Нетобзор - форум про интернет

Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Расширенный поиск  

Автор Тема: Люди посоветуйте чего и куда крутить, а то замучился уже.  (Прочитано 6252 раз)

QAZ99

• Гость

Доброго времени суток всем кто это читает :?)
Вообщем имеется модем Pantech UMW190, тариф 3G Безлимит, до вышки 2км.
Со скоростью всё было нормально, ну на сколько это может быть в Интертелекоме :D. DRC Requested прыгал себе от 1,2мб до 2,4мб. С утра скорость лучше, к вечеру хуже.  Но в последнюю неделю это капец. В один день RX1 rssi зашкалил за 100 и с тех пор днём скорость не поднимается выше 30 килобайт. Ночью скорость до 250Кб.
Подскажите может в настройках модема что-то не так?

Vitalik

• metra.net.ua
  • Администрация
  • *
  • Благодарность: +1358/-0
  • Онлайн Онлайн
  • Модем: Модный
  • Провайдер: Интертелеком, Lifecell
  • Тариф: Специально обученый)
  • Антенна: В порядке
  • Мобильный интернет - это просто!

Аналогичный пипец и у меня, а также у кучи клиентов которые озвучили данную проблему за последние 4-ре дня.

Lutyk

• Жизнь нужно прожить так, чтоб голубь терпел, пролетая над твоей могилой:)
  • Модератор форума
  • *
  • Благодарность: +1567/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: Gpon zte
  • Провайдер: Omega telecom
  • Тариф: 100 Mb Unlim 150грн Down-99Mbit/ Up-99Mbit
  • Антенна: Optical viber
  • 0983833266/e-mail lutyk1999@ukr.net

при таком отлычном уровне сигнала и такой сильный шум... а еще у тебя модем видет 2 пилота от 2 -х разных бс....

Валерій

• Живу я здесь)))
  • Благодарность: +213/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: багато різних
  • Провайдер: Інтертелеком, Київстар, БіттерНет
  • Тариф: 3G Рішення, Безлім, Безмежний Дім
  • Антенна: Rnet 21dBі

В один день RX1 rssi зашкалил за 100 и с тех пор днём скорость не поднимается выше 30 килобайт. Ночью скорость до 250Кб.
Подскажите может в настройках модема что-то не так?

Як написав вище Lutyk, модем ловить дві різних БС (або два пілоти однієї БС, але це мало ймовірно). На скріні який ви виложили - ближня БС з хорошим рівнем сигналу, але вона може бути більш загружена, тому модем може деколи "чіплятись" і за дальню БС з гіршим рівнем сигналу, але менш загружену.
Для прикладу: у мене є модем Sierra 595 з маленькою кімнатною антеною

і біля мене є дві БС - одна за 8 км (20 пілот), друга за 30 км (64 пілот). БС з 20-м пілотом стоїть в селі - відповідно більш загружена, а БС з 64-м пілотом біля Тернополя, там майже скрізь оптика, тому менш загружена. Так от, в "години пік" (вечірній час і вихідні дні) модем підключається до 64-го пілоту. Звичайно що нормальної швидкості на такій відстані не буде, тому я поставив зовнішню антену, щоб постійно підключатись до 20-го пілоту. Швидкості в 3 Мб/с немає, але мені вистачає.

Те саме раджу зробити і ТС. Для відстані 2 км вистачить направленої антени з довжиною траверси 1 м.

Ну і ще можна в налаштуваннях модему виставити HDR onli

QAZ99

• Гость

Те саме раджу зробити і ТС. Для відстані 2 км вистачить направленої антени з довжиною траверси 1 м.

Ну і ще можна в налаштуваннях модему виставити HDR onli

Зовнішня антена ARN 800-11 GAMMA стояла з самого початку.
Попробую з HDR почаклувати.

QAZ99

• Гость

а еще у тебя модем видет 2 пилота от 2 -х разных бс....
Самое интересно что пока не подключён к сети то показывает один пилот от одной БС, а как только нажимаю "подключить" - сразу второй пилот появляется.

Валерій

• Живу я здесь)))
  • Оффлайн Оффлайн

Зовнішня антена ARN 800-11 GAMMA стояла з самого початку.

