнання
1) різну роботу моделів модему в часи загрузки БС та часи коли БС вільна
2) при середньому та низькому сигналу - різну роботу модему в плані стабільності, в плані отримання рівня DRC, та швидкості при однаковому DRC

але це все меркне перед тим, що Ви тестуєте загруженність каналів замість тесту модемів!!!
адже ази роботи БС CDMA - БС на кожному пілоті має 3 канали, які мають різну швидкість (в залежності від кількості підключених абонентів)

Не можна робити взагалі ніяких висновків щодо порівняння декількох моделей модемів, якщо вони працюють на різних БС, пілотах БС чи каналах пілотів.
А Ви це зробили.
« Последнее редактирование: 13 Октября 2013, 17:48:24 от Yatan »

Василь-РівнеАвтор темы

• Живу я здесь)))
  • Оффлайн Оффлайн
« Ответ #11 : 13 Октября 2013, 19:46:31 »

прочитав ваше ствердження про те, що ви праві лиш по тому - у вас більша кількість відгуків

Кожний день я спілкуюсь зі своїми покупцями і прислухаюсь до їх думок щодо різних моделей і різних виробників.

а як вони формують то свою думку?
ось в них модем новател 760 - вони ним покористуавлись якийсь час
продавець спитає у такої людини, чи гарний модем? як ви вважаєте, що людина відповість?
якщо модем не ламався і других проблем не було - скаже що гарний

і буде правий - модем то працює!

а ось той хто мав на руках скажімо 3 модема - свою думку складає не по тому працює модем чи ні, а показники швидкості в різний період часу, загрузки БС, рівешь сигналу, стабільність, рівень upload

це по перше, тобто щоб сказати наскільки гарний модем - потірбно якийсь проміжок часу покористуватися різними модемами

по друге, ці модеми повинні дійсно відрізнятися по класу
наприклад, якщо у користувача на руках був франклін 600, новател720 та новател 760 - то дійсно при порівняні цих моделей різниця буде не суттєва

а по третє - щоб протестувати швидкісні характеристики декількох модемів потрібно мати певні знання сдма-обладнання
чого зовсім нема у користувачів
а саме з них - складаються ваша думка по суммі відгуків

Щодо користування модемами,ми їх підключаємо,тестуємо,розлочуємо,перепрошиваємо немалими кількостями, тому, що представляє собою кожна з моделей - знаємо не гірше за Вас.

Василю, не маю наміру Вас образити, але навіть Ви не знаєте як таки тестувати модеми

при тому що ви людина яка щоденно стикається з СДМА обладнанням
то що вже говорити про звичайних користувачів, вони тим паче незнають

http://netobzor.org/forum/index.php?topic=5084.0

ось тут прочитав ваші тести
там чорним по білому написано, що Ви не знаєте деяких основних принципів функціонування ревА обладнання
1) різну роботу моделів модему в часи загрузки БС та часи коли БС вільна
2) при середньому та низькому сигналу - різну роботу модему в плані стабільності, в плані отримання рівня DRC, та швидкості при однаковому DRC

але це все меркне перед тим, що Ви тестуєте загруженність каналів замість тесту модемів!!!
адже ази роботи БС CDMA - БС на кожному пілоті має 3 канали, які мають різну швидкість (в залежності від кількості підключених абонентів)

Не можна робити взагалі ніяких висновків щодо порівняння декількох моделей модемів, якщо вони працюють на різних БС, пілотах БС чи каналах пілотів.
А Ви це зробили.

:D ;) :D Я хоч щось зробив і чєсно заявив,що не претендую на об"єктивнсть,так як для чистоти експерименту треба було набагато більше часу,чітко розуміючи все те про Ви пишете,ну не настількі я вже тупий та і інші люди,як Вам здається,з висоти Ваших знань про CDMA. Я не проти прочитати Вашу тему але вже з правильними дослідженнями і розумінням роботи CDMA. Одне діло говорити і критикувати інших,інша справа самому щось зробити.Зробіть і знайдеться немало людей які скажуть,що Ви щось десь зробили не так,такий менталітет у більшості наших людей і Ви в цьому плані не виключення. Хто робить того і поганяють - є такий вислів. Щоб не розвивати далі цю тему,бо ми говоримо не в тій гілці ,що потрібно можу сказати - всі модеми торгових марок:сієра,пантек,новател, франклін,зетеє,хуавей,крікет,а особливо ті,що зроблені для ринку США є якісними і надійними гаджетами які відповідають заявленим характеристикам. Інша справа,що оператор не може забезпечити достатньо якісним сигналом і гарантувати швидкість забезпечену стандартом.Тоді всі ці питання відпали би самі собою.Всі модеми стандарту ревей мали би 2.8-3,1 Мб\с так як це є в Німеччині.Хто їздив і користувався мобільним інтернетом в цій країні знає,що швидкість від заявленої стандартом там відрізняється в меньшу сторону максимум на 10%. Тому всі баталії щодо швидкісних характеристик модемів відомих виробників нічого не вартують коли оператор не може забезпечити якісне і відповідаюче технологічним характеристикам стандарту покриття.
« Последнее редактирование: 13 Октября 2013, 19:48:27 от Василь-Рівне »
zahidcdma@gmail.com

Lutyk

• Жизнь нужно прожить так, чтоб голубь терпел, пролетая над твоей могилой:)
  • Модератор форума
  • *
  • Благодарность: +1567/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: Gpon zte
  • Провайдер: Omega telecom
  • Тариф: 100 Mb Unlim 150грн Down-99Mbit/ Up-99Mbit
  • Антенна: Optical viber
  • 0983833266/e-mail lutyk1999@ukr.net
« Ответ #12 : 13 Октября 2013, 20:03:26 »

Панове, брейк! Ви назву топіка читали, в якому язиками зачепились?:)
Створіть окремий топік аля Ятан vs. Василь-Рівно і там тренуйтеся на здоровья у мистецтві самі знаєте чого...

Василь-РівнеАвтор темы

• Живу я здесь)))
  • Оффлайн Оффлайн
« Ответ #13 : 13 Октября 2013, 20:08:29 »

Панове, брейк! Ви назву топіка читали, в якому язиками зачепились?:)
Створіть окремий топік аля Ятан vs. Василь-Рівно і там тренуйтеся на здоровья у мистецтві самі знаєте чого...

Згоден,перепрошую.
zahidcdma@gmail.com