Нетобзор - форум про интернет

Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Расширенный поиск  

Автор Тема: Asus DSL-N12U + Huawei EC315: помогите настроить связку  (Прочитано 4963 раз)

brokep

• Гость

Здравствуйте, уважаемые форумчане!

Я постоянно использовал связку Asus DSL-N12U + Smartfren Haier CE81B (сижу на "Интертелекоме"). Роутер Asus DSL-N12U при введении в него 3G-модема сразу выходил из режима DSL и перейдя в режим 3G - работал "на отлично" с Smartfren Haier CE81B. Зачем я использовал такую связку? Дело в том, 3G-модем Smartfren Haier CE81B не работает с операционной системой Linux, и если его напрямую подключать к ноутбуку, например, то он не будет работать. А wi-fi он не раздаёт. Вот и пришлось его использовать в связке с маршрутизатором Asus DSL-N12U, который лежал без дела из-за того, что я перешёл из-под проводного УкрТелекома на беспроводной ИнтерТелеком.

Так вот, я продал модем Smartfren Haier CE81B, а вместо него купил Huawei EC315. Кстати, Huawei EC315 легко работает напрямую с Linux + может раздавать wi-fi. Но, парадокс, Huawei EC315 почему-то уже не работает в Asus DSL-N12U.

Пожалуйста, посоветуйте кто что знает может помочь?
Вот скриншот раздела 3G в роутере Asus DSL-N12U (может, что-то не правильно?):
« Последнее редактирование: 14 Мая 2017, 17:40:17 от brokep »

Mr.Alex

• Модератор форума
  • *
  • Благодарность: +1457/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: вже немає
  • Провайдер: сусіди
  • Тариф: краду в них
  • Антенна: через WiFi
  • Раздаю БАНаны, налетай! Ночной и злой модератор.

Роутер Asus DSL-N12U
купил Huawei EC315.
Это тоже роутер. "Связать" два роутера - проблематично. Посему - подавай питание для ЕС315 от Asus DSL-N12U и "кушай" WiFi от ЕС315. Либо переводи Asus DSL-N12U в режим повторителя (репитера) и "подвязывай" его к WiFi EC315. "Чисто" как модем (в отличии от Haier CE81B) - ЕС315 не работает. Это WiFi роутер с модемом внутри, одна "связка". Хотя некоторые стационарные роутеры - "понимают" некий режим "сетевой карты", подключенной по USB.

Олександр

• Постоялец
  • Благодарность: +20/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: huawei e3372
  • Провайдер: київстар
  • Тариф: контракт 95 грн
  • Антенна: gsm21 dcb

Хотя некоторые стационарные роутеры - "понимают" некий режим "сетевой карты", подключенной по USB.
я цей місяць користуюсь звязкою asus rt n52u+zte3633. все робить чудово. з huawei315 данний роутер теж робить

Mr.Alex

• Модератор форума
  • *
  • Оффлайн Оффлайн

я цей місяць користуюсь звязкою asus rt n52u+zte3633. все робить чудово. з huawei315 данний роутер теж робить
З роутером Asus DSL-N12U подібні "зв'язки" перевіряли?

brokep

• Гость

Asus-n12u у мене має останню прошивку. Проте, з Asus-n12u застосовував лишень EC315 та Haier CE81B. Останній взагалі працює чудово, без нарікань.
Проте Haier CE81B має постійні глюки при безпосередньому всуванні його в ноутбуки (не в роутери) з ОС-Windows: то робить, то не робить - потрібно постійно "всувати-висувати", аби "наживити" інтернет. Хоча ноутбук сучасний, дорогий - до ноута питань не має. А з ОС-Linux 3G-модем Haier CE81B взагалі не працює. То я його продав і купив собі EC315.
EC315 - взагалі почав з першого разу (причому без ніяких драйверів) підключатись до будь-яких ОС. Я вздихнув з полегшенням. Проте, якщо всовуєш вже його в роутер ASUS-n12u - то EC315 не працює. Використовувати ASUS-n12u як розетку для EC315 теж не підходить. Бо взагалі саме по собі застосування ASUS-n12u мало за мету роздавати і-нет сусіду через стіни на великі відстані, що сам по собі EC315 не зможе...
Тому, мабуть, буду далі продавати такий облюбований мною EC315 і шукати новий 3G-модем, який зміг би і з усіма операційними системами запускатись безперебойно + зміг би налагодити дружбу з моїм роутером ASUS-n12u. Що порадите?  :)
« Последнее редактирование: 18 Мая 2017, 09:55:58 от brokep »

LNV

• Постоялец
  • Благодарность: +79/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Провайдер: ФРИНЕТ
  • Тариф: Безлимитный 100 Мбит/с

Asus-n12u у мене має останню прошивку. Проте, з Asus-n12u застосовував лишень EC315 та Haier CE81B. Останній взагалі працює чудово, без нарікань.
Проте Haier CE81B має постійні глюки при безпосередньому всуванні його в ноутбуки (не в роутери) з ОС-Windows: то робить, то не робить - потрібно постійно "всувати-висувати", аби "наживити" інтернет. Хоча ноутбук сучасний, дорогий - до ноута питань не має. А з ОС-Linux 3G-модем Haier CE81B взагалі не працює. То я його продав і купив собі EC315.
EC315 - взагалі почав з першого разу (причому без ніяких драйверів) підключатись до будь-яких ОС. Я вздихнув з полегшенням. Проте, якщо всовуєш вже його в роутер ASUS-n12u - то EC315 не працює. Використовувати ASUS-n12u як розетку для EC315 теж не підходить. Бо взагалі саме по собі застосування ASUS-n12u мало за мету роздавати і-нет сусіду через стіни на великі відстані, що сам по собі EC315 не зможе...
Тому, мабуть, буду далі продавати такий облюбований мною EC315 і шукати новий 3G-модем, який зміг би і з усіма операційними системами запускатись безперебойно + зміг би налагодити дружбу з моїм роутером ASUS-n12u. Що порадите?  :)

