накінець ти нормально почав задавати питання, назва модему під моїм іменем, а детальна інфа по підключеню-Дніпропетровська обл, смт Софіївка, до вишки 1,5-1,7км, є антена (що знею що без неї) працює одинаково тільк різниця в поділках антени (підключенна антена 5поділок, відключена антена 4поділки) модем використовую Pantech UML290, на компютері стояли: вінда7, і вінда8,1 робить одинаково на всіх, підключав модем до іншого кампа і в іншому місці без змін. я неодин з такою проблемою є люди з якими спілкувавсь і в них такаж проблема існує, модеми у них другі точно які незнаю лише у одного назва хайвей у другого білий за написом 3дж (розумію що це ніяка інфа) на компютері встановлена програма аксестель в графі AT State Connected норм працює, коли-AT State Idle або Access то воно стає червоним і швидкість може показувати по 0,0мгб/сек, також Session State коли норм пише Session Oepen, коли глюк пише Session Сlose, це те що спостерігав по аксестелю. вибачаюсь за англ. я в школі вивчав німецьку і давненько. по обладнаню спілкувавсь зі знайомим компютерщиками то мені дали відповідю що якби була проблема саме з обладнаням то воно було б постійне. а не сьогодні працює завтрі потім знову працює. в інтертелекомі чую одну і туж відповідь станція працює в штатному режимі. я побачив у вас на сайті де давали поради то Preferred Mode HDR Only у мене так пише, більш дати інфу незнаю як. став питання