Нетобзор - форум про интернет

Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Расширенный поиск  

Автор Тема: Хто як опалюєтся? Для власників приватних будинків.  (Прочитано 3330 раз)

saleksАвтор темы

• Постоялец
  • Благодарность: +65/-0
  • Оффлайн Оффлайн

В далекому 2000 р. я став власником недобудованого будинку площею 120 кв.м. В 2002 р підключився до газової мережі і переселився в будинок. Новий котел КСТГ 16 мені дістався від старого господаря, систему опалення зварили з стальних труб та чавунних батарей.
  В першу зиму споживання газу доходило до 1200 куб\міс. Моєї скромної інжинерної зарплати ледве хватало щоб розрахуватися з газовиками. І я розумів що потрібно щось робити. Спробувавши декілька газових котлів зупинився на котлі фірми Junkers, останні шість років він в мена безвідмовно працює. Змінив систему опалення де була можливість на теплі поли, а в інших кімнатах однотрубна система з стальними радіаторами і пластиковими трубами. Також утеплив будинок з середини утепливши стелю та наружні стіни. І в останні роки в мене споживання газу в морозні місяці не перевищувало 700 куб\міс.
 В минулому році випадково заїхавши на завод з виготовленні пінопласту побачив великі мішки з меленим пінопластом, це були відходи виробнитва. І вирішив я ними задути повітряну подушку в будинку між силікатним кирпичем та ракушняком, товщина якої в моєму будинку була 8-10 см.
Ефект від цієї процедури був вражаючий. Минулої зими в самий холодний місяць я спалив близько 400 куб газу. А за все цьогорічне жарке літо я лише два рази вмикав кондиціонер.
 Але я на цьому не зупинився і вирішив взагалі відмовитись від послуг газового господарства. Весною та літом відвідав декілька виставок з незалежної та відновлюваної теплоенергети. Поспілкувавшись з виробниками я зрозумів, що не геліосистеми не вітрогенераторні установки не в змозі в повній мірі забезпечити будинок теплом в зимовий період. Я почав вирішувати який твердопаливний котел мені краще підійде. Основними критеріями були не вибагливість в паливі та максимальний період горіння. Перечитавши купу інформації з інтернет ресурсів та брошурок з виставок я зупинився на котлах верхнього горіння та встановленню в систему теплоакумулятора з контуром ГВС.
  Підрахувавши вартість котла, який мені сподобався, та теплоакумулятора я зрозумів що прийдеться все робити власноруч. Розпочав я робити котел на початку вересня і паралельно теплоакумулятор з двома теплообмінниками. І от я вже два тижні незалежний від газу крім газової плити. Зараз займаюся вдосконаленням автоматики котла, хочу з механіки перевести на електроніку. Працюю над тим щоб ним керував мікроконтроллер на базі Ардуіно Мега. Розробляю для нього скретч. Десь з піднебесної ще повзуть датчики та сервоприводи.
  В планах на зиму почати робити геліосистему, а потім займусь вітряком, який почав робити декілька років назад. Тоді в його роботі великого сенсу не було, а тепер все кардинально змінилось.

Sanya

• Модератор 3G дилер
  • *
  • Благодарность: +277/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: Huawei EC 5321u-1, хаєр
  • Провайдер: інтертелеком
  • Тариф: Турбо безліміт 100, Безлімітний смартфон

тку вересня і паралельно теплоакумулятор з двома теплообмінниками. І от я вже два тижні незалежний від газ

круто ))  ::)

стидно сказать  sk але я ще живу з батьками
жінки немає і смисла пока зїжати особого небачу

частний сектор опалення газом
але років 6 назад
була вивалена стінка між 2 спальнями
і змурована грубка
+ поміняний котел
(з встановленням насосу який ганяє воду в системі)
і утеплено пінопластом пара кімнат

на поточний момент газ включається рідко
для підтримки загальної температури
і що влізти в розмір субсидії
у ванній дуйчик
а 2 спальні грубкою отоплюються
8.00 - 20.30 - офлайн

Николай

• Администрация
  • *
  • Благодарность: +215/-0
  • Оффлайн Оффлайн

вопрос в том где ты берешь топливо для котла? сколько оно стоит? на сколько это дешевле газа?

Лично мне вопрос этот также актуален
частный дом, правда отопление централизованное, греют очень хорошо, так как не далеко от котельни, но есть мысли переходить на автономку так как весной и осенью подмерзаем до включения и после выключения централки, да цена стала кусаться

но сам пока не решил на что переходить, были мысли про солнечные батареи, которые нагревают воду в баке, которую потом насос разгоняет по трубам, но еще не копал глубоко эту тему

Сергей (интертелеком)

• Модератор 3G дилер
  • *
  • Благодарность: +425/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: разные
  • Провайдер: интертелеком-(представитель)
  • Тариф: дилерский
  • Готов помочь в любое врямя по возможности

