Нетобзор - форум про интернет

Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Расширенный поиск  

Автор Тема: Обладнання для організація радіомоста  (Прочитано 8426 раз)

olegsky

• Гость

Найоптимальнішим рішенням для потреб подачі каналу на відстань до 2 км буде

Обладнання від виробника Ubiquity  - Nanostаtion Loco M2
Процессор:    Atheros MIPS 24KC, 400MHz
RAM:    32MB SDRAM
Flash:    8MB
Разъемы:    1 x 10/100 Base-TX (Cat. 5, RJ-45) Ethernet
Стандарты:    802.11b/g/n/AirMax
ОС:     AirOS v5
Рабочие частоты:    2412–2462 MHz
Усиление:    8 dBi
Поляризация:    Двойная
Кроссполяризационная развязка:    20dB min.
КСВ:    1.4:1
Гор. поляризация:    60°
Верт. поляризация:    60°
Общая поляризация:    60°
Размеры:    163 х 31 х 80 мм
Вес:    0,18 кг
Корпус:    Пластик, УФ защита, для наружного использования
Потребление (макс.):    5,5 Вт
Электропитание:    24В, 0,5А, POE-адаптер в комплекте
Способ питания:    Passive Power over Ethernet (pairs 4,5+; 7,8 return)
Рабочая температура:    от -30°C до +80°С
Влажность:    от 5% до 95%

Ціна питання - 400 грн/шт
Але в результаті можна подати канал до 10 мбіт/с але це якщо немає шумів та ідеальна зона Френеля
та пряма видимість.

Yatan

• бываю редко
  • Живу я здесь)))
  • Благодарность: +347/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Провайдер: LANET
  • Тариф: Протон +
  • Антенна: Самый лучший способ предсказать будущее - создать его.
  • Наша жизнь - в наших руках!
Re: Обладнання для організація радіомоста
« Ответ #1 : 28 Декабря 2012, 13:49:39 »

как решается вопрос с лицензией?
больше 100 мвт необходимо лицензировать

я бы не переживал, но случаи отлавливания Укрчастот надзора в сельских территориях станций есть и они не одиноки
Каждый сам творит свою судьбу

olegsky

• Гость
« Ответ #2 : 28 Декабря 2012, 15:36:25 »

З Укрчастотнаглядом проблеми небудуть як показує практика поподинокі випадки вони нерухають..
Звісно що якщо ви поставите БС та буде на ліво та направо підключати Абонентів то це вже інша тема є
свої методики які в таких випадках допоможуть

Yatan

• бываю редко
  • Живу я здесь)))
  • Оффлайн Оффлайн
« Ответ #3 : 28 Декабря 2012, 15:50:20 »

есть случаи когда в селе ставили вайфай линк от модема укртелекома на 3 юзера, находящихся в 5 км и их вычисляли и накрывали, штраф там и т.д.

olegsky

• Гость
« Ответ #4 : 28 Декабря 2012, 15:53:19 »

есть случаи когда в селе ставили вайфай линк от модема укртелекома на 3 юзера, находящихся в 5 км и их вычисляли и накрывали, штраф там и т.д.

Ну і правильно зробили :)
Одна справа коли ти це робиш для комерційних цілей а друге для особистих
Якщо для комерційних то треба ділитися... 8)
Якщо для особистих то думаю що на 3 юзера це вже не особиті...бо з них гроші вони точно брали
Крім того ще питання в тому щоб незаважати існуючому оператору що мабудь і були так вони і навели мабуть службу на них

Yatan

• бываю редко
  • Живу я здесь)))
  • Оффлайн Оффлайн
« Ответ #5 : 28 Декабря 2012, 15:56:49 »

Якщо для особистих то думаю що на 3 юзера це вже не особиті...бо з них гроші вони точно брали
Крім того ще питання в тому щоб незаважати існуючому оператору що мабудь і були так вони і навели мабуть службу на них
3 юзера скинулись на модем укртелекому та на два TL-WA5210G

підключили модем від укртелекома в другому селі, де заведена оптика 
і по вайфаю передавали собі інтернет, тобто один канал 10 (20) мб на трьох

Yatan

• бываю редко
  • Живу я здесь)))
  • Оффлайн Оффлайн
« Ответ #6 : 28 Декабря 2012, 15:58:20 »

ось найшов в інтертенеті

На Житомирщині припинено функціонування незаконно діючої мережі широкосмугового радіо доступу.

