Нетобзор - форум про интернет

Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Расширенный поиск  

Автор Тема: 3G CDMA антена своїми руками (зігзаг з рефлектором) 12дБ  (Прочитано 261812 раз)

Ikill

• Гость

Еще такая проблема, на моём модеме Sierra 598U Разьём под антенну маленький, и как указано выше сделать коннектор своими руками невозможно. может кто пробовал? Рассказывайте. :)

Який такий "маленький" ,а на Novatel по вашому якийсь супер гіганський мутант ?? Він там також маленький.. А якщо він вже настільки маленький, то його можна випаяти і на зовні поставити інший саморобний.. Або звичайний конектор під RG 58

TRANZIOR те що ти впаяв кабель до модему добре, реально з економив від 80 до 150 грн на перехідникові до модему)))

werty_c

• Гость

Хлопаки, підкажіть, будьласка, за допомогою якої програми можна якомога точніше виставити антену?
І ще, при довжині кабелю 3 м. і розміщенні антени в приміщенні максимальна швидкість була 2,6 Мбіт, виставив на вулицю, кабель збільшив до 4,5 м. - максимум 2,2 Мбіт: невже справді 1,5 метра стільки змінює?

А ще шляхом експериментів виявив, що кращий результат досягається при розміщенні антени у вертикальному положенні
("8"  а не "00"). Що про це скажете?

Ikill

• Гость

Хлопаки, підкажіть, будьласка, за допомогою якої програми можна якомога точніше виставити антену?
І ще, при довжині кабелю 3 м. і розміщенні антени в приміщенні максимальна швидкість була 2,6 Мбіт, виставив на вулицю, кабель збільшив до 4,5 м. - максимум 2,2 Мбіт: невже справді 1,5 метра стільки змінює?

А ще шляхом експериментів виявив, що кращий результат досягається при розміщенні антени у вертикальному положенні
("8"  а не "00"). Що про це скажете?
Дивлячись на те що у вас CDMA UA показує 2.6 а то і 2.2 Мбіт\с, Вас повинно це тільки радувати, тому що по всій Київскій області більше 1 Мбіта\с немає,
затухання сигналу присутнє від 10 метрів і більше (ІМХО), а налаштовувати краще за допомогою AxesstelPst EvDO BSNL

werty_c

• Гость

:D
Дякую!
Швидкість така, звичайно, не завжди - середня це 1,2 -1,5. Вранці до 2,6 дотягнув.
А з програмою ще не розібрався, є там якісь особливості?

Ikill

• Гость

:D
Дякую!
Швидкість така, звичайно, не завжди - середня це 1,2 -1,5. Вранці до 2,6 дотягнув.
А з програмою ще не розібрався, є там якісь особливості?

В програмі особливостей нема, є особливості в налаштуванні сигналу в CDMA як в такому,
але я буду не я, якщо все вам розповім, налаштовуйте, пробуйте, відписуйте.
Це вам в допомогу AxesstelPst EvD
« Последнее редактирование: 25 Января 2011, 08:47:19 от Admin »

werty_c

• Гость

Звичайно ж розібрався, дякую.

Fenty

• Гость

Здравствуйте  :)
Пару дней назад в моем модеме перестала работать встроенная антенна, раньше было 2 деления, сейчас просто мигает красная лампочка, аналогичный же модем на этом же месте нормально ловит сеть, если я подключаю к своему внешнюю антенну взятую у соседа он уже показывает 2 деления, и нормально работает. По этому решил смастерить такую антенну как в этом посте, програмку я скачал, вроде разобрался, сделать думаю смогу, вот только все из алюминия, и саму антенну и рефлектор из листа алюминия, это не повлияет на характеристики антенны ? еще можно ли использовать с ней кабель в 10 метров, сильно ли будет затухать сигнал ?  и самый дурацкий вопрос - куда паять кабель на самой антенне ? именно куда сердечник, а куда обмотку ? :'(
Подключен к Интертелекому (3G Адреналин безлимит), модем Pantech UM150, до базовой станции ~ 22 км.
Скорость (с рабочей внутренней антенной) у меня днем не переваливала за 35 кбайт/сек, ночью до 85 доходило.. стоит ли надеяться что с этой антенной можно будет добиться лучших показателей ?

werty_c

• Гость

В мене рефлектор з алюмінієвої пластини, сигнал хороший, як вище писав, швидкість - до 2,7 Мбіт витягує. Але алюмінієва пластина нерівна, деформована, хочу поставити склотекстоліт з мідним покриттям - порівняю результати - відпишу.
Щодо самого зигзагу з дроту, то в мене він з міді - до алюмінію не вмію паяти :P (треба якісь холодні з'єднання думати).
А щодо того, як підпаювати, то обмотку паяється на корпус мідної трубки (при з'єднанні з зигзагом), а жила - на місце спайки дроту на зигзагу (або на протилежний згин до місця пайки на трубку), але прямого контакту до трубки і обмотки бути не має.

werty_c

• Гость

Fenty

• Гость

Ясно...
то есть как бы все равно все замыкается, проще говоря обмотка к одной стороне антенны, сердечник к другой..
Спасибо, вроде понял )
сделаю, отпишусь.

werty_c

• Гость

Ясно...
то есть как бы все равно все замыкается, проще говоря обмотка к одной стороне антенны, сердечник к другой..
Спасибо, вроде понял )
сделаю, отпишусь.

Саме так. Успіхів!

TRANZIOR

• Гость

Ось ще один зразок антени, його я виготовив повністю з міді мідна рамка і мідний рефлектор (двостороній текстліт),
така антена дає навіть кращі результати ніж з алюмінієвим рефлектором:

((3g)) ((3g)) ((3g)) ((3g)) ((3g)) ((3g)) ((3g)) ((3g)) ((3g))
« Последнее редактирование: 28 Января 2011, 18:15:57 от Admin »

werty_c

• Гость

І все ж-таки, я бачу що всі ставлять антену у горизонтальне положення, а в мене кращий рівень сигналу при вертикальному розміщенні.
що може на це впливати?

Fenty

• Гость

TRANZIOR, werty_c, большущее спасибо вам за схему и помощь мне в создании такой антенны !! скорость намного возросла, примерно с 35 кбайт.сек до 1.2 мб.
Кстати мня тож в вертикальном показатели лучше )

Vlad

• Гость

A если соединить несколько таких антен, изменится ли её усиление?