Значить вона ще не настроєна так як потрібно.
Ec/lo-2,26  - трохи зависокі шуми. DRC-614.4  - маловато.
Ну і судячи з тесту швидкості (швидкість прийому набагато менша від віддачі) - БС перегружена.
Може варто спробувати налаштуватись на іншу БС.  O0

Lutyk

• Жизнь нужно прожить так, чтоб голубь терпел, пролетая над твоей могилой:)
  • Модератор форума
  • *
  • Благодарность: +1567/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: Gpon zte
  • Провайдер: Omega telecom
  • Тариф: 100 Mb Unlim 150грн Down-99Mbit/ Up-99Mbit
  • Антенна: Optical viber
  • 0983833266/e-mail lutyk1999@ukr.net

при уровне сигнала RX1 -66 и оключеном диверсити уровень шума -2,2 - - -2,6 не просто "трохи" большой а ОЧЕНЬ большой. т.е. он при откл диверсити должен біть в пределах от  -0,05 до -1 максимум. т.е. уровень шума в данной ситуации завішен от 2до 5 РАЗ!!!. Отсюда и низкое значение ДРЦ и как следствие низкая и нестабильная скорость работі

QAZ99

• Гость

Значить вона ще не настроєна так як потрібно.
Ec/lo-2,26  - трохи зависокі шуми. DRC-614.4  - маловато.
Ну і судячи з тесту швидкості (швидкість прийому набагато менша від віддачі) - БС перегружена.
Може варто спробувати налаштуватись на іншу БС
Це ще нормальні шуми, зазвичай показник до 4-5 скаче.
В мене було три канали - 200, 242, 326 на яких була прийнятна швидкість. DRC було 1,2-2,6. Тепер на цих трьох каналах стало 614, а про інші і мови не може йти DRC: 38,4-153-305.
По карті виходить шо в мене дві БС стоять майже одна за одною на 2 км і десь на 15км. Мабуть сигнали накладаються чи я хз шо таке трапилось бо тиждень назад все нормально було.
До інших БС кілометрів 30 як мінімум. Попробую ще покрутити антену, може шось зміниться.

Валерій

• Живу я здесь)))
  • Оффлайн Оффлайн

Попробую ще покрутити антену, може шось зміниться.
Спробуйте виловити дальню БС. У вашому випадку це буде не легко, але якщо вона "перебиває" ближню, значить вона менш загружена.

QAZ99

• Гость

при уровне сигнала RX1 -66 и оключеном диверсити уровень шума -2,2 - - -2,6 не просто "трохи" большой а ОЧЕНЬ большой. т.е. он при откл диверсити должен біть в пределах от  -0,05 до -1 максимум. т.е. уровень шума в данной ситуации завішен от 2до 5 РАЗ!!!. Отсюда и низкое значение ДРЦ и как следствие низкая и нестабильная скорость работі
Шум и был на уровне 0,5-0,7 месяца два назад, потом вырос до 4-5, но скорость была нормальной так что я внимания на это не обращал. А сейчас вот вроде шум уменьшился до 2,2 но и скорость упала. Непонятно что твориться.

QAZ99

• Гость

Спробуйте виловити дальню БС. У вашому випадку це буде не легко, але якщо вона "перебиває" ближню, значить вона менш загружена.
Покрутив у різні боки, стає тільки гірше. Вночі швидкість 160-190 кілобайт, а вдень взагалі пусто.

Валерій

• Живу я здесь)))
  • Оффлайн Оффлайн

Якщо все було добре, а потім різко стало погано, при цьому оператор говорить, що БС працює в штатному режимі (в принципі, вони завжди так говорять  :) ), і немає ніяких змін на краще на протязі тижня, то може варто пошукати причину в своєму антенно-кабельному господарстві  O0

QAZ99

• Гость

може варто пошукати причину в своєму антенно-кабельному господарстві
Перебирав усе. Повідрузав сантиметрів по 10 кабелю і зі сторони модема і зі сторони антени, все заново зібрав, а все одно нічого не змінилося.

Валерій

• Живу я здесь)))
  • Оффлайн Оффлайн

все одно нічого не змінилося.
В HDR only перевели модем?