Нетобзор - форум про интернет

Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Расширенный поиск  

Автор Тема: Хот спот інтертелеком  (Прочитано 6682 раз)

OpraHu3M

• Гость
Хот спот інтертелеком
« : 26 Июня 2015, 16:58:34 »

Доброго дня. Загорівся бажанням підключити хот спот інтертелекому. Вишка стоїть в селі на трубі цукрового заводу(десь 50м). Я живу за 1.5км (вимірював за допомогою гуглмапс). Прямої видимості немає. Там на шляху і каштани і тополі. Телефоном ловив сигал по прямій видимості на такій же відстані потужністю 75-80dBm. Встановив в пк pci wi fi адаптер d link dwa 520. Знайомий купив антену(каже що жираф 24dBi, єдине маркування на ній це АТ Link? схожа на фото знизу, тільки має 13 пар "вусиків"). І от я уже 2 дні кругом вікна "літаю", а результату нема. Користуюсь Xirrus Wi-Fi Inspector. Він показує, що сигнал є від двох каналів(9 і 13). Але максимум що я міг впіймати це 82dBm. Ще буває таке, що показує навіть і 10 і 39 і 56dBm. І часто зникає сам сигнал. Підкажіть. Може можна якось розрахувати потрібну висоту мачти? Чи міняти антену потрібно? Чи що взагалі робити  :-X. Може я просто  :'(
« Последнее редактирование: 26 Июня 2015, 17:07:55 от OpraHu3M »

Юрец

• Модератор форума
  • *
  • Благодарность: +85/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: TP-LINK_WR841N
  • Провайдер: X-NET Хотин
  • Тариф: 100/100
Re: Хот спот інтертелеком
« Ответ #1 : 26 Июня 2015, 17:27:19 »

для хот-спота интертелекома (2,4 гГц) надо "примерно" такую антенну ну или купить такую как на фото
Оффтопик:
впринципе  и ваша должна работать
Удаленная чистка и оптимизация ОС

VicNes

• Гость
« Ответ #2 : 26 Июня 2015, 21:40:36 »

OpraHu3M
Антена Freshtel 4G AT-Link 12dB
Диапазон частот 3400,00 - 3600,00 MHz
так что она не подходит под вашу задачу

На первый случай попробуйте сделать зигзагообразную Харченко (народное название биквадрат) она очень проста в изготовлении. Подробнейших инструкций по изготовлению полно в интернете.

OpraHu3M

• Гость
« Ответ #3 : 26 Июня 2015, 23:39:09 »

OpraHu3M
Антена Freshtel 4G AT-Link 12dB
Диапазон частот 3400,00 - 3600,00 MHz
так что она не подходит под вашу задачу

На первый случай попробуйте сделать зигзагообразную Харченко (народное название биквадрат) она очень проста в изготовлении. Подробнейших инструкций по изготовлению полно в интернете.
Ну незнаю. Якщо та антена, що ви вказали, тоді як вона приймає сигнал з телефону, що працює як точка доступу wi fi? Діапазон частот різний.

OpraHu3M

• Гость
« Ответ #4 : 27 Июня 2015, 09:35:28 »

Може хтось підкаже потрібну висоту, на яку підіймати антету? Тут працює закон чим вище тим краще? Довжина кабелю правда замала. Та думаю може системний блок на підвіконня поставити  :).

saleks

• Модератор
  • *
  • Благодарность: +65/-0
  • Оффлайн Оффлайн
« Ответ #5 : 27 Июня 2015, 10:03:45 »

Виклади на форум фото антени, марку кабеля та довжину, якщо ця антена не з тої "опери" то хоч в космос закинь працювать не буде.                                         

OpraHu3M

• Гость
« Ответ #6 : 27 Июня 2015, 11:57:27 »

Кабель RG 58, довжина 5м, антена на фото.

saleks

• Модератор
  • *
  • Оффлайн Оффлайн
« Ответ #7 : 27 Июня 2015, 15:18:43 »