Береш зарядку для телефона с юсб портом(что бы ноут не держать постоянно рабочим) втыкаеш в зарядку модем, роутер настраиваеш в режим моста, в результате модем работает автономно без ноута и роутера, Нада отрубить соседа выключил роутер и все, я такие связки делал не раз все работает на ура.
Пысы.Или если асус даёт достаточно питания для модема то берег короткий юсб удленитель обрезаеш два средних провода которые идут на прием-передачу данных, оставляеш только питание и все, два средних обрезать для того чтобы просто запитать модем и роутер не заиорачивался что кто в него пихают.
« Последнее редактирование: 18 Мая 2017, 10:32:45 от LNV »

Mr.Alex

• Модератор форума
  • *
  • Оффлайн Оффлайн

Проте, з Asus-n12u застосовував лишень EC315 та Haier CE81B.
Тільки не варто забувати, що це - різні пристрої, хоча мета у них - практично однакова: забезпечувати безпровідний доступ до інтернету по технології СДМА ревБ. І якщо перший (Haier CE81B) треба "пнути", щоб подзвонив на номер #777 та "пхнути" логін/пароль, то другий (ЕС315) це робить автоматично, забезпечуючи маршрутизацію інтернет-трафіку на копьютер під виглядом віртуального мережевого USB пристрою, а також "роздаючи" на інші пристрої за допомогою вбудованої WiFi точки доступу. :)
Останній взагалі працює чудово, без нарікань.
Так чого тоді не вистачало? Працює - не чіпай. А то виходить як у казках Буковини: пішов шукати собі ліпшого хліба, ніж пшеничний.  :-X
Проте Haier CE81B має постійні глюки при безпосередньому всуванні його в ноутбуки (не в роутери) з ОС-Windows: то робить, то не робить - потрібно постійно "всувати-висувати", аби "наживити" інтернет.
Ці так звані "глюки" - можна легко "пролікувати" за допомогою АТ-команд, посилаючи їх безпосередньо у АТ-порт модема. Невже форум не читали? Майже все про все - докладно "розписано". :))
Хоча ноутбук сучасний, дорогий - до ноута питань не має.
Це аж ніяк не "показник". Бувають проблеми з "найсучаснішим" обладнанням по принципу: "старый глюк - лучше нових двух". :)
А з ОС-Linux 3G-модем Haier CE81B взагалі не працює.
Чому? Якщо тільки потому, що "composite device" має 4-ри порти, з яких модемний - не перший (tty/USB0), а четвертий (tty/USB3) - то все це можливо налаштувати, аби тільки було бажання. :))
То я його продав і купив собі EC315.
- Девушка, а как вас зовут?
- Таня.
- А меня - Федя!
- Ну и дура.
Нашо було продавати "робочого коня" і купувати "казна що"? :o
А що тут вже порадиш.. Хіба що "молодшого брата" - ZTE AC81B. А поперше - почитати форум, потім вдруге - перед тим, як продати щось "непотрібне" - спершу купити щось "непотрібне", і по третє - не шукати собі "зайвого геморою". >:D
« Последнее редактирование: 18 Мая 2017, 16:05:51 от Mr.Alex »

brokep

• Гость

Mr.Alex Дякую за змістовну відповідь!
Нажаль, я тільки зареєструвався на форумі і до цього не знав про існування такого хорошого помічника.
Буду читати, навчатися, розбиратися.
Дозвольте задам декілька питань ще. Які GSM 3G-модеми на Ваш погляд наразі одні з кращих? А то хочу також спробувати для себе 3G від КиївСтар. А також які CDMA-модеми з rev.B зараз найкращі на ринку? Це так, питання "про між іншим". Дякую. 

Mr.Alex

• Модератор форума
  • *
  • Оффлайн Оффлайн

Які GSM 3G-модеми на Ваш погляд наразі одні з кращих?
Я їх тільки ремонтую... Але не користувався, та не порівнював - платня за доступ в інтернет у GSM операторів, як на мій погляд - дуже висока. А що занадто - то не здраво.. >:D Можливо, що інші підкажуть моделі обладнання під ті завдання, під які планується використання. :))
А також які CDMA-модеми з rev.B зараз найкращі на ринку?
Якщо тільки модеми, то "лідерами" поки що залишаються "смартфренівськи брати": Haier CE81B та ZTE AC81B. Ще є такий роутер ZTE AC3633, який має "систему переключення" і може бути: просто модемом, віртуальним мережевим USB пристроєм, а також "роздавати" інтернет трафік на інші пристрої за допомогою вбудованої WiFi точки доступу. Наскільки безпроблемно ZTE AC81B та AC3633 можуть "співіснуати" з Asus DSL-N12U, Windows 8/10, Linux, etc - вибачайте, але - не знаю.. O0