Про це «Першому» повідомили у прес-центрі Українського державного центру радіочастот.

На території Житомирщини постійно проводяться заходи, спрямовані на виявлення порушень у сфері зв’язку.

Так, під час радіочастотного моніторингу, фахівці регіональної філії УДЦР зафіксували в одному з районів області незаконно діючі передавачі широкосмугового радіодоступу, які експлуатувалися без відповідних дозволів.

На письмове попередження від спеціалістів філії щодо недотримання власником РЕЗ умов користування радіочастотним ресурсом громадянин відреагував формальною відпискою.

Обіцянки надіслати до філії заявочні документи так і залишилися на папері, при цьому продовжив надавати телекомунікаційні послуги користувачам.

Днями оперативна група, до складу якої увійшли представник Західного управління Департаменту державного нагляду НКРЗІ, співробітники обласного управління МВС України в Житомирській області та фахівці регіональної філії, вирішила покласти край незаконній діяльності мешканця міста.

В селі Тетерівка під Житомиром вони припинили експлуатацію базової та 14 абонентських станцій для надання послуг населенню з доступу до мережі Інтернет, які належали цій особі.

Обладнання типу NanoBridge M5-G22 і сервер радіомережі вилучено.

Відносно громадянина, яка діяв всупереч законодавству, складено протокол за ст. 146 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

http://www.1.zt.ua/news/kriminal/za-nezakonniy-internet-cholovika-oshtrafuvali-v-seli-teterivka.html

тут він таки був в ролі міні провайдера, але приклад в тому что укрчастотнадзор таки моніторить віддалені села

olegsky

• Гость
« Ответ #7 : 28 Декабря 2012, 15:59:13 »

ТАк треба було штраф в 300 грн на троїх розділити тай усе..
Видно воно комусь мішало...вони ж працюють по наводці.

olegsky

• Гость
« Ответ #8 : 28 Декабря 2012, 16:01:30 »

ось найшов в інтертенеті

На Житомирщині припинено функціонування незаконно діючої мережі широкосмугового радіо доступу.

Про це «Першому» повідомили у прес-центрі Українського державного центру радіочастот.

На території Житомирщини постійно проводяться заходи, спрямовані на виявлення порушень у сфері зв’язку.

Так, під час радіочастотного моніторингу, фахівці регіональної філії УДЦР зафіксували в одному з районів області незаконно діючі передавачі широкосмугового радіодоступу, які експлуатувалися без відповідних дозволів.

На письмове попередження від спеціалістів філії щодо недотримання власником РЕЗ умов користування радіочастотним ресурсом громадянин відреагував формальною відпискою.

Обіцянки надіслати до філії заявочні документи так і залишилися на папері, при цьому продовжив надавати телекомунікаційні послуги користувачам.

Днями оперативна група, до складу якої увійшли представник Західного управління Департаменту державного нагляду НКРЗІ, співробітники обласного управління МВС України в Житомирській області та фахівці регіональної філії, вирішила покласти край незаконній діяльності мешканця міста.

В селі Тетерівка під Житомиром вони припинили експлуатацію базової та 14 абонентських станцій для надання послуг населенню з доступу до мережі Інтернет, які належали цій особі.

Обладнання типу NanoBridge M5-G22 і сервер радіомережі вилучено.

Відносно громадянина, яка діяв всупереч законодавству, складено протокол за ст. 146 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

http://www.1.zt.ua/news/kriminal/za-nezakonniy-internet-cholovika-oshtrafuvali-v-seli-teterivka.html

тут він таки був в ролі міні провайдера, але приклад в тому что укрчастотнадзор таки моніторить віддалені села

Ну це вже комерційні цілі та і абонементів було у них 14 штук..крім того що вони його письмово попереджували..
Вхідний лінк він брав на 5 Ггц це в свою чергу тоже заважало Легальним операторам.. вони і навели