це антена для фрештела, там інші частоти, так що шукай іншу антену

OpraHu3M

• Гость
« Ответ #8 : 27 Июня 2015, 17:59:08 »

Ось ловив інет зі свого телефону на цю антену, фото знизу. Також знайшов на сайті виробника схожі антени на 2.4Ггц. http:  //at-link.prom.ua/g367339-antenny-ggts

saleks

• Модератор
  • *
  • Оффлайн Оффлайн
« Ответ #9 : 28 Июня 2015, 11:13:49 »

Взагалі то логоперіодичні антени для WI-Fi не саме краще рішення. ЇЇ конструкційні особливості краще використовувати в метровому або дециметровому діапазоні. Плюс затухання в RG-58 на частоті 2,4 гГц 0.7-1.1 дб\м, це якщо якісний мідний кабель, ще додай втрати на розьємах і в сумі не отримаеш ніякого підсилення сигналу.

igor88

• Живу я здесь)))
  • Благодарность: +42/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: Mikrotik,UBNT
  • Провайдер: Avator
  • Тариф: Wi-fi
  • Антенна: Mikrotik lite 2, groove 2hn
« Ответ #10 : 28 Июня 2015, 19:47:22 »

Може хтось підкаже потрібну висоту, на яку підіймати антету? Тут працює закон чим вище тим краще? Довжина кабелю правда замала. Та думаю може системний блок на підвіконня поставити  :).

сам робив таку мачту .
мачта алюміній  висотой 11 метрів.

(можна висоту ще добавить. )

Zhora15

• Гость
« Ответ #11 : 10 Июля 2015, 19:51:15 »

Всім добрий вечір. Поясніть новачку яку антену взяти,який перехідник,який роутер. БС стоїть в семи кілометрах. І головне як налаштувати роутер,а основне що до мене не доходить, де в роутері прописали логін пароль,якщо там в налаштуваннях клієнта можна прописати лише пароль. Якщо простіше,то як налаштувати роутер щоб він роздавав на декілька девайсів. І який потрібен перехідник з N розєму на гніздо до антени роутера.

igor88

• Живу я здесь)))
  • Благодарность: +42/-0
  • Оффлайн Оффлайн
  • Модем: Mikrotik,UBNT
  • Провайдер: Avator
  • Тариф: Wi-fi
  • Антенна: Mikrotik lite 2, groove 2hn
« Ответ #12 : 10 Июля 2015, 21:05:53 »

Всім добрий вечір. Поясніть новачку яку антену взяти,який перехідник,який роутер. БС стоїть в семи кілометрах. І головне як налаштувати роутер,а основне що до мене не доходить, де в роутері прописали логін пароль,якщо там в налаштуваннях клієнта можна прописати лише пароль. Якщо простіше,то як налаштувати роутер щоб він роздавав на декілька девайсів. І який потрібен перехідник з N розєму на гніздо до антени роутера.
тут не роутер нада , а точку доступа MikroTik RouterBoard Groove 52HPn +направленая антенна Asp 24 ,21 .

або Ubiquiti NanoStation m 2,Ubiquiti AirGrid M2 23dBi HP,Ubiquiti AirGrid M2 27dBi HP, Bullet m2 hp +направленая антенна Asp 24 ,21

Zhora15

• Гость
« Ответ #13 : 10 Июля 2015, 21:54:11 »

Тобто взяти aps24 втикнути її в тп лінк не прокатить, а чому це ж звичайний вайфай,його навіть смартфон бачить. Чому роутер не побачить мережі. І для чого використовується логін в хот споті,мало би хватити і пароля.

VicNes

• Гость
« Ответ #14 : 10 Июля 2015, 23:42:44 »

Сеть тплинк с наружной антенной может и увидит а вот докричатся до базовой станции сомнительно, мощность мала. А логин нужен для того чтобы знать с кого брать деньги. Сама базовая станция не закрыта паролем. Авторизация идет на уровне стартовой страницы хот спота.
Обычно используют наружную точку доступа вверху а внизу роутер для комфортной раздачи интернета на несколько устройств.