да мне тоже это интересует чтоб по затратам было нормально
я знаю что вместо воды ещё желательно использовать масло-оно дольше держит тепло - на ржавеют трубы и почти нет испарения
есть дом в селе но воды в доме нет и газа тоже вот и думаю что лучше сделать
было бы не плохо чтоб выставили фото котла и как его делать
Прошиваю модемы онлайн!
Подключаю к Интертелекому онлайн   CDMA iPhone 4 и iPad 2
На вооружении имеется -    DC-Unlocker.   DFS Evolution.   RIFF Box.   Omnia Repair Tool.   Medusa PRO Box.   Volcano box . Octoplus LG Tool + Samsung Tool.  InfinityBox. RBSoft Mobile Tool. MRT Box.  TL866. BST

saleksАвтор темы

• Постоялец
  • Оффлайн Оффлайн

вопрос в том где ты берешь топливо для котла? сколько оно стоит? на сколько это дешевле газа?
Поки що спалюю весь хлам залишків будівництва, який накопичувався багато років, обрізки саду і ін. І його мені ще вистачить на півзими. В порівнянні рядом сусід топить звичайним дровяним котлом, підкидає дрова кожні дві-три години, вночі взагалі капець, будинок по площі приблизно такий самий і він спалює в три рази більше дров ніж я. Також домовився з лісником так що ше прицепчик мені піджинуть думаю зиму перезимую, а на літо плануєм з кумом зробити установку для виготовлення паливних брикетів із різних відходів, так що вартість палива буду постійно зменшувати до нуля.

Mr.Alex

• Модератор форума
  • *
  • Благодарность: +1457/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: вже немає
  • Провайдер: сусіди
  • Тариф: краду в них
  • Антенна: через WiFi
  • Раздаю БАНаны, налетай! Ночной и злой модератор.

Я думаю, что нужно пригласить форумчанина A1964J в данную тему - он прошел "от" и "до" с самого "нуля" в плане установки твердотопливного котла на зиму (с весны по осень 2015-го).

ШУРИК

• Живу я здесь)))
  • Благодарность: +82/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: хуавей 315
  • Провайдер: Интертелеком, Аватор
  • Тариф: Online 150
  • Антенна: 14 дБ
  • Вам підморгує білочка?Задумайтесь :)

"Халявні" дрова колись закінчаться
C:-) 

simka

• Живу я здесь)))
  • Благодарность: +52/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: Haier CE 81B /// Pantech 175
  • Провайдер: Интертелеком
  • Тариф: 3G Адреналин 60.

Да !это точно. У нас последние  деревья в посадках дорубують. По трассе и то вырубали а в полях тем более. Уголь по 4 тыс. за тонну . Газа нету и не предвидится. Вот и грейся!

igor88

• Живу я здесь)))
  • Благодарность: +42/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: Mikrotik,UBNT
  • Провайдер: Avator
  • Тариф: Wi-fi
  • Антенна: Mikrotik lite 2, groove 2hn

Газові Конвектора  (4 конвектора встановлено  ). tn)
4 рік уже пішов.

Виробник Ужгород .Завод "Конвектор "

раніше було пічне опалення.(піч демонтована була і встановленні конвектора )
« Последнее редактирование: 05 Декабря 2015, 20:59:17 от igor88 »

VladimirVN71

• Частенько тут
  • Благодарность: +41/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: OnePlus 7, Huawei E8372, Asus RT-AC51U,
  • Провайдер: Kyivstar
  • Тариф: Kyivstar 4G
  • Антенна: Ольхон

Будинок у мене 60 кв/м. у пере-стінку між кухнею і спальнею пічка в яку вбудований котел, плюс електро котел на 9 кВт.

Батареї алюмінієві, двох-трубна система з примусовою циркуляцією. Труби поліпропіленові. Насос вмикається автоматично при досягнені температури +40. На електро котел встановлено реле часу, вмикається в нічному тарифі. Дома три 380 В., трьох тарифний лічильник. От так і опалюємо, вдень дрова, вночі електрика. На опалювальний період держава виділяє ліміт 3000 кіловат, а у звичайний аж 150. В опалювальний вистачає 1500 - 1800 кВт., а от у звичайний 350-400. Так, що виходить різниці ЛІТО-ЗИМА немає. У літку 150 кВт не вистачає і за кіловати понад ліміт платимо дорожче, от і виходить ціна однаковою, що літом, що зимою.

saleksАвтор темы

• Постоялец
  • Оффлайн Оффлайн

на халявні дрова в майбутньому не розраховую, вивчаю питання з топливними брикетами. пелетами і ін.

independent

• Гость

В этом году паралельно с газовым котлом в самотечную систему с бойпасом вварил еще котел http://demrad.in.ua/produktsiya/napolnye-odnokonturnye-kotly/demrad-sol-tech-plus  (5S). Да. Для дома 86 кв.м это много, но какой достал такой и установил. Топлю дровами с середины ноября (сам навозил дуб (сухостой), верба) до сейчас. Но уже купил 10 м.куб дубовых дров. По моим опытам на сезон этого за глаза. Себестоимость порядка потребления топлива  1000-1300 грн в месяц без учетета покупки котла, так это аммортизационная покупка.

independent

• Гость

на халявні дрова в майбутньому не розраховую, вивчаю питання з топливними брикетами. пелетами і ін.
Не рентабельно по сравнению дровами  дубом/акацией по сообношению рассход/цена.

ШУРИК

• Живу я здесь)))
  • Благодарность: +82/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: хуавей 315
  • Провайдер: Интертелеком, Аватор
  • Тариф: Online 150
  • Антенна: 14 дБ
  • Вам підморгує білочка?Задумайтесь :)

вивчаю питання з топливними брикетами. пелетами і ін.
Дорогі?
C:-) 

simka

• Живу я здесь)))
  • Благодарность: +52/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: Haier CE 81B /// Pantech 175
  • Провайдер: Интертелеком
  • Тариф: 3G Адреналин 60.

У нас по 1200 гр были в том году .По чём сейчас не знаю. Но греться ими только  осенью или весной:)) Тепла никакого...так себе -лишь бы дух пошёл в хату как говорят. Тоже что и кирпич с навоза так то хоть бесплатно -благо навоза не меряно дома.