Шановний, Василь, з головою в мене все нормально.

Дякую за турботу

Аналізатора антен на даний діапазон частот у мене нажаль немає.
Але у минулому торхи радіоаматор і маю досвід з побудови антен. За допомогою фізики і математики можна розрахувати коефіцієнт підсилення антени типу Ягі в залежності від її довжини.
З формули VK3AUU маємо - 15.4 dBd, за WA2PHW отримаємо - 15.8 dBd, а за DJ9BV - 15.4 dBd (коефіцієнт підсилення вказано в dBd, НЕ в dBi)
Для перетворення в dBi потрібно додати 2.14:
15.4 + 2.14 = 17.54 dBi
15.8 + 2.14 = 17.94 dBi
15.4 + 2.14 = 17.54 dBi
І це максимально теоретичні значення, тобто при ідеальному виконанні цих антен. Огріх у виконанні антен на такі частоти +/- 0.2мм! Це на CDMA можно було робити +/- 1 мм...
А в моєму екземлярі зміщення було на 2-3 мм.
Також слід зазначити, що антени Ягі по своій природі відносно вузькополосні. А в даному випадку вони перекривають майже 400 МГц, тому не реально досягнути однакового/максимального підсилення у всій полосі частот.
І я дуже сумніваюсь, що кожну антену виробник перевіряє на аналізаторі. Скоріш за все вони тестують їх вибірково.
Наприклад, харьківські конкуренти виготовляють подібну антенну, але вони вказають більш низький КП, і додають графік підсилення на всю смугу частот.
Відносно того, що антенна "вигрібає сигнал аж на 20 км" - згоден, працює. Але невідомо, що показав би сам модем на висоті 8м. Заміри сигналу без антени проводились на висоті 4м, щвидкість при цьому була максимум 3,5 на прийом і 0,54 на передачу.
Особисто проти компанії RNet я нічого не маю. Купуючи антену я заздалегіть розумів, що заявленого коефіцієнту підсилення там немає.