Нетобзор - форум про интернет

Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Расширенный поиск  

Автор Тема: Как улучшить скорость 3G интернета + мой рейтинг CDMA оборудования  (Прочитано 115430 раз)

YatanАвтор темы

• бываю редко
  • Модератор
  • *
  • Благодарность: +347/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Провайдер: LANET
  • Тариф: Протон +
  • Антенна: Самый лучший способ предсказать будущее - создать его.
  • Наша жизнь - в наших руках!

ого, добряче попрацював

Я мав схожу проблему зі зв'язком - в селі, передгір'я Карпат, він був зовсім недобрий - в середньому 0.25 за speedtest'ом літом. Конфігурація - Sierra 595u
на мій погляд вже пора брати ревБ модеми - навіть на тарифі ревА швидкість збільшуеться в 2-2,5 рази
а це досить суттєво

так що придбання модему ревБ - досить доречне, якщо потрібен інтернет для роботи та не тільки
Каждый сам творит свою судьбу

Leonid Krawchuk

• Гость

Повністю погоджуюсь з Yatanom, теж житель Вінниччини. Приблизно пройшов такий шлях теж-  з 2008 року. Наразі користуюсь модемом haier 81b. Роботою задоволений. На рев А тарифі менше ніж 2,5 м.б не видає. На рев Б тарифі 4-10 мб незалежно від часу доби. Поставив штук 15 у різних місцях - скарг немає.
« Последнее редактирование: 03 Марта 2015, 09:51:52 от Николай »

TORG18

• Частенько тут
  • Благодарность: +9/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: Mikrotik RB SXT Lite5,HuaweiEC306,HuaweiEC5321u
  • Провайдер: Meganet, Intertelecom
  • Тариф: Meganet безлим5Mb/s,3G Детский3G старт,
  • Антенна: Mikrotik RB SXT Lite5+2-ве шт.cdma 24db

USB 3G модем Haier CE81B

Виталик 52310

• Гость

TORG 18, молодец!

(если можно, более подробно - какой угол, расстояние и т.д.), можно в личку (в свое время я тоже экспериментировал также с 2-мя антеннами, не получилось)..
Судя по скринам - у вас получилось.  ::)

Валерій

• Живу я здесь)))
  • Благодарность: +213/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: багато різних
  • Провайдер: Інтертелеком, Київстар, БіттерНет
  • Тариф: 3G Рішення, Безлім, Безмежний Дім
  • Антенна: Rnet 21dBі

TORG 18, молодец!

(если можно, более подробно - какой угол, расстояние и т.д.), можно в личку (в свое время я тоже экспериментировал также с 2-мя антеннами, не получилось)..
Судя по скринам - у вас получилось.  ::)

Віталік 53, я не думаю, що Вам варто орієнтуватись на його параметри (кут, відстань між антенами, висота підйому антен і т.п.). TORG 18 знаходиться в Кіровоградській обл, а Ви (якщо не помиляюсь) в Харківській. А безпровідний інтернет це така штука...
Короче, не мені Вам пояснювати...

Mr.Alex

• WhatsApp: 066-2552121
  • Модератор форума
  • *
  • Благодарность: +1457/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: вже немає
  • Провайдер: сусіди
  • Тариф: краду в них
  • Антенна: через WiFi
  • Раздаю БАНаны, налетай! Ночной и злой модератор.

а Ви (якщо не помиляюсь) в Харківській.
Помиляєтесь, Віталій - у Чернігівській. :)

Валерій

• Живу я здесь)))
  • Оффлайн Оффлайн

Оффтопик:
точно... тепер згадав  ::)
але суті питаня це не міняє  :) :)

Виталик 52310

• Гость

Валерій, зараз в мене 2 з копійками (з 3-х каналів), а віддача всього 0.30 Мбіт (місцевість гориста, та й зелені багато).. Хоча БС стоїть за 7 км.. І це при підключеному Турбо... (через півгодини перевірив - уже до 5-ти Мбіт).  :)
 2 антени набагато б покращили сигнал (тим паче, в мене і антена запасна є).  :)
« Последнее редактирование: 13 Июля 2015, 00:10:32 от Виталик 53 »

Валерій

• Живу я здесь)))
  • Оффлайн Оффлайн

Віталік, я ж не кажу, що не варто експериментувати, але повторювати все в точності до того як зробив  TORG 18, а саме кут повороту, відстань між антенами, висота підйому, думаю, що не варто  O0
Я часом в одному селі (налаштування на одну і ту ж БС) антени чіпляю по різному.

