Займаюсь підключенням людей до мережі Інтертелеком по технології CDMA в сільській місцевості (інших провайдерів тут нема). СDMA вже є в кожного, цікавить можливість підключення до мережі WiFi Інтертелеком.
В Інтертелеком є два види WiFi: Домашній інтернет -5 Ггц та ХотСпот - 2.4 Ггц. Домашній інтернет менш цікавий, бо вищі тарифи, тай підключення дорожче. Зацікавив ХотСпот - за 120 грн можна отримати достойну швидкість і повний безліміт.
Що маємо. Базову станцію в смт. Тростянець Вінницької області (координати 48 31 38 29 13 03). Бажання гарного інтернету в с.Буди, що знаходиться біля смт. Тростянець. Відстань до базової станції 5,8 км по прямій. Тростянець знаходиться в ямі, с. Буди на вихоті.
Якщо вийти в поле, то за тих самих 6 км на смартфон проскакує точка доступу Intertelecom_FREE, проте з'єднання не відбувається. Я звернувся до оператора Інтертелеком з питанням, чи є можливість підключення на частоті 2,4 Мгц з підсилючим обладнанням. На що мені відповіли:
Хот Спот обслуговується в радіусі 100 м. від точки доступу. За підсилення сигналу за допомогою антени Ми не несемо відповідальність
Звісно, така відповідь мене не задовольнила, тому я вирішив запитати тут. Наткнувся на тему
http://netobzor.org/forum/index.php?topic=9256.0Там обговорюється обладнання TP-LINK TL-WA5210G, яке має вбудовану антену 12Дб. Мені здається, таке обладнання мало б повноцінно зафіксувати сигнал. Якщо смартфон ловить, то повноцінна зовнішня точка доступу повинна достатньо його підсилити. Нажаль, на будинку, якому планується встановлення обладнання, прямої видимості точки доступу нема... До того місця, де міряв смартфоном десь 300м. Але міряв в полі. А тут з'являються будинки і дерева. І якщо на будинками можна підняти, то ж не різати дерева

Чи є сенс купувати TP-LINK TL-WA5210G? Як гадаєте, буде ловити? Чи потрібна пряма видимість? Можливо хтось має досвід встановлення такого обладнання? Ніби 2,4 Мгц не такі критичні до перешкод. Можливо розглянути інше обладнанная, наприклад Ubiquiti NanoStation Loco M2?
З'явилась можливість купити обладнання, хочеться підібрати щось хороше. Чи відкинути 2,4 Мгц, і одразу дивитись в сторону Домашнього інтернету?
На сайті
https://airlink.ubnt.com/#/ показує можливість підключення, але я не впевненний, що задаю всі параметри правильно.