Нетобзор - форум про интернет

Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Расширенный поиск  

Автор Тема: Погіршився прийом сигналу  (Прочитано 4355 раз)

b0123

• Гость
Погіршився прийом сигналу
« : 20 Июня 2016, 14:53:14 »

Буду розказувати все по порядку, прошу пробачення, якщо занадто довгий пост вийде.

Підключився до Інтертелекому більше 4 років тому.
Моє обладнання
Модем Pantech UM 150
FinMark 75 Om -15 метрів
Антена СDMA 800-22 1,5 м ( 17 дб по тех.паспорту)

Встановив антену на даху в горизонтальній поляризації на висоті над землею 6.5 м в напрямку Ладижина (24 км до бс).
Спочатку орієнтувався найкращу швидкість при завантаженні. Потім встановив Axesstel, змінював напрям антени в різні сторони, але найстабільший сигнал був з Ладижина (Eo/Io близько -3.5 RX1 -90-93) . Вдень швидкість 50-60 кБайт, ввечері зазвичай до 30 кБ зате вночі і зранку 200-300 кБ і порівняно з GPRS від Київстару, яким користувавсь раніше, це мене влаштовувало. 1000 мб по тарифу на день я використовував і деколи підключав ще додаткові пакети. Коли інтернет погіршувався - досить було чуть підкоригувати антену, все ставало як раніше.

Проблеми я помітив десь з середини березня. Швидкість протягом усьго дня була 20-30 кБ, навіть зранку і вночі.
Eo/Io стало -6 -8 RX1 -95-99. Постійно розєднувало. Пробував коригувати антену - не допомогло.
Думав що якісь проблеми з БС, в сусіда теж Інтертелеком став гірше працювати, трохи зачекаю - може поремонтують.
Чекав - та ставало тільки гірше. Запитував в магазині, де підключався - зараз проблеми в багатьох абоненті, спробуй дзвонити в підтримку.
Дзвонив в підтримку -  кажуть що великі шуми, модем часто переходить в 1х режим і якраз перезавантажується БС Ладижин, трохи пізніше звязок стане кращим. І справді трохи краще стало та ненадовго.

Звернув увагу в аксестелі, що коли Active Pilot PN 456 то все нормально, показники кращі, а якщо 476 - то інтернет ледь ловить. Пошукав в інтернеті : 456-Ладижин, а 476 ???
Знайшов даний форум і на ньому багато для себе нового про CDMA.
Вимкнув Receive Diversity - шуми впали. Пробував переорієнтувати антену на Немирів (17 км) або Червоне (13 км)- але сигнал все ж кращий з Ладижина. Взагалі прокрутив антену на 360*, слабо чіпляв ще якісь БС, але налаштуватись не зміг.
Знову звязувався з підтримкою - у вас шуми, часто 1х режим, БС працює в штатному режимі, надсилайте лист про проблеми з мережею інженерам по посиланню ..... Надіслав.

Того ж дня зняв антену, зачистив місця підєднання кабелю до плати, встановив антену у теж положення, що й раніше - стало значно краще Eo/Io -2.5-2.9, RX1 -96, DRC 614, PN 456. На наступний день знов PN 476 Eo/Io -8-9, RX1 -101-105, DRC 78-153. Антену рушив - нічого кращого.
Звернув увагу, що модем дуже гріється - до піктейлу боляче торкатись.
Прийшов лист з техпідтримки-рекомендували звернутись в СЦ або до дилера, щоб вимкнути гібридний режим. Вимкнув його сам через аксестел - дякую за детальну інструкцію на форумі. Перестало розєднувати, якість наче чуть краща.
І знов на наступний день проблема - зранку взагалі не зміг зайти з Інтертелекому))).

Хочу почути версії експертів про мою історію, якісь є в когось ідеї, поради ?

Може є абоненти з Немирівського р-н з подібними проблемами?

Що за Pilot PN 476 ???

Бачив карту БС Інтертелекому в Гуглмап, але не зрозумів, як розібратися з номерами пілотів БС?
Просто цікаво, які БС я ще чапляв, як крутив антену.

P.S. Зараз роблю мачту з землі, щоб підняти вище антену, може щось зміниться?

Mr.Alex

• Модератор форума
  • *
  • Благодарность: +1457/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: вже немає
  • Провайдер: сусіди
  • Тариф: краду в них
  • Антенна: через WiFi
  • Раздаю БАНаны, налетай! Ночной и злой модератор.
Re: Погіршився прийом сигналу
« Ответ #1 : 20 Июня 2016, 15:42:34 »

За чотири роки - багато чого може статися...
Того ж дня зняв антену, зачистив місця підєднання кабелю до плати, встановив антену у теж положення, що й раніше - стало значно краще Eo/Io -2.5-2.9, RX1 -96, DRC 614, PN 456. На наступний день знов PN 476 Eo/Io -8-9, RX1 -101-105, DRC 78-153. Антену рушив - нічого кращого.
Не спадало на думку те, що у кабелі поміж ізоляцією та провідниками - може бути вологість?
А не цікавились - чому саме так?
http://netobzor.org/forum/index.php?topic=8279.0
Не вважаю себе "великим фахівцем" у галузі антено-фідерного "господарства", але впевнений, що проблема є і можливо навіть не одна.
http://netobzor.org/forum/index.php?topic=5747.0
Не ображайся, але це мені якимось чином нагадує "лікування до самої смерті від жовтухи", а вже потім після розтину усе з'ясувалось і виявилось, що паціент - взагалі китаєць...

Bogdanp73

• Активист
  • **
  • Благодарность: +0/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: EC-306-2
  • Провайдер: пока еще ИТ
  • Тариф: дорого-богато 300
  • Антенна: Rnet 24db
« Ответ #2 : 26 Июня 2016, 11:26:24 »

для начала - пантех 150 сменить не мешало бы)у меня такой был,скорость 1мбит была радостью)даже хувей 306 дает 3-5мбит,в общем модем с рев.б надо,попробуй не поднимание антенны выше а укорачиванием кабеля,15м слишком много....

Sanya

• Модератор 3G дилер
  • *
  • Благодарность: +277/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: Huawei EC 5321u-1, хаєр
  • Провайдер: інтертелеком
  • Тариф: Турбо безліміт 100, Безлімітний смартфон
« Ответ #3 : 26 Июня 2016, 15:15:50 »

як показує опит
якщо антена з платой - там можуть жити фіксики  :P
і кабель заміни  :) :)
8.00 - 20.30 - офлайн

charly

• Обращайся помогу
  • Живу я здесь)))
  • Благодарность: +155/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: Pantech 290, Haier CE81B
  • Провайдер: Интертелеком
  • Тариф: СБ 120, 3G ЮЗЕР20+Ночной безлимит, Техникс5
  • Антенна: RNet 21 dBi
« Ответ #4 : 23 Октября 2016, 10:13:03 »

У меня да и не только у меня наблюдаются проблемы с ухудшением сигнала пилот 16, БС Новгород-Северский Черниговская обл. Сначала появились новые каналы, затем ухудшилось качество сигнала, раньше сигнал был  77-83 а сейчас 83-91 так же возросли и шумы. Антенны две 17 Дб и 21 Дб. Модемы хаер и пантек 290. Проблема на всем оборудовании одна и таже. Подскажите как улусшить сигнал.

Lutyk

• Жизнь нужно прожить так, чтоб голубь терпел, пролетая над твоей могилой:)
  • Модератор форума
  • *
  • Благодарность: +1567/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: Gpon zte
  • Провайдер: Omega telecom
  • Тариф: 100 Mb Unlim 150грн Down-99Mbit/ Up-99Mbit
  • Антенна: Optical viber
  • 0983833266/e-mail lutyk1999@ukr.net
« Ответ #5 : 23 Октября 2016, 11:11:46 »

Ваня, а задрачивать операторов на 0800750750 пробовал?

charly

• Обращайся помогу
  • Живу я здесь)))
  • Оффлайн Оффлайн
« Ответ #6 : 23 Октября 2016, 13:17:35 »

Саня у них ответ один -у нас все в норме, ищите траблы у себя

Sasha1981

• Постоялец
  • Благодарность: +7/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: Pantech UM 190
  • Провайдер: Lifecell
  • Тариф: Лайфхак
  • Антенна: 24 дцб.
  • Long live free Ukraine!!!
« Ответ #7 : 23 Октября 2016, 14:04:58 »

ищите траблы у себя
Как всегда мы не приделах.

FyJlXaYc

• Живу я здесь)))
  • Благодарность: +42/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: Xiaomi Mi WiFi Router 3G , sony xz 2
  • Провайдер: Киевстар, Лайф, Укртелеком
  • Антенна: nanostation loco m2, 21дб Umts
« Ответ #8 : 23 Октября 2016, 15:18:48 »

Буду розказувати все по порядку, прошу пробачення, якщо занадто довгий пост вийде.