Виталик 52310

• Гость

Віталік, я ж не кажу, що не варто експериментувати, але повторювати все в точності до того як зробив  TORG 18, а саме кут повороту, відстань між антенами, висота підйому, думаю, що не варто  O0
Я часом в одному селі (налаштування на одну і ту ж БС) антени чіпляю по різному.

Справа в тому, що в мене антена стоїть на висоті метрів 12 і штанга тонка (коли підіймаєш-опускаєш, то згинається "в три погибелі".. Не дуже зручно єкспериментувати, може зламатися.. Одного разу зламалася, впала на електричний провід. Слава Богу, що не той, що б"є струмом, а так би загинули ще і 2 хлопці, які мені допомогали підіймати)...
 А TORG 18 вже пройшов цей шлях, і в нього вийшло отримати гарну швидкість.. можно і мені ще раз з його допомогою експериментнути..  :)

TORG18

• Частенько тут
  • Благодарность: +9/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: Mikrotik RB SXT Lite5,HuaweiEC306,HuaweiEC5321u
  • Провайдер: Meganet, Intertelecom
  • Тариф: Meganet безлим5Mb/s,3G Детский3G старт,
  • Антенна: Mikrotik RB SXT Lite5+2-ве шт.cdma 24db

Справа в тому, що в мене антена стоїть на висоті метрів 12 і штанга тонка (коли підіймаєш-опускаєш, то згинається "в три погибелі".. Не дуже зручно єкспериментувати, може зламатися.. Одного разу зламалася, впала на електричний провід. Слава Богу, що не той, що б"є струмом, а так би загинули ще і 2 хлопці, які мені допомогали підіймати)...
 А TORG 18 вже пройшов цей шлях, і в нього вийшло отримати гарну швидкість.. можно і мені ще раз з його допомогою експериментнути..  :)

Значить так!...Довго я рішався взяв тай купив в кредит ше дві антени 17 dBi, 75ом по 15м. 2-шт. кабель і модем Haier CE81B.Скрутив положив на кришу шифер просто так направив куди нада,а третя антена була на цьому місці де я фото кинув підключена до Huawei EC 306,і начав експерементувати на два модема.Хреново получалось і попросив я майстера залізти в мій ПК і провірить модеми.Модем Haier CE81B мені перешив (іголкою) местный "чайнеГ"Модератор форума,шо він там робив ковирявся я бачив но не вспівав блимать очима все настроїв офігено.Да!майстер цей тут читає на форумі,роздає БАНани Mr.Alex (Олекса).Хороша людина спасібо йому завжди поможе.І роутер мені класний достав експеременти ми проводили на роутері...
Вішав я антену так...взяв стару вішалку ссср-овську на 4-х ножках у низу перевернув її одрізав дві, і на другі дві прикрутив антени.скільки там угол градусів не міряв не знаю і получилось 12шагів висота  15м кабель і результат!!!
::)

БС 8-км.
На весь рост антена
« Последнее редактирование: 13 Июля 2015, 06:49:50 от TORG18 »

1vetal1

• Гость

А никто не подскажет что это за антена?может не в тему

Валерій

• Живу я здесь)))
  • Оффлайн Оффлайн

Похожа на першу CDMA антену яка у мене була (ще в 2008 році)  :)

1vetal1

• Гость

выбросить ее пора.на ней показатели RX1-88-91 до станции 20км получается усиление порядка 14дб.

kolja

• Постоялец
  • Благодарность: +21/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: Huawei EC5321u-2
  • Провайдер: intertelecom
  • Тариф: Супер 3G Безліміт регіональний

на вигляд - як логоперіодична