Vitalik

• metra.net.ua
  • Администрация
  • *
  • Благодарность: +1360/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: Модный
  • Провайдер: Интертелеком, Lifecell
  • Тариф: Специально обученый)
  • Антенна: В порядке
  • Мобильный интернет - это просто!
« Ответ #9 : 28 Декабря 2012, 22:23:05 »

Швед, Вы адекватно оцениваете действительность?)))) Вы серьезно хотите предложить людям решение по созданию гемороя на несколько лет? Просто данный "геморой" может вылится не только в админ ответственность, если в одном селе "прокатило", то...Вы вообще отдаете отчет о принятой на себя ответственности за людей которым предстоит за это все отвечать? Эта ответственность ляжет и на Вас, причем не административная, Вы закон нарушаете!!

olegsky

• Гость
« Ответ #10 : 28 Декабря 2012, 23:39:27 »

Швед, Вы адекватно оцениваете действительность?)))) Вы серьезно хотите предложить людям решение по созданию гемороя на несколько лет? Просто данный "геморой" может вылится не только в админ ответственность, если в одном селе "прокатило", то...Вы вообще отдаете отчет о принятой на себя ответственности за людей которым предстоит за это все отвечать? Эта ответственность ляжет и на Вас, причем не административная, Вы закон нарушаете!!

Ну якщо говорю значить знаю що говорю
Ви вважаєто що я пропоную людям порушувати закон?
Цікаво яким чином? Якщо ви не вкурсі то людина може підійти в Укрчастотнагляд та зареєструвати свої пристрої та отримати на них дозвіл коштує це
якщо я непомиляюся - 50 грн за штуку...потрібно мати тільки Чек.
Чи може людині заплатити за ліцензію - 2500 грн за полосу та оплатити - 4000 грн за реєстрацію бази???
Я прекрасно усвідомлюю те що говорю. І непотрібно говорити що я порушую закон? Цікаво чим тим що ділюся інформацією про техніче вирішення проблем?
Чи може в моїх словах немає правди?

Тут зворотнє питання до Вас Віталій якщо Ви підаєте сумніву законості моєї інформації то - Несудь та судимими небудете..
Ви мене незнаєте але висловлюєте гостру Критику в мій бік...

Vitalik

• metra.net.ua
  • Администрация
  • *
  • Благодарность: +1360/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: Модный
  • Провайдер: Интертелеком, Lifecell
  • Тариф: Специально обученый)
  • Антенна: В порядке
  • Мобильный интернет - это просто!
« Ответ #11 : 29 Декабря 2012, 08:19:42 »

Швед, это не критика, это предупреждение, со временем сами поймете

olegsky

• Гость
« Ответ #12 : 29 Декабря 2012, 08:37:23 »

Ну попереджати мене не потрібно бо в такому випадку я би Вас попросив попереджувати
усіх хто розміщує на своїх інтернет магазинах обладнання для організації радіомостів
також прошу написати попередження в постах які є в цьому форумі про те як виготовити
зовнішні Wi-FI антени....
ТАкож хочу довести до вашого відома що така славно звісно компанія як Інтертелком
під час організації проведення виборів встановлювала без жодних дозволів на свої базові станції
WI-FI обладнання на 5Ghz для того щоб подати інтернет на виборчі дільниці..
І не питаючи про це Укрчастотнагляд. :)

Що стосується можливих проблем з Контролюючим органом.
То хочу довести до вашого відома що за встановлення такого типу обладнання до кримінальної
відповідальності не притягають. Якщо дісно служба зафіксує що у Вас встановлено
такий пристрій і ви немаєте ЖОДНОГО дозволу на це в такому випадку вони напишуть
письмове звернення з проханням або демонтувати пристрій або підїхати до них..
Якщо ж ви проінгноруєте це їхнє звернення в такому випадку вони в присутності
працівника МВС демонтують це обладнання. Бо скажіть будь-ласка яким чином вони можуть визначити що це саме Ваша
Антена??? Вони вішають табличку на неї  з першого разу з телефоном а вже потім це забирають..

Тому ще раз повторюю я прекрасно усвідомлюю те про що Говорю..
А якщо Ви не Компетентний в цій галозі то не потрібно своїх 5 копійок сюди сунути.