Моє обладнання
Модем Pantech UM 150
FinMark 75 Om -15 метрів
Антена СDMA 800-22 1,5 м ( 17 дб по тех.паспорту)

Встановив антену на даху в горизонтальній поляризації на висоті над землею 6.5 м в напрямку Ладижина (24 км до бс).
Спочатку орієнтувався найкращу швидкість при завантаженні. Потім встановив Axesstel, змінював напрям антени в різні сторони, але найстабільший сигнал був з Ладижина (Eo/Io близько -3.5 RX1 -90-93) . Вдень швидкість 50-60 кБайт, ввечері зазвичай до 30 кБ зате вночі і зранку 200-300 кБ і порівняно з GPRS від Київстару, яким користувавсь раніше, це мене влаштовувало. 1000 мб по тарифу на день я використовував і деколи підключав ще додаткові пакети. Коли інтернет погіршувався - досить було чуть підкоригувати антену, все ставало як раніше.

Проблеми я помітив десь з середини березня. Швидкість протягом усьго дня була 20-30 кБ, навіть зранку і вночі.
Eo/Io стало -6 -8 RX1 -95-99. Постійно розєднувало. Пробував коригувати антену - не допомогло.
Думав що якісь проблеми з БС, в сусіда теж Інтертелеком став гірше працювати, трохи зачекаю - може поремонтують.
Чекав - та ставало тільки гірше. Запитував в магазині, де підключався - зараз проблеми в багатьох абоненті, спробуй дзвонити в підтримку.
Дзвонив в підтримку -  кажуть що великі шуми, модем часто переходить в 1х режим і якраз перезавантажується БС Ладижин, трохи пізніше звязок стане кращим. І справді трохи краще стало та ненадовго.

Звернув увагу в аксестелі, що коли Active Pilot PN 456 то все нормально, показники кращі, а якщо 476 - то інтернет ледь ловить. Пошукав в інтернеті : 456-Ладижин, а 476 ???
Знайшов даний форум і на ньому багато для себе нового про CDMA.
Вимкнув Receive Diversity - шуми впали. Пробував переорієнтувати антену на Немирів (17 км) або Червоне (13 км)- але сигнал все ж кращий з Ладижина. Взагалі прокрутив антену на 360*, слабо чіпляв ще якісь БС, але налаштуватись не зміг.
Знову звязувався з підтримкою - у вас шуми, часто 1х режим, БС працює в штатному режимі, надсилайте лист про проблеми з мережею інженерам по посиланню ..... Надіслав.

Прийшов лист з техпідтримки-рекомендували звернутись в СЦ або до дилера, щоб вимкнути гібридний режим. Вимкнув його сам через аксестел - дякую за детальну інструкцію на форумі. Перестало розєднувати, якість наче чуть краща.
І знов на наступний день проблема - зранку взагалі не зміг зайти з Інтертелекому))).

Може є абоненти з Немирівського р-н з подібними проблемами?

Що за Pilot PN 476 ???

Бачив карту БС Інтертелекому в Гуглмап, але не зрозумів, як розібратися з номерами пілотів БС?
Просто цікаво, які БС я ще чапляв, як крутив антену.

17 дб антенна длинной 1.2 метра
это что за экземпляр у тебя?

charly

• Обращайся помогу
  • Живу я здесь)))
  • Оффлайн Оффлайн
« Ответ #9 : 25 Октября 2016, 18:00:22 »

не пойму что сейчас у меня с антеннами творится - 17 dbi показатели лучше на 3-4% и шумы меньше чем на 21 dbi, антенны смотрят в дном направлении, 21 dbi просто выше стоит на мачте на 30-40 см. Раньше на ней показатели были лучше чем на 17-ке.

Nikolya

• Слава Україні
  • Постоялец
  • Благодарность: +14/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: Huawei B715-23c
  • Провайдер: Київстар
  • Тариф: домашній 4G
« Ответ #10 : 25 Октября 2016, 18:14:24 »

не пойму что сейчас у меня с антеннами творится - 17 dbi показатели лучше на 3-4% и шумы меньше чем на 21 dbi, антенны смотрят в дном направлении, 21 dbi просто выше стоит на мачте на 30-40 см. Раньше на ней показатели были лучше чем на 17-ке.
Я думаю,что причин две!Или что-то с антенной! или же диаграма направленности! 2метровую антенну нужно точнее